EV Landshut op matchpoint na nipte zege op Tilburg Trappers


Banner Tilburg Trappers

Vrijdagavond was het tijd voor de derde Oberliga finale wedstrijd tussen Tilburg Trappers en EV Landshut. De stand was gelijk in de ‘best of five’ serie. Wie zou winnen, zou op matchpoint komen. De wedstrijd eindigde in een 2-3zege  voor Landshut en daarmee hoeven ze nog maar één wedstrijd te winnen, voordat ze zichzelf tot Oberliga Meister mogen bekronen. Cindy Scheffers praat je bij over de spannende wedstrijd.

Foto: Arie Leeuwesteijn.

Hard tegen hard

Beide teams begonnen gretig aan de wedstrijd en Tilburg liet het net al snel bollen. In de derde minuut lag de puck al achter goalie Patrick Berger. Tot frustratie van de thuisploeg werd de goal afgefloten. De stand op het scoreboard veranderde niet. Rond de vijfde minuut wist Landshut goed terug te vechten. Het was druk rond het doel van goalie Ian Meierdres, maar hij stond op scherp. Er werd alles behalve lichtzinnig gechecked, dus het was een kwestie van tijd voordat iemand plaats moest nemen op de strafbank. Het was Jordy Verkiel die in de achtste minuut als eerste mocht gaan zitten. Dat werd afgestraft met een powerplaygoal. Ex-NHL’er Tomas Plihal wist in de negende minuut de puck langs de legguards van goalie Meierdres te schieten. 62 seconden later wist Kevin Bruijsten, met assists van Jonne de Bonth en het jonge talent Delaney Hessels, de stand weer gelijk te trekken. Het ging hard tegen hard. Ook de uitploeg had sterke aanvallen, die bijna allemaal resulteerden in een shot on goal. Met de gelijke stand van 1-1 gingen de teams de eerste pauze in.

Foto: Arie Leeuwesteijn.

Zenuwslopend

Tilburg begon met veel daadkracht aan het middenstuk. Ze schoten met scherp op goalie Berger. Toch was het Marius Nägele die als eerste in de tweede periode scoorde. In de 26e minuut stond Landshut voor. Het was wederom Kevin Bruijsten die voor de tweede keer een gelijke stand op het scoreboard zette. Hij wist het rubber langs goalie Berger te krijgen in de 29e minuut na een prachtige tic-tac-toe. Zo was de tweede periode, net zoals de eerste periode, vol spanning. Ook vertoonde de wedstrijd kenmerken van de vorige finale wedstrijd. Beide teams werden zo nu en dan gevaarlijk. De wedstrijd was zenuwslopend. Het middenstuk eindigde, net zoals de eerste periode, in gelijk spel (2-2).

Foto: Arie Leeuwesteijn.

Matchpoint

In de laatste en tevens beslissende periode werden er steeds meer foutjes gemaakt door de thuisploeg. Maximilian Forster wist hierdoor in de 46e minuut Landshut nogmaals op voorsprong te brengen. Goalie Meierdres draaide overuren in zijn goal. Uiteraard probeerden de Trappers er alles aan te doen om te stand weer gelijk te maken. Al helemaal toen Elia Ostwald in de 58e minuut de puck in het publiek schoot en hij naar de kant kon voor delaying the game. Met nog 59 seconden op de teller en 15 seconden powerplay voor Tilburg riep coach Bo Subr om een time-out. Goalie Meierdres ging het ijs af. Tot overmaat van ramp moest Brock Montgomery enkele seconden later plaatsnemen op de strafbank. Het lukte de thuisploeg niet om de stand gelijk te trekken. Landshut won de wedstrijd met 2-3 en staat daarmee op matchpoint. Aankomende zondag spelen de teams de vierde Oberliga finale wedstrijd in Landshut.

Foto: Arie Leeuwesteijn.

DE INTERVIEWS

Teamcaptain Ivy Van Den Heuvel

Misschien wel het laatste interview met Brock Montgomery in dienst van Tilburg Trappers

Ook Thomas Plihal, oud speler van de San Jose Sharks, kregen we voor de camera

Previous Symbolische ijshockeywedstrijd ‘The Last Game’ op de Noordpool uitgesteld
Next Carolina bezorgt New York eerste nederlaag, Sharks denderen langs Colorado