Trappers verslaat Landshut in overtime na knotsgek duel

Banner Tilburg Trappers

Tilburg Trappers verloor afgelopen vrijdag van EV Landshut met 1-4 (Hier te lezen). Daardoor verloor Trappers ook haar thuisvoordeel in de best-of-five serie. In Landshut, aan de zijrivier van de Donau, de Isar wonnen de Tilburgers in overtime met 4-5. Daardoor heeft Trappers haar thuisvoordeel terug geëist. Graeme McTaggart praat jullie volledig bij.

One-timer

Tilburg Trappers begon de wedstrijd met enorm veel dominantie. Ze schoten zo nu en dan met scherp richting goalie, Patrick Berger. Pas na een aantal minuten, tijdens een powerplay kwam de puck bij Mitch Bruijsten terecht. Daarop knalde Bruijsten met een one-timer de puck binnen. Daarna gingen de Tilburgers op zoek naar de tweede treffer. Ondanks dat de blauw-gelen beter in hun spel zaten kwam Landshut uiteindelijk toch op voorsprong. Na negen en na dertien minuten werden twee fouten in de defensie keihard afgestraft. Zowel Maximilian Forster als de 36-jarige Tsjechische import, Miloslav Horava schoten raak. Daardoor keek Tilburg Trappers, net als game 1, na één periode tegen een achterstand. Het enige verschil met dat eerste duel, was dat deze achterstand onverdiend was.

Tilburg Trappers Landshut
Ryan Collier in 2016 in Landshut

Onmogelijke goal

De tweede periode was nog niet begonnen of Kevin Bruijsten schoot uit een onmogelijke hoek binnen. Zelfs de goalie stond er bij te kijken. Uit de face-off waarbij de puck door spelers van Landshut niet weggewerkt kon worden, pikte Bruijsten hem op en schoot hem binnen. Vervolgens was het aan de Oberliga Nord Kampioen de taak om wederom de voorsprong te nemen. Dat lukte Trappers niet. Dat kwam mede door een straf voor de Tilburgers die vrijwel kort na de gelijkmaker werd gegeven. Beide teams werden gedurende periode zo nu en dan gevaarlijk. De bezoekers hielden zich zeer sterk, zo ook een aantal minuten voor het einde van de tweede periode tijdens een ondertalsituatie. Het middenstuk eindigde in een 2-2 waarbij alleen de Tilburgers scoorden en naar de strafbank moesten.

Kevin Bruijsten.

Zenuwslopend

Landshut deed er alles aan om matchpoint af te dwingen. Al na een aantal minuten was het Maximilian Hofbauer die voor de tweede keer Landshut op een voorsprong zette. De ruim 4200 Duitse fans konden van de voorsprong niet lang genieten omdat wederom Kevin Bruijsten via de rebound kon binnenschieten. De 3-3 van Bruijsten was de tweede powerplay goal van de avond. Het antwoord van Landshut kwam vier minuten later. Het was opnieuw de Tsjechische import Horava die zijn zijn team voor de derde maal op voorsprong zette. Daarna volgde twaalf minuten prijsschieten, waardoor beide goalies enorm aan de bak moesten. De timer liep af richting de laatste minuten. Vervolgens kreeg Trappers nog een powerplay en haalde Ian Meierdres eraf, om met een extra speler de gelijkmaker te forceren. Nadat de straf was afgelopen bleef Meierdres aan de kant.

Reno De Hondt en Ian Meierdres in 2016 in Landshut.

Teamcaptain

Het Duitse publiek ging massaal staan, zingen en de overwinning vieren. Het was niemand minder dan teamcaptain Ivy Van Den Heuvel die het publiek stil kreeg. 24 seconden voor tijd schoot hij de gelijkmaker binnen, waardoor overtime werd afgedwongen.

Ivy Van Den Heuvel in 2016 in Landshut.

Hattrick

Tilburg Trappers liet aan heel het stadion zien, dat ze niet voor niets waren afgereisd. Trappers was gevaarlijk en had de grootste kansen om de winnende goal te maken. Het was Kevin Bruijsten die in de 67e minuut de puck uit de lucht pakte, voor zich neer legde en raak schoot. Daardoor stapten alle spelers van Trappers met enorme blijdschap het ijs op om de zege te vieren. Landshut droop, zonder een ereronde te maken, af. De 4200 fans die in de laatste minuten er zeker van waren dat de winst binnen was gingen sip huiswaarts.

Kevin Bruijsten. Foto: Arie Leeuwesteijn

Thuisvoordeel

Tilburg Trappers heeft laten zien dat het over enorme wilskracht beschikt. Tilburg Trappers wil de vierde titel en zal er alles aan doen om die prijs binnen te halen. Vrijdag vindt de derde ontmoeting van de finale in Tilburg plaats. Tilburg Trappers beschikt weer over thuisvoordeel en zal er alles aandoen om na vrijdag op matchpoint te staan.

Previous Boston dompelt Toronto opnieuw in rouw, San Jose in spektakelstuk langs Vegas
Next Stanley Cup kampioen Capitals geëlimineerd door 'Bunch of Jerks' uit Carolina