Stanley Cup kampioen Capitals geëlimineerd door ‘Bunch of Jerks’ uit Carolina


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Een onwerkelijke nacht in de NHL, waar de huidige kampioen Washington Capitals na een enerverend gevecht van 91 minuten het hoofd heeft moeten buigen tegen de Carolina Hurricanes. Cor Machielsen keek weer mee en brengt jullie up to date.

Washington Capitals – Carolina Hurricanes 3-4 OT (CAR wint serie met 4-3)

Na de eerste twintig minuten leek er geen vuiltje aan de lucht in de Capital One Arena. Twee goals van Washington zetten ze op een comfortabele 2-0 voorsprong. Andre Burakovsky strafte puck verlies in de defensie van de Hurricanes genadeloos af. Dat was al na twee minuten. Vier minuten later had Alex Ovechkin een mooie move in huis, waarmee hij Tom Wilson in staat stelde een makkelijke 2-0 te maken.

In de tweede periode kwamen de Hurricanes tot scoren. Short handed was het Sebastian Aho die de puck in de neutrale zone ontving van Brett Pesce. Aho stuurde een verdediger het bos in en wist Braden Holtby stick side te passeren. Daar konden ze trouwens niet lang van genieten. Puckverlies in de neutrale zone, na druk zetten van Carl Hagelin, werd de Canes fataal. Hagelin veroverde de puck en met een korte assist op Evgeny Kuznetsov, kon hij door de defensie laveren en uithalen voor een goal in de winkelhaak voor de 3-1.

Comeback in de maak?

Toch was het nog niet gedaan. Wederom was het Pesce met de assist. Dit keer op Teuvo Teravainen die uit de draai laag over de grond scoorde. Zou periode drie de beslissing gaan brengen? Daar is het antwoord heel kort op. Nee!

In minuut 42 was het Jaccob Slavin met een mooie cross pass op Jordan Staal en die plantte de puck in de verre hoek. 3-3. Ondanks een schotenverhouding in de derde periode van twaalf tegen vijf in het voordeel van de Capitals, lukte het ze niet meer om in de resterende achttien minuten Hurricanes-goalie Petr Mrazek te passeren. Overtime werd het. In de eerste overtime waren de Hurricanes al de bovenliggende partij met een schoten verhouding van elf tegen vier.

Zo ook in de tweede overtime. Elf tegen twee als het gaat om shots on goal en de elfde werd de kampioen dus fataal. Brock McGinn kreeg een pass van Justin Williams en op dertig centimeter van de goal hoefde hij alleen maar de stick tegen de puck te zetten.

Een stunt van jewelste, want ook de regerend kampioen ligt er nu dus uit. Laten we het rijtje even opsommen na de eerste ronde van deze playoffs, waar historie geschreven werd.

  • Regerend kampioen Washington uitgeschakeld
  • Presidents’ Trophy winnaar Tampa Bay uitgeschakeld
  • Beide Conference kampioenen (Tampa Bay en Calgary) uitgeschakeld
  • Alle Division kampioenen (Tampa Bay, Washington, Calgary en Nashville) uitgeschakeld
  • Alle vier de Wild Card teams (Carolina, Columbus, Colorado en Dallas) naar ronde twee

Previous Trappers verslaat Landshut in overtime na knotsgek duel
Next Estland en Oranje: Nederland reist met zeventien man af naar WK in Tallinn