Boston dompelt Toronto opnieuw in rouw, San Jose in spektakelstuk langs Vegas


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Twee maal een Game 7 vannacht in de NHL Playoffs. Daarin dompelde Boston Bruins alles en iedereen van Toronto Maple Leafs in rouw. Spektakel was er bij San Jose Sharks vs Vegas Golden Knights, waar uiteindelijk San Jose na een thriller in overtime de zege pakte op Vegas Golden Knights. Jonathan van Osta en Oscar de Kunder praten jullie bij

Boston Bruins – Toronto Maple Leafs 5-1 (BOS win serie 4-3)

Het was erop of eronder vannacht voor beide teams. In alle vorige play-off series tussen Toronto en Boston moesten de Leafs altijd het onderspit delven. Zo ook, uiteindelijk, na deze wedstrijd. Ondanks een sterke opening waarbij de Maple Leafs veel druk zetten op de Bruins, waren er twee fenomenale fouten in de verdediging waardoor Boston tot twee maal toe snelle doelpunten kon scoren. Eerst in de 14e minuut, door Joakim Nordstrom, die gebruik maakte van een turn-around achter het goal, en vanaf de korte hoek een gaatje wist te vinden.

Slechts enkele minuten later, was het Marcus Johansson van de Bruins die van eenzelfde fout achter het goal van de Maple Leafs gebruik wist te maken, en doelman Frederic Anderson wist te passeren. De stand was daarmee een comfortabele 2-0 voor Boston.

Vroeg in de tweede periode wist John Tavares de aansluitingstreffer voor Toronto te maken. Op aangeven van Ennis kreeg hij de ruimte om de puck vlot langs Tukka Rask te sturen. Ondanks aanhoudende druk van de Maple Leafs, werd de gelijkmaker echter niet gescoord. Ook Andersen wist zijn goal voor deze periode verder schoon te houden.

In de 33e minuut liet Sean Kuraly zijn kunde even zien. De Bruins wisten de puck in de neutrale zone weer te veroveren op de Leafs, waarop Kuraly vlotjes drie spelers van de Leafs passeerde, en met een snelle release de puck over de schouder van Andersen wist te schieten. Met de gescoorde 3-1 voorsprong nam de druk voor de Maple Leafs toe, terwijl de Bruins juist terughoudender gingen spelen. In de laatste minuten werd besloten om de goalie van de Leafs op de bank te zetten, en met een extra speler te proberen om toch nog de aansluiter te scoren. Helaas voor Toronto mocht dit niet baten: Charlie Coyle en Patrice Bergeron wisten allebei een empty net goal te maken, en daarmee de eindstand op 5-1 voor Boston te plaatsen.

Opnieuw drama voor Toronto Maple Leafs met wederom een vroege exit in de playoffs, waardoor de Stanley Cup droogte nu al 52 jaar duurt. De Bruins kunnen zich opmaken voor een series tegen reuzendoder Columbus Blue Jackets.

San Jose Sharks – Vegas Golden Knights 5-4 (SJS wint serie 4-3)

Afgelopen nacht hebben de San Jose Sharks in een spektakelstuk de Stanley Cup finalist uit 2018, de Vegas Golden Knights, uitgeschakeld na overtime. In de openingsfase van de wedstrijd waren het William Karlsson en Cody Eakin die in de eerste twee periodes voor Vegas goals scoorden achter Sharks goalie Martin Jones.

Na de twee goals in de openingsperiodes van Vegas werd het in de laatste periode pas écht een wedstrijd. Hoewel Vegas nog wel een goal via Max Pacioretty de 0-3 scoorde stond San Jose daarna pas op. Nadat Eakin vijf minuten straf ontving wisten de Sharks vier power-play goals te scoren via Logan Couture (2x) , Tomas Hertl en Kevin Labanc. Het duel stond volledig op zijn kop; 4-3 voor San Jose

Het leek er op dat de Sharks de wedstrijd over de streep zouden trekken in de derde periode, maar niks was minder waar. Het was Jonathan Marchessault die via zijn goal voor Vegas een kleine minuut voor het einde de stand op 4-4 bracht en met zijn goal deze wedstrijd de overtime in schoot.

In overtime waar beide teams genoeg kansen kregen en beide goalies ijzersterk stonden te keepen was het uiteindelijk Barclay Goodrow die een power-play goal scoorde. Hiermee waren het de Sharks die aan het langste eind trokken niet alleen deze wedstrijd wonnen maar ook deze serie. De Sharks zullen dus doorgaan naar de volgende ronde in deze Stanley Cup play-offs, waar zij het op gaan nemen tegen Colorado Avalanche. De Golden Knights zullen zich na de laatste twee duels nog even achter de oren krabben.

Previous Dallas Stars kegelt Nashville Predators hardhandig uit playoffs
Next Trappers verslaat Landshut in overtime na knotsgek duel