Dallas Stars kegelt Nashville Predators hardhandig uit playoffs


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Een nieuwe nacht NHL Playoffs, een nieuwe stunt. Na Tampa Bay Lightning en Calgary Flames, kon ook Nashville Predators de zomervakantie gaan boeken. De kampioen van de Central Division werd uitgeschakeld door Dallas Stars. Carolina Hurricanes dwong een zevende duel af tegen Washington Capitals. Jonathan van Osta blikt terug.

Dallas Stars – Nashville Predators 2-1 OT (DAL wint serie 4-2)

Game 6 van deze serie begon al met een wellicht wat onverwachte stand: Dalas stond met 3-2 voor. Voor de Predators dus zaak om nog een winst binnen te slepen en zichzelf zodoende levend te houden. Maar de Stars dachten daar anders over. Winst in deze wedstrijd betekende een ticket voor de volgende ronde. Maar die winst werd niet met gemak gehaald.

De Predators wisten zichzelf al vroeg in de wedstrijd een voorsprong te geven. Het was al na vijf minuten raak, door een mooie reactie van Austin Watson. Subban schoot vanaf de top van de cirkel op goal. Goalie Ben Bishop stuurde de rebound van de puck naar links, maar daar stond Watson al klaar om de rebound weer een zetje terug te geven het goal in.

De respons van de Stars liet bijna twintig minuten op zich wachten. Het was in de 25e minuut toen Blake Comeau de gelijkmaker wist te scoren. In een drie op een situatie wist Comeau de puck op aangeven van Faksa strak langs Predators-doelman Pekka Rinne te schieten. De goal kwam onverwachts, want gedurende de minuten daarvoor moest Bishop zich nog laten gelden door meerdere gevaarlijke aanvallen en schoten van Nashville te weren.

Het beslissende doelpunt zou nog lang op zich laten wachten, maar dat was niet door gebrek aan actie. Poging na poging deden zowel de Stars als de Predators om te scoren, maar de beide goalies stonden dit niet meer toe. Ook de overtime leek niet genoeg tijd te bieden. Dat was totdat John Klingberg in de 77e minuut voor de verlossing zorgde. Na een mooi opgezette aanval werd Pekka Rinne gescreend waardoor het schot van Klingberg hem langs de trapper passeerde. Voor de Predators komt hiermee het seizoen ten einde. In totaal hadden de Stars 51 shots on goal en de Predators 48 shots on goal. De Stars gaan hiermee door naar de volgende ronde. Zij zullen de tweede ronde gaan spelen tegen St. Louis Blues.

Carolina Hurricanes – Washington Capitals 5-2 (series tied 3-3)

Washington leidde de serie met 3-2, en wilde dus maar wat graag winnen om de volgende ronde vast te zetten. Maar de Hurricanes bleken toch ‘A bunch of jerks’ te zijn en sleepten een 5-2 overwinning binnen.

Brett Connolly opende de score voor de Capitals. Met ongeveer vijf minuten gespeeld kreeg hij de puck in bezit in de korte hoek naast het goal. Toch wist hij doelman Mrazek te passeren en schoot de puck met overtuiging in het net.  Maar dit drukte de wilskracht van de Hurricanes niet. Slechts vijf minuten later volgde de aansluiter al via de stick van Warren Foegele. De Hurricanes waren net enkele seconden klaar met hun powerplay, toen Foegele toch nog een rebound in bezit kreeg, midden in de slot. Vlug slingerde hij de puck het goal in, en daarmee was de wedstrijd weer gelijk.

Wederom vijf minuten later sloeg Alex Ovechkin toe. De Captain van de Capitals moet nooit te veel ruimte krijgen, want hij scoort altijd met gemak. Ook nu was dat zo. Ovechkin kreeg de puck aangespeeld en betrad de zone van de Hurricanes. Een van de verdedigers van de Hurricanes probeerde hem nog dwars te liggen (letterlijk), maar de puck werd over de verdediger heen geschoten en belandde in de korte hoek achter Mrazek. Met een 2-1 voorsprong voor de Capitals ging met de rust in.

Na een kleine twee minuten in de tweede periode maakten de Hurricanes gebruik van een vlotte turn-over. Teuvo Teravainen kreeg de puck aangespeeld van Aho, die achter het goal van de Capitals stond. Met een vlot schot werd de gelijkmaker binnengeschoten. Het duurde daarna tot de derde periode voordat de wedstrijd echt beslist werd. Jordan Staal scoorde de game winning 3-2: met een backhand wist hij de puck net onder de handschoen van Bradon Holtby door te schieten.

In de 52e minuut wist ‘Mister Game 7’ Justin Williams de voorsprong verder uit te breiden, door een schot van Pesce te re-directen. Tot slot werd in de 57e minuut nog een empty net goal gescoord door Dougie Hamilton, waarmee de winst voor Carolina een feit was. De Capitals en Hurricanes zullen in de zevende wedstrijd van deze serie moeten gaan bepalen, wie het seizoen verder gaat verlengen. Ligt er een nieuwe stunt in de maak?

Previous EV Landshut slaat eerste slag met zege op Tilburg Trappers
Next Boston dompelt Toronto opnieuw in rouw, San Jose in spektakelstuk langs Vegas