Winnipeg Jets neergehaald door St. Louis Blues, Capitals razen langs Hurricanes


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Drie duels vannacht in de PlayOffs van de NHL. Opnieuw ging er een favoriet naar huis tegen de underdog; Winnipeg werd uitgeschakeld door St. Louis. Ook Nashville kijkt tegen een achterstand aan na het verlies tegen Dallas en Washington sloeg genadeloos toe tegen Carolina. Cor Machielsen en Ed Versteeve praten jou bij.

St. Louis Blues – Winnipeg Jets 3-2 (STL wint series 4-2)

Het was vannacht niet St. Louis Blues, maar St. Louis Schwartz. Jaden Schwartz scoorde een natural hattrick. In ogenschouw nemend dat de Blues op 1 januari van dit jaar gewoon op de laatste plaats stonden en dat de eerste woorden waren van de nieuwe coach Craig Berube; “jongens wij gaan naar de play-offs”. Nu staan ze dus gewoon in de tweede ronde. Al na 21 seconden lag de puck achter Connor Hellebuyck in het net. Een aanval opgezet vanaf rechts door Brayden Schenn, die via de backhand op goal schoot. De puck rolde tussen de paal en de goalie naar de andere kant van het doel en Schwartz kon de puck zo naar binnen schuiven.

Zijn tweede goal viel na 32 minuten via een powerplay goal, waarbij Schwartz eerst een schot naast schoot, de puck terug kreeg van Tyler Bozak en met een heerlijke one timer de 2-0 op het bord knalde. Winnipeg kwam niet aan aanvallen toe. Na veertig minuten hadden ze maar zes (!) schoten afgevuurd op de goal van Jordan Binnington.

Een, twee, drie hattrick

Ook in de derde periode begon Jaden Schwartz met een goal. In minuut 44 kreeg Schwartz de puck van Ryan O’Reilly in de neutrale zone. Hij stoomde op naar de goal van Winnipeg, met een mooie schijnbeweging stuurde hij Dustin Byfuglien het bos in en schoot hij de puck hoog binnen. Schwartz bekroonde zijn sterke optreden met een hattrick. Byfuglien nam wel wraak door de 1-3 binnen te schieten in minuut 52. Kevin Hayes schoot hard op de goal en de rebound was voor Byfuglien. Er was weer een beetje hoop voor Winnipeg. De 2-3 viel 38 seconden voor tijd. Shorthanded omdat Blake Wheeler nog een high sticking penalty pakte. Een prachtige assist van Mathieu Perreault werd afgemaakt door Bryan Little, maar het was niet meer genoeg om eliminatie te voorkomen. Een stunt van formaat van St. Louis, want de Jets werden getipt als outsider voor de Stanley Cup.

Washington Capitals – Carolina Hurricanes 6-0 (WSH leidt series met 3-2)

Na twee zeges van Carolina in eigen huis, loopt deze series precies op thuisvoordeel. Vannacht was het vijfde duel in de Capital One Arena en na 60 minuten ijshockey kon je maar één ding concluderen: Washington liet zich verre van foppen. De Caps startten prima aan het duel door na zeven minuten via Nicklas Backstrom de score te openen. Hij werkte in overtal zijn eigen rebound binnen.

De bezoekers uit Raleigh speelden nog niet eens zo slecht, maar de regerend kampioen was dodelijk effectief, zeker in de slotfase van het tweede deel. Backstrom legde zijn tweede treffer van de avond tegen de touwen op aangeven van Alex Ovechkin. De Rus strafte slecht verdedigen af bij de derde treffer, die op naam kwam van Brett Connolly. Het bleek de genadeslag voor de Canes. In het slotstuk drukten de Caps nog drie maal af via Tom Wilson, Nic Dowd en Alex Ovechkin. De 30 saves van Braden Holtby leverden hem een shutout op; Washington pakt door de ruime zege een 3-2 voorsprong in de serie.

Nashville Predators – Dallas Stars 3-5 (DAL leidt series 3-2)

Nashville Predators wist op voorhand dat het de borst nat kon maken tegen Dallas Stars en de onderlinge serie bewijst het inderdaad. De Stars pakten een 3-2 voorsprong in de serie door in Nashville met 5-3 te winnen. De thuisploeg begon nog wel goed aan het duel, door een knappe goal van Rocco Grimaldi; hij kreeg de puck lastig aangespeeld, maar wist het bevroren rubber knap tegen de touwen te werken.

Daarna was het woord aan de Texanen; in de eerste periode zorgde Jason Dickinson na een klein kwartier voor de gelijkmaker, waarna Alex Radulov in het middenstuk toesloeg met twee treffers voor een 1-3 voorsprong. Ryan Johansen bracht de hoop in de Predators haren weer tot leven, door 90 tellen later de 2-3 binnen te schieten. Tyler Seguin zette zijn ploeg echter op prachtige wijze weer op een marge van twee, na knap voorbereidend werk van Jamie Benn.

Dickinson legde vroeg in de derde periode de vijfde treffer binnen voor Dallas. Het antwoord van Nashville volgde 28 tellen later toen Kyle Turris het gat verkleinde naar 3-5. In de resterende achttien minuten bleek Dallas-goalie Ben Bishop een onneembare vesting. Zijn 30 saves droegen voor een belangrijk deel bij aan de derde zege in de serie voor de Stars, die nu in eigen huis een poging mogen doen om de Predators naar huis te sturen.

Previous Oppermachtig Trappers verslaat Herner en plaatst zich voor de finale!
Next Trappers krijgt zware kluif aan EV Landshut in jacht op vierde titel