Oppermachtig Trappers verslaat Herner en plaatst zich voor de finale!


Banner Tilburg Trappers

Nadat Tilburg Trappers in Herne afgelopen donderdag de achterstand in wedstrijden naar 2-2 trok, werd zaterdagmiddag de vijfde wedstrijd gespeeld. De knappe prestatie van Trappers om na 0-2 achterstand in wedstrijden -in Herne- op gelijke hoogte te komen, gaf de Duitsers een psychologische tik. De bezoekers konden het in het beslissingsduel niet meer opbrengen om in game vijf iets te forceren. Daardoor werd Herner E.V. op Stappegoor met 6-1 afgeslacht. Graeme McTaggart praat jullie volledig bij.

Flitsende start

Tilburg Trappers begon zeer overtuigend aan de wedstrijd met veel druk naar voren. Daardoor ging het publiek van de Tilburgse club al vrij snel uit hun dak. Dat kwam dankzij Danny Stempher die de puck achter Björn Linda van Herner schoot. Ondanks de vroege voorsprong voor Trappers, werd Herner zo nu en dan gevaarlijk. De Duitsers schoten met scherp en daardoor moest de beste goalie van de Oberliga, Ian Meierdres aan de bak. Tijdens een 3-on-5 ondertal situatie, vanwege twee straffen kort na elkaar, liet Trappers zien het niet meer uit handen te willen geven. Dat kwam vanwege zeer sterke penaltykills. Herner kon simpelweg niets veranderen aan de 1-0 achterstand. Daardoor werd er met een terechte 1-0 voor de eerste keer gepauzeerd.

Tilburg Trappers
Danny Stempher met de 1-0. Foto: Arie Leeuwesteijn

Powerplay

Ondanks dat Herner in de eerste periode zo nu en dan met een mannetje meer op het ijs stond, wisten zij de puck niet achter Meierdres te krijgen. Daarentegen lukte het Tilburg Trappers wel om in een powerplay te scoren. Nardo Nagtzaam schoot na assists van de gebroeders Bruijsten tijdens een powerplay raak. De thuisploeg speelde met veel gemak waardoor het leek dat Herner in de tweede periode aan het inhouden was. Dat bleek ook aan de aantal shots-on-goal van 14-5 in het voordeel van de Oberliga Nord kampioen. De opdracht van Bo Subr, om uit de strafbank te blijven werd keurig uitgevoerd, ondanks dat een aantal spelers van Herner op zoek waren naar een knokpartij. Vanaf de 23e minuut tot aan het einde van de wedstrijd bleef de Tilburgse ‘Penaltybox’ leeg. Ondanks het overtuigende en dominerende spel van Tilburg, werd de voorsprong van 2-0 niet vergroot.

Tilburg Trappers
Foto: Arie Leeuwesteijn
Tilburg Trappers
Ryan Collier met de stick van Björn Linda door zijn schaats die hij vervolgens mee naar de spelersbank meenam. (Foto: Arie Leeuwesteijn)

Over en uit

De verwachte strijd van Herne bleef uit. Ze kwamen qua schoten op goal nog wel wat beter in de wedstrijd, maar het waren vooral losse flodders. Negen minuten voor tijd, binnen een tijdsbestek van vijf minuten werden er vijf doelpunten gemaakt. Vier voor Trappers en één voor Herner. Kevin Bruijsten en Brock Montgomery schoten de 3-0 en 4-0 tegen de touwen. Vervolgens schoot Nico Kolb de eretreffer voor zijn team, de 4-1 binnen. Coach Danny Albrecht haalde zijn goalie Linda eraf. Het was de  captain Ivy Van Den Heuvel die zijn kans schoon zag en de puck in de lege goal knalde. Een kleine vier minuten voor tijd scoorde Nagtzaam voor de tweede maal in de wedstrijd een doelpunt. De 6-1 was tevens de laatste goal van de wedstrijd. Daardoor won Tilburg Trappers van Herner E.V na vijf wedstrijden.

Tekst en interviews gaan onder de foto verder

Tilburg Trappers
Over en uit voor Herner. (Foto: Arie Leeuwesteijn)
De 3-0, 5-1, 6-1 en de laatste seconden van de wedstrijd op beeld:

De interviews na de wedstrijd met Ian Meierdres, Nardo Nagtzaam en Brad Snetsinger:

Trots

De Tilburgers mogen enorm trots zijn op de prestatie die zij hebben geleverd. Na 2-0 achterstand in wedstrijden, uiteindelijk Herner uitschakelen door drie keer op rij te winnen. Herner had drie wedstrijden lang ‘matchpoint’, Tilburg Trappers wist zich terug te knokken en de sublieme winningstreak van Herner (twee maal een sweep, acht duels op rij) te doorbreken. Daardoor zal Trappers het maandag opnemen tegen E.V. Landshut in de finale van de Oberliga. Maandag speelt Trappers de eerste wedstrijd op eigen ijs. Face-Off zal er weer bij zijn om jullie te voorzien van; previews, updates, wedstrijdverslagen en natuurlijk de interviews zoals jullie van ons gewend zijn.

Previous Zwarthoed en Hamers verlengen contract bij SDE HF
Next Winnipeg Jets neergehaald door St. Louis Blues, Capitals razen langs Hurricanes