EV Landshut slaat eerste slag met zege op Tilburg Trappers

Banner Tilburg Trappers

Maandagavond was het tijd voor de eerste finale wedstrijd van de Oberliga tussen Tilburg Trappers en EV Landshut. Voor de ploeg van Bo Subr de vierde keer dat het in de finale staat. Ze troffen Landshut één keer eerder in de play-offs. De ploeg van Axel Kammerer was te sterk voor de vermoeid ogende Trappers. De stand werd 1-4 in het voordeel van de bezoekers. Cindy Scheffers praat je bij.

Reno de Hondt
Reno de Hondt en Elia Ostwald – Tilburg Trappers – EV Landshut (Foto: Barend Hoogteijling – Face-Off.nl)

Landshut dreigend

De wedstrijd was nog maar amper begonnen en Tilburg kreeg al een powerplay. Giovanni Vogelaar wist de puck hard vanaf de blauwe lijn te schieten, maar dat resulteerde niet in een goal. De ploeg uit Landshut hield zich zeer sterk tegen de Trappers. Ze konden mooie kansen creëren, waardoor de puck meerdere keren op de paal kwam. Het was dus oppassen voor de Tilburgers. Daarnaast oogde Tilburg vermoeid. Vooral in de verdediging werden veel foutjes gemaakt. In de zestiende minuut kon Marc Schmidpeter de puck achter goalie Ian Meierdres tikken in de rebound. Even later, in de 20e minuut was het weer raak voor de uitploeg door Maximilian Forster. Met een voorsprong van 0-2 voor Landshut had Tilburg genoeg om te bespreken tijdens de eerste pauze.

Tomáš Plíhal
Nardo Nagtzaam en Tomáš Plíhal (Foto: Barend Hoogteijling – Face-Off.nl)

Veel pech voor Tilburg

Aan het begin van het middenstuk nam Landshut zelfs een 0-3 voorsprong. Ze wisten goed gebruik te maken van de gaten in de Tilburgse verdediging. In de 24e minuut wist Miloslav Morava het net te laten bollen. De Tilburgers kregen de puck er maar niet in, ondanks verschillende knappe shots on goal. Ook moest de thuisploeg het vaak doen met een man minder op het ijs. Zo kreeg captain Ivy van den Heuvel in de 26e minuut een vier minuten straf. Het was maar goed dat Tilburg uitstekende penalty killing had, anders had de ploeg een groter probleem gehad. Deze wedstrijd was totaal geen walk in the park voor de drievoudige Oberliga kampioen. Tilburg werkte hard om de puck uit eigen net te houden. Stephan Kronthaler maakte in het middenstuk een grove overtreding op Danny Stempher, waardoor Tilburg een penaltyshot kreeg in de 26e minuut. Deze kans was zéér welkom. Mickey Bastings nam het schot, maar schoot hard op de paal. Weer pech voor de thuisploeg.

Tilburg kreeg nog verschillende powerplays, maar ook dat mocht niet baten. Met een 0-3 achterstand voor de thuisploeg, gingen beide teams de laatste pauze in.

Brock Montgomery
Brock Montgomery (Foto: Barend Hoogteijling – Face-Off.nl)

Moeizame wedstrijd

Tilburg gooide alles in de strijd om terug te komen in de wedstrijd, toch bleef het moeizaam. Veel passes werden onderschept door een fit Landshut. Laatstgenoemde ploeg beschikte ook over veel ervaren spelers. Tijdens de straf van Marc Schmidpeter in de 51e minuut wist Max Hermens eindelijk de lang verwachte eerste goal voor de thuisploeg te maken. De tussenstand werd 1-3. Ook Christian Ettwein mocht daarna op de strafbank plaatsnemen. Een zeer welkome powerplay voor Tilburg. De thuisploeg wist echter niet meer te scoren, zelfs niet toen goalie Meierdres in de laatste twee minuten van het ijs af werd gehaald. Dat resulteerde wel in een empty netter door een schot van Maximilian Forster. De wedstrijd eindigde met een stand van 1-4 in het voordeel van Landshut.

Woensdagavond speelt Tilburg in Landshut de tweede finale wedstrijd van de Oberliga. Na de wedstrijd verschenen Ryan Collier en assistent coach Josh Mizerek voor de microfoon bij Face-Off