Boston en San Jose houden hoop levend na spectaculaire uitoverwinningen


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dankzij de overwinningen van Boston en San Jose gaan de wedstrijden tegen respectievelijk Toronto en Las Vegas naar game zeven. Cor Machielsen keek weer mee en brengt jullie weer alle ins en outs van deze twee spectaculaire wedstrijden.

Toronto Maple Leafs – Boston Bruins 2-4 (Series 3-3)

De opdracht vooraf was duidelijk voor Boston, winnen anders is het over. In de eerste periode liet men dat ook gelijk merken ondanks een 1-0 achterstand na een vlammend schot. Vanaf de blauwe lijn haalde Morgan Rielly uit, op een assist van William Nylander in de negende minuut. Nog geen anderhalve minuut later was het Brad Marchand die de gelijkmaaker noteerde. Vanaf de face-off haalde hij uit en schoot de puck -via een verdediger- onder Frederik Andersen door. Tegen het eind van de eerste periode was het weer een goal voor Boston vanuit de powerplay. David Pastrnak schoot vanaf links op de goal en in de rebound kon de geheel vrijstaande Torey Krug zo binnen schieten.

In het middenstuk was het beeld nog steeds hetzelfde. Een aanvallend Boston en Frederik Andersen die Toronto op de been hield. Toch was hij kansloos op een aanval tussen David Krejci en Jake DeBrusk. DeBrusk die met een snoekduik Andreas Johnsson te slim af was en zo de puck binnen kon tikken in het lege doel. Nadat de stofwolken waren opgetrokken had Boston dertig schoten op doel in veertig minuten. Toronto kon er vijftien op de statistieken bijschrijven.

Auston Matthews bracht na 44 minuten de Scotiabank Arena weer tot leven met de aansluitingstreffer. Een mooie aanval van links naar rechts werd opgezet. Jake Gardiner gaf een loepzuivere pass op Matthews en via de binnenkant van de paal in de verre hoek sloeg de puck na deze one timer keihard binnen. Beide goalies hielden hun teams vervolgens in de wedstrijd. Totdat Toronto besloot de goalie van het ijs te halen in de laatste twee minuten en Brad Marchand het cadeautje binnen enkele seconden kon benutten. Een zevende duel moet dus beslissing brengen wie het op gaat nemen tegen Columbus Blue Jackets.

Vegas Golden Knights – San Jose Sharks 1-2 OT (Series 3-3)

Over deze wedstrijd kunnen we heel kort zijn. Martin Jones was de held van de Sharks. Met een record van 58 reddingen zorgde hij ervoor dat er een zevende duel komt. Aan het eind van de eerste periode was het Logan Couture die de 0-1 aantekende. De assist kwam van Timo Meier. Toen ging het duel nog redelijk gelijk op met schoten op doel van tien om negen.

In periode twee was dat geheel anders. Met zeventien om zeven SOG was Vegas de bovenliggende partij, maar zoals al gezegd die dekselse Martin Jones was een grote sta in de weg. Toch lukte het Jonathan Marchessault om in minuut 31 een gaatje te vinden. Shea Theodore schoot hard op goal en vanuit de rebound kon Marchessault de gelijkmaker scoren.

Periode drie en de eerste overtime leverden wederom ruime cijfers op ten gunste van de Knights met 24 om 12. Ook in de tweede overtime was het na tien minuten acht schoten op doel voor Vegas, waar de Sharks nog op nul stonden. In de elfde minuut kreeg Barclay Goodrow van de Sharks een slashing penalty. Een uitgelezen kans om de winst te pakken voor Vegas, maar het liep anders. Marc-Edouard Vlasic onderschepte de puck, gaf een splijtende pass op Tomas Hertl en die schoot in de korte hoek binnen bij Marc-Andre Fleury. Een gestolen zege van San Jose, maar daar zal iedereen die een Sharks-hart heeft maling aan hebben. Ook hier gaat Game 7 de beslissing brengen om aan te wijzen wie de tegenstander wordt van Colorado Avalanche.

Previous Trappers krijgt zware kluif aan EV Landshut in jacht op vierde titel
Next Cas Neuman van CAIROX HIJS Hokij naar Zoetermeer Panters