Washington goed van start, Calgary shutout en Toronto wint bij angstgegner


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Drie play-offs wedstrijden de afgelopen nacht. De huidige Stanley Cup houder Washington startte goed net zoals Toronto en Calgary. Cor Machielsen sloeg weer wat uren slaap over, keek mee en vertelt hier zijn verhaal over de wedstrijden.

Boston Bruins – Toronto Maple Leafs 1-4

Een slordig Boston werd afgestraft door de mannen uit Toronto. De eerste klap is een daalder waard maar achteraf bleek hij niet veel waard te zijn want de 1-0 door een powerplay goal van Patrick Bergeron hield niet lang stand. Die werd gevolgd door een 1-1 via Mitch Marner die zijn eigen rebound van de paal binnen schoof. Aan het begin van de tweede periode kreeg Marner een short handed penaltyshot omdat Jake DeBrusk hem vloerde in kansrijke positie. Hij liet het buitenkansje niet liggen.

Bijna een minuut voor het verstrijken van de tweede periode ging William Nylander nog even five hole tegen Tuukka Rask en dat betekende de 1-3. De empty netter van John Tavares was er een voor de statistieken. Was Boston dan zo slecht want in het reguliere seizoen waren het de Bruins die drie van de vier keer gewonnen hadden van de Leafs. Nee, de Bruins hadden een goede Frederik Andersen tegen zich. Op naar game twee.

Washington Capitals – Carolina Hurricanes 4-2

Eigenlijk was de eerste periode vergelijkbaar met die eerste periode van Tampa. Washington nam een snelle 3-0 voorsprong door twee goals van Nicklas Backstrom waaronder een powerplay goal en nog een powerplay goal van Alexander Ovechkin. Met een drie nul achterstand gingen de mannen uit Carolina de eerste pauze in. Waren ze zoveel slechter? Nee, maar ze kwamen nog niet voorbij Braden Holtby. Dat lukte ook niet in de tweede periode terwijl de statistieken duidelijk in het voordeel waren van de Hurricanes met een schoten verhouding van vier om elf.

In de laatste periode kwamen de Hurricanes dan wel op het bord te staan. Andrei Svechnikov ging om John Carlson heen en schoot hard raak. Nog geen twee minuten later was het wederom Svechnikov met zijn tweede. Een scherpe voorzet van Lucas Wallmark kon hij bij de tweede paal binnen tikken. Spannend was het nog wel, maar de enige goal die nog werd gescoord was de empty netter van Lars Eller zodat men zich kan gaan opmaken voor game twee.

Calgary Flames – Colorado Avalanche 4-0

Een shutout voor Mike Smith met 26 saves, en een verdiende ook nog. Hij hield Calgary tot halverwege de wedstrijd op de been want de Avalanche hadden in het begin de beste kansen. Maar naarmate de wedstrijd vorderde kwamen de Flames beter in hun spel.

De 1-0 kwam nadat Smith eerst twee keer handelend moest optreden in een powerplay situatie van de Avalanche. Andrew Mangiapane pakte de puck op langs de muur, ging richting het net en op een knie steunend schoof hij de puck langs Philipp Grubauer. Drie minuten daarna was het Matthew Tkachuk die een powerplay goal van richting veranderde vlak voor de neus van Grubauer. Laat in de derde was het wederom een powerplay goal. Dit keer werd een schot van Mikael Backlund via de schaats van de goalie binnen geschoten. Dat was na 57 minuten. Natuurlijk was er daarna ook nog een empty netter. Dit keer op assist van goalie Mike Smith kon Tkachuk zijn tweede van de avond scoren.

Previous Tilburg Trappers moet oppassen voor gevaarlijk Herner EV
Next Trappers loopt zich stuk op Björn Linda; Herner EV pakt winst