België aan de start van WK Seniors in Belgrado


België WK

Erg verjongde WK selectie

Deze WK selectie is erg verjongd, deels noodgedwongen, met de integratie van een tiental tieners of kersverse twintigers. Als je enkele weken geleden van coach Van Beveren te horen krijgt dat vanuit de oorspronkelijke lijst van vijftig spelers er amper een twintigtal überhaupt  mee willen of mee kunnen, is het duidelijk dat de selectiecriteria gefnuikt worden. De aanwezigheid van de spelers tijdens de trainingen was beperkt en hierdoor was ook het oefenwedstrijdprogramma minimaal. Daarentegen is de aanwezige spelersgroep wel 100% gemotiveerd.

Motivatie troef

Sam Verelst Foto : Kurt Tops

En 100% zal nodig zijn, als je weet dat vanaf dinsdagmiddag het WK voor Team Belgium al dadelijk losbarst met het treffen tegen Australië. Het Coaching duo Mike Kolodziejczik – Jan Van Beveren zal het team vanaf de eerste minuut erg geconcentreerd en erg gedecideerd moeten laten spelen. Met elf quasi tieners in de ploeg zal het zaak zijn, naast het enthousiasme, ook de focus en inzet op niveau te houden. Jonge wolven als Ben Coolen, Rino Dhondt en Stefaan Swennen speelden zich op BeNe-League niveau in de kijker. Hun eerste WK bij de Seniors kan een mooie bekroning van een stevig seizoen worden voor deze jonge aanvallers. Deze knapen worden omkaderd door mannen als Bryan Kolodziejczik, Sam Verelst en Kristof Van Looy; mannen die de klappen van de zweep kennen. Voor jongens als Oliver De Croock, Tanguy Auger en Mathias Balhan wordt het een hele ontdekking in beide richtingen; de anciens zullen die jongens als het ware nog moeten leren kennen op het ijs. Best spannend.

Diamanten bijgestaan door routiniers

Jordan Paulus (Foto: Kurt Tops)

Ook op defensief vlak word het een boeiende week. Op ervaren rakkers als Michael Distate, Frank Neven en Jordan Paulus kan je voortborduren. Samen immers goed voor twee dozijn WK-deelnames. En dat is het plan; Arne Van Espen verder laten opbouwen en rookies als Toon De Schepper en Cédric Delmarche bijsturen en samen de erg talentvolle, maar nog altijd amper 20 jaar jonge Wouter Peeters tot sterkhouder in het doel laten groeien. En verdedigen doen je met zijn allen, met een degelijke forecheck, een stevige one-to-one en een, ook in het hoofd, sterke goalie.

Samen sterk

“Samen” is immer het motto. Als team, elke shift hard werken, blijven schaatsen, blijven knallen. Deze mix bruist van werklust en enthousiasme. Deze jongens willen met inzet en talent hun relatief gebrek aan body en ervaring compenseren. Zoals Team Leader Guy Van der Struft zich  liet ontvallen: “Deze groep krijgt zijn kans en zal de Belgische kleuren met trots verdedigen. De ruwe diamanten zullen bijgestaan worden door enkele geroutineerde cracks waar Team Belgium steevast op kan rekenen”

Vanmiddag openingstreffen tegen Australië

Wehebe Darge (AUS)

De tegenstander van vandaag, Team Australia, is met de verwachte groep in Belgrado verschenen. De immer sympathieke Wehebe Darge, die in zijn BeNe jaartje bij Leuven Chiefs 55 punten scoorde, is er natuurlijk bij. Goalie Anthony Kimlin, speelde vele jaren in Canada en is nu aan zijn zevende WK toe, is een certitude. En naast enkele sterke Aussies zoals Beau Taylor en Kieran Webster, die in het Zwitserse Arosa speelt, zijn er ook enkele genaturaliseerden in het team. Zo ook de voormalige Nijmegen topper uit Canada, Jason Baclig en de Tsjech Josef Rezek die zijn derde WK toernooi speelt met Australië. Vorig jaar werd het een 6-0 zege voor Australië ; we zijn benieuwd naar de strijd vanmiddag in Belgrado. Puck-drop is vanmiddag om 16u30 en live te volgen via de stream op www.youtube.com/watch?v=Fo19StVvkbM

 

Previous Nederland maakt zich op voor vroege WK-kraker tegen China
Next Nederlandse dames slopen Chinese muur