En dat is TWEE! Nederland verslaat Kazachstan moeizaam met 3-1


Nederland Dames WK Division IB
Artwork: Tom de Groot, Face-Off

De Oranje dames deden prima zaken op de tweede dag van het WK Division IB in Peking. Na de zege op Zuid-Korea, werd vandaag de tweede overwinning op de teller gezet. Tegen Kazachstan verliep het duel moeizaam (in de afwerking), maar gewonnen werd er wel. Uiteindelijk stapte Nederland met een 3-1 zege op zak van het ijs.

ORANJE START WEER FLITSEND

De start van het duel was een kopie van het duel tegen Korea. Opnieuw was er een vroege straf voor Oranje, toen Hilde Huisman voor tripping moest gaan zitten. Nederland killde de power play en mocht het na acht minuten zelf in overtal proberen. En meteen was het raak. En ook die goal leek een kopie van gisteren. Bieke van Nes stelde Savine Wielenga in staat om de 0-1 binnen te schieten. Twee minuten later verdubbelde Oranje zijn marge; Nicky Tjin-A-Ton noteerde haar tweede treffer van dit WK. Het was wachten op het doordrukken van de leeuwinnen, maar dat deed het niet. Het zag er wat moeizamer uit, maar met 0-2 werd wel de eerste pauze gehaald.

Oranje Dames Peking

ROMMELIG

Het spelbeeld in het middenstuk veranderde niet; Oranje was beter, maar was niet nauwkeurig in de passing en in de afwerking. Het duel moest dus ‘lelijk’ gewonnen worden. Op een ongelukkig moment moest Nederland een tegentreffer incasseren. Met een vrouw meer op het ijs bracht Koroleva haar ploeg op 1-2. Er was nog iets meer dan een minuut te spelen in het tweede deel, maar daar bleef het bij.

In het slotstuk had Nederland (zeker) vijf op vijf de bovenhand, maar het verzuimde de Kazachse dames de nekslag uit te delen. Die mochten daardoor op een resultaat blijven hopen. Ondanks een aantal power plays kon Oranje het verschil niet maken. Uiteindelijk viel de verlossende derde treffer wel. Zes tellen voor het einde legde captain Wielenga de puck in het lege doel en zo zegevierde Oranje verdiend, maar moeizaam, met 1-3. Britt Wortel werd uitgeroepen tot Player of the Match aan Nederlandse zijde.

Met zes punten uit twee duels gaat Oranje de eerste rustdag in. Dinsdag staat dan het duel tegen China op de rol, een ploeg die ook op de 100% score staat. Later vandaag nemen Letland en Polen het nog tegen elkaar op.

 

# Team GP W L OTW OTL +/- PTS
1 China 2 2 0 0 0 +6 6
2 Nederland 2 2 0 0 0 +5 6
3 Polen 1 1 0 0 0 +2 3
4 Letland 1 0 1 0 0 -3 0
5 Kazachstan 2 0 2 0 0 -4 0
6 Zuid-Korea 2 0 2 0 0 -6 0

 

Previous Oranje dames ontmoeten 'dark horse' van het toernooi: Kazachstan
Next Nashville Predators grijpt titel in Central na zinderende slotweek