Nashville Predators grijpt titel in Central na zinderende slotweek


Face-Off IJshockey NHL

Tot op de laatste speeldag was het ongekend spannend in de Central Division van de NHL. Drie teams maakte kans op de titel, waar het uiteindelijk Nashville was dat er met de titel vandoor ging. Rik Bruijnius praat jullie bij.

NASHVILLE PREDATORS PROLONGEERT TITEL

https://www.nhl.com/

Na een zinderende slotweek in de Central Division waar Winnipeg Jets, Nashville Predators en St. Louis Blues streden om de titel, ging  deze uiteindelijk voor de tweede keer op een rij naar Nashville Predators. Winnipeg werd tweede en St.Louis derde. Beiden op maar één punt achterstand. Dit was nog niet alles; de Central Division levert vijf teams aan de playoffs het is Dallas Stars en Colorado Avalanche gelukt om beslag te leggen op de Wild Card  posities.

https://www.nhl.com/predators

1. Nashville Predators ( 100 punten, 47-29-6, L10: 7-2-1, W3)

Viktor Arvidsson en Filip Forsberg konden met hun goals geen nederlaag voorkomen tegen Columbus Blue Jackets. Columbus wist de puck vijf maal achter Jussi Saros te krijgen. Een 5-2 verlies als resultaat. Tegen Buffalo Sabres werd er wel gewonnen. Na zes en halve minuut in de derde periode was het Ryan Johansen die de winnende wist te scoren. De 3-2 overwinning was nodig in de race voor de titel. Dezelfde stand stond op het bord tegen Vancouver Canucks. Wederom was het Ryan Johansen die de winnende scoorde en nu deed hij dit 41 seconden voor het einde van de wedstrijd. Met nog één wedstrijd te gaan was er nog steeds geen beslissing in de titelstrijd gevallen. Nashville moest winnen om de titel te prolongeren en dit lukte. Chicago Blackhawks werd met 5-2 verslagen. In de playoffs wacht de strijd met Dallas Stars.

2. Winnipeg Jets (99 punten, 47-30-5, L10: 4-5-1, W1)

In de strijd om divisietitel was het verlies tegen Montreal Canadiens een domper. Mathieu Perreault scoorde de enige goal voor Winnipeg in het met 3-1 verloren duel. Dankzij twee goals van Jack Roslovic  in de reguliere  speeltijd en de winnende van Kevin Hayes in de verlenging werd er met 4-3 van Chicago Blackhawks gewonnen. Een belabberde eerste periode tegen Minnesota Wild werd afgesloten met 3-0 achterstand. Het was Jacob Trouba die bij een 4-0 achterstand het net nog wist te vinden. Uiteindelijk werd er met 5-1 verloren. Tegen het voor een wildcard spelende Colorado Avalanche werd eveneens verloren, maar hield men toch nog een punt over aan de wedstrijd. Colorado wist in de verlenging te winnen met 3-2.  Winnipeg was nog steeds in de race voor de divisie titel maar had het niet meer in eigen hand.  Op de laatste speeldag werd er weer gewonnen en wel van Arizona Coyotes. Deze werden met 4-2 verslagen. Doordat Nashville hun wedstrijd won, greep Winnipeg naast de divisie titel.

3. St.Louis Blues (99 punten, 45-28-9, L10: 8-1-1, W2)

Een goal in verlenging van verdediger Vince Dunn bracht de overwinning tegen New Jersey Devils. Met deze overwinning is St. Louis een serieuze kandidaat geworden voor de Divisie titel. In een intense wedstrijd tegen Colorado Avalanche werd er in de shootout gewonnen met 3-2. Ryan O’Reilly maakte de winnende. Tegen Chicago Blackhawks was er weer een shootout nodig maar deze werd verloren. Dit kon wel eens het ene ontbrekende puntje worden voor de winst in de divisie. Voor de vierde keer deze week een verlenging en voor de derde keer een shootout. Nu werd Vancouver Canucks verslagen door shootout goals van Ryan O’Reilly en David Perron. Doordat Nashville geen misstap beging op de laatste speeldag moest men de titel aan hen laten. Gezien de laatste week kunnen het wel eens hele lange wedstrijden worden in de playoffs. Daar wacht Winnipeg Jets .

4. Dallas Stars (93 punten, 43-32-7, L10: 6-3-1, W1)

Voor Dallas is het de laatste week het consolideren van hun positie geweest om als eerste wildcard team tot de playoffs toe te treden. Tegen Vancouver Canucks ging dit niet al te makkelijk en werd er maar één punt aan de wedstrijd over gehouden. Vancouver won met 3-2 na shootouts. Philadelphia Flyers kwam op bezoek. Alexander Radulov liet met twee goals en twee assists zien, klaar te zijn voor de playoffs. Er werd uiteindelijk met 6-2 gewonnen. Tegen Chicago Blackhawks gaf Dallas even een avond niet thuis. Er werd met 6-1 verloren. Dallas wist het tij te keren tegen Minnesota Wild door een 3-0 overwinning te boeken op de laatstte speeldag. In de playoffs wacht de zware maar mooie confrontatie met Nashville Predators.

5. Colorado Avalanche (90 punten, 38-30-14, L10: 7-1-2, L1)

Aan het begin van de week stond Colorado op de tweede wild card positie. Maar nog lang niet stevig genoeg; er waren nog vier kapers op kust mocht het fout gaan. Tegen St.Louis werd een punt overgehouden. Er werd in de shootouts verloren met 3-2. Thuis in het Pepsi Center werd Edmonton Oilers met 6-2 verslagen. Na een met 2-0 verloren eerste periode, werd de wedstrijd razendsnel omgedraaid in de tweede periode na twaalf minuten stond Colorado met 4-2 voor. In een tijdsbestek van zeven minuten vielen er vier goals. Alexander Kerfoot wist twee maal te scoren, Tegen Winnipeg Jets was er een verlenging nodig om te winnen. Het was Erik Johnson die de winnende maakte. Op de laatste speeldag werd er met 5-2 verloren van San Jose Sharks. Dit verlies bracht de playoff plek niet meer in gevaar.

6. Chicago Blackhawks (84 punten, 36-34-12, L10: 4-4-2, L1)

Ondanks twee goals van Dylan Strome en één van captain Jonathan Toews werd er niet gewonnen van Winnipeg Jets. Winnipeg greep de winst in de verlenging. Tegen St. Louis was er een shootout nodig om tot een winnaar te komen. Dankzij Jonathan Toews werd er gewonnen. Hij scoorde ook al een goal in de reguliere speeltijd. Mede door twee goals van Patrick Kane werd Dallas Stars wakker geschud. Dallas werd met 6-1 verslagen. Op de laatste speeldag ging Chicago op bezoek bij Nashville Predators. Goals van Brendan Perlini en Drake Caggiula brachten Chicago op een 2-0 voorsprong. Dit was een wak up call voor Nashville. De wedstrijd ging dan toch met 5-2 verloren. Het seizoen is voorbij voor Chicago we zullen zien of er een grote schoonmaak komt of dat men stap voor stap de franchise nieuw leven in gaat blazen.

7. Minnesota Wild (83 punten, 37-36-9, L10: 3-6-1, L2)

De week werd begonnen met een 4-0 nederlaag tegen Arizona Coyotes. Dit was de achtste nederlaag in de laatste elf duels. Na de blamage eerder deze week werd er ineens van titelkandidaat Winnipeg Jets gewonnen met 5-1. Zach Parise was goed voor twee goals in deze overwinning. Boston Bruins kwam op bezoek bij Minnesota en het was toch weer kommer en kwel. Wederom geen goals en Boston vertrok met een 3-0 overwinning. Het zelfde laken en pak op laatste wedstrijddag; er werd niet gescoord tegen Dallas Stars. Dallas deed dit wel drie keer en zo eindigt het seizoen in mineur voor Minnesota Wild.

Three stars of the week

1. Viktor Arvidsson

Kwam dit seizoen tot een seizoensrecord aantal doelpunten (34) voor de franchise. En scoorde ook zijn 100e NHL goal eerder dit seizoen.

2. Alexander Radulov

Bewees de laatste week met goals en assists klaar de zijn voor de playoff confrontatie met Nashville Predators

3. Nathan MacKinnon 

De ware leider van Colorado Avelanche toont aan in playoff vorm te zijn

Previous En dat is TWEE! Nederland verslaat Kazachstan moeizaam met 3-1
Next Oranje tevreden maar waakzaam na eerste twee dagen op het WK