Final Four finale in Tilburg, een trade voor Sprong, John Tavares en Tampa Bay


Tampa Bay Lightning Face-Off

Tampa Bay Lightning staat momenteel bovenaan in de Eastern Conference. Geen enkel team is perfect. Wat is er nodig om dit team nóg beter te laten presteren?

Oscar:  Veranderen?! Ik zou eigenlijk niks veranderen aan de Tampa Bay Lightning. Ik verwacht dan ook dat Tampa Bay deze lijn kan door zetten dit seizoen en heel ver kan komen tijdens de playoff’s voor het winnen van de Stanley Cup.

Rik: Oei, dat is moeilijk maar als ik dan toch iets moet zeggen dan zou ik voor een andere back-up goalie gaan. Iemand met een sloot aan ervaring.

Barend: Moet Tampa bay inderdaad wel iets wijzigen als het daar zo goed draait? Maar ook vorig jaar liep het daar erg goed tijdens het reguliere seizoen en ging het eindelijk toch mis in de play-offs. We gaan ze daarom dit jaar helpen en we veranderen toch iets. Bij Zweden zie ik ze niet snel samen spelen omdat beide teams waar ze nu spelen te goed zijn en niet klaar zijn in de play-offs om nog aan het WK mee te kunnen doen. Toen hij nog bij Ottawa Senators zat was er even sprake van een overgang naar Tampa Bay. Dat ging niet door, dus mag hij nu van San Jose Sharks naar de Lightning. Victor Hedman en Erik Karlsson samen als verdedigingskoppel op het ijs, of toch in ieder geval in de powerplay. Dat zou mooi zijn! En mochten de Sharks en Tampa Bay beiden de finale halen, dan hoef je niet tegen Karlsson te spelen. Scheelt ook weer.

Jonathan: Nog beter maken dan ze nu zijn? Dat zou de lol uit de competitie halen. Aan het team zou ik niet veel veranderen. Echter vraag ik mij af of ze nog zo lang op dit niveau door kunnen spelen. De playoff finales zijn nog ver weg, en vaak zie je dat een team dat gedurende het seizoen zo goed speelt, later opgebrand is. Nee, ik zou nu de ‘mindere’ spelers inzetten, en de tweede goalie veel laten starten. Zodoende kunnen de topspelers even ontzien worden, zodat ze bij de playoffs veel met volle 100% kunnen spelen.

Previous Krefeld definitief uitgeschakeld, Mannheim bijna kampioen
Next Den Haag grijpt vijfde plaats; play-off series staan vast