Final Four finale in Tilburg, een trade voor Sprong, John Tavares en Tampa Bay


Stappegoor Face-Off

Woensdag 6 maart om 20:30 is de finale van de Final Four in Tilburg. De wedstrijd wordt dus op neutraal terrein gespeeld, op een opmerkelijke datum. Wat vind jij hiervan?

Oscar: Een finale op een woensdag midden in de week is rampzalig voor het ijshockey in het algemeen. Dit omdat de meeste supporters gewoon moeten werken of naar school moeten en het dan moeilijk wordt om deze wedstrijd te bezoeken midden in de week vooral als je van ver moet komen hiervoor. En deze datum is dan ook niet handig gekozen door de ijshockey bond. De finale spelen op een vrijdag of zaterdag was handiger geweest voor de meeste supporters.

Rik: Neutraal terrein vind ik het probleem nog niet. Maar op een woensdag is natuurlijk te gek voor woorden. Niet alleen voor de fans maar ook voor de spelers is het midden in de werk week.

Barend: Echt belachelijk dat een bepaalde groep het zo verziekt voor de echte ijshockey-fans, dat er rekening gehouden moet worden met de locatie, de datum en de beschikbaarheid van politie. Dat er dan op neutraal terrein gespeeld gaat worden is geen probleem. Misschien  sowieso wel goed om de final-four (finale) op neutraal terrein te spelen. De datum, midden in de week, is het gevolg van eerder genoemde zaken waar onder andere mee rekening mee moet worden gehouden. Verre van ideaal, daar is denk ik iedereen het mee eens. Maar wat zouden dan andere opties geweest zijn? Raddraaiers (nette benaming), bedankt! maar niet heus.

Jonathan: Dat de Final Four op een neutrale locatie plaats vindt, is op zichzelf geen enkel probleem. Alleen de doordeweekse dag is minder handig, maar  dat is nu eenmaal niet anders. Het zal helaas tot gevolg hebben dat er minder publiek aanwezig is dan dat een finale wedstrijd eigenlijk verdient. Daarnaast is het voor veel spelers erg onhandig: regelingen treffen met werkgevers zal al niet altijd even makkelijk zijn, maar nu werd de dag en locatie wel heel laat bekend gemaakt.

Previous Krefeld definitief uitgeschakeld, Mannheim bijna kampioen
Next Den Haag grijpt vijfde plaats; play-off series staan vast