Krefeld definitief uitgeschakeld, Mannheim bijna kampioen


Face-Off IJshockey DEL

Speelronde vijftig maakte een aantal dingen duidelijk met nog twee wedstrijden te gaan. Krefeld is uitgeschakeld voor de play-offs, net zoals Iserlohn en Schwenningen. Aan de top nog steeds drie punten verschil tussen Mannheim en München. Voor de plekken drie t/m vijf komt het eropaan. Plek drie en vier geeft in iedere geval tot de halve finale thuisvoordeel. Düsseldorf en Köln (nu nog 49 wedstrijden gespeeld) spelen morgenavond tegen elkaar in de Rheinderby. Cor Machielsen keek weer mee en brengt jullie weer up to date.

THOMAS SABO Ice Tigers – Adler Mannheim 1-4

De koploper kwam op visite, en Nürnberg werd op een nederlaag getrakteerd. Gelukkig voor de Ice Tigers verloor Krefeld ook zodat Nürnberg verzekerd is van de pre play-offs. Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Twee powerplay goals zetten de Adler op een 0-2 voorsprong via Tommi Huhtala en Markus Eisenschmid. Ook via de powerplay scoorde Dane Fo,x maar een minuut daarna zette de koploper het verschil weer op twee door een goal van David Wolf. Chad Kolarik maakte het kwartet vol.

Krefeld Pinguine – Straubing Tigers 0-1

Jeffrey Zatkoff van de Tigers pakte zijn vierde shutout van het seizoen door alle 31 schoten van Krefeld te stoppen. Stephan Daschner scoorde al in de derde minuut voor de Tigers en wat de Pinguine ook probeerden, ze konden het tij niet meer keren.

Grizzlys Wolfsburg – Pinguins Bremerhaven 4-0

Met een gelijkwaardig aantal schoten van 31 om 32 werd het verschil gemaakt door de Amerikaanse goalie van de Grizzlys David Leggio, die alweer zijn vijfde shutout van het seizoen pakte. Alle 32 schoten wist hij te pareren. Terwijl Tomas Pöpperle de laatste tijd zijn vorm van halverwege het seizoen niet meer haalt en er vier om zijn oren kreeg. Jeremy Welsch opende de score in de eerste periode en de overige goals werden allen gescoord in de tweede periode door Brent Aubin, Spencer Machacek en wederom Welsch met zijn tweede van de avond.

Augsburger Panther – Schwenninger Wild Wings 3-1

Augsburg pakte voorlopig voor twee dagen de derde plek en de uitslag van Köln tegen Düsseldorf zal bepalen of ze derde blijven of vierde staan na de Rheinderby. Tegen de rode lantaarndrager Wild Wings stond het na zeven minuten al 2-0 door twee goals van Matt Fraser. Voor het einde van de tweede periode werd het weer een beetje spannend doordat Schwenningen via Kyle Sonnenberg de aansluitingstreffer scoorde. Een powerplay goal van David Stieler in de 48e minuut betekende de winst voor Augsburg met 3-1.

Iserlohn Roosters – Eisbären Berlin 2-5

Berlijn heeft zich met deze overwinning geplaatst voor de pre play-offs. Na veertig minuten stond er 2-3 op het bord. In de laatste periode scoorde Louis-Marc Aubry een short handed goal en Jamie MacQueen een powerplay goal zodat EisbÄren zich kan gaan prepareren voor de pre play-offs.

EHC Red Bull München – ERC Ingolstadt 3-2

München blijft jagen op Mannheim; beide clubs wonnen dus bleef het verschil drie punten met nog twee wedstrijden te gaan. Ingolstadt nam de leiding via Maury Edwards. Yannic Seidenberg maakte voor het einde van de eerste periode via de powerplay 1-1. In de tweede periode breidden Yasin Ehliz en Andreas Eder binnen twee minuten de score uit naar 3-1. Jerry D’Amigo maakte het weer spannend door in de 56e minuut de aansluitingstreffer te scoren via de powerplay, maar München kwam niet meer in gevaar.

De huidige stand:

Previous Daniel Sprong speelt geen minuut voor Anaheim Ducks
Next Final Four finale in Tilburg, een trade voor Sprong, John Tavares en Tampa Bay