Daniel Sprong speelt geen minuut voor Anaheim Ducks


Elke week blikken we terug op de week van Daniel Sprong. De Nederlander kende een uitermate teleurstellende week, want onze landgenoot speelde geen enkele minuut. Hoe kan dit nu? En vooral; wanneer zien we de Amsterdammer weer op het ijs?

EINDE WIN STREAK

Vorige week leek de healthy scratch van Sprong nog een incident, maar Murray hield vast. Sprong stond er in het duel tegen Minnesota ook naast. Het eerste duel van de four game road trip werd met 4-0 verloren door de Ducks en dus betekende dat direct het einde van de 3-game winning streak.

 

View this post on Instagram

 

A wild night for our boys in Minnesota! #LightThatLamp #LetsGoDucks

A post shared by Anaheim Ducks (@anaheimducks) on

Na het duel tegen de Wild reisden de Ducks af naar Canada, de ’thuishaven’ van Sprong. Calgary en Edmonton doken op als tegenstanders. Anaheim speelde beide keren een goede pot, maar winnen deed het opnieuw niet. Zowel de Flames als de Oilers waren met 2-1 te sterk.

DE TOEKOMST

Nadat onze landgenoot toch zeker geen slecht 2019 speelde in California, werd hij vanuit het niets op de bank gezet. Wellicht nog vreemder aan de situatie is, dat het gebeurt door de man die hem naar Anaheim haalde: General Manager Murray, die nu als coach het seizoen lijkt af te maken. Ondertussen hielden we de afgelopen dagen de trades in de gaten, want de Ducks lieten zich ook op dat vlak weer gelden. Verdediger Brandon Montour en linker winger Brian Gibbons vertrokken uit Anaheim en daar haalden de Ducks verdedigers Brendan Guhle en Patrick Sieloff voor terug.

Sprong 3rd logo

Sprong kan niks anders doen dan op trainingen zijn tanden laten zien. Maar voor een team dat aanvallend veel tekort komt en met 139 goals het slechts scorende team heeft in de NHL, zou je toch verwachten dat je gaat inzetten op de aanval. Natuurlijk heeft de Nederlander pittige competitie met Perry, Terry en Silfverberg, maar Rowney is toch nauwelijks beter te noemen. In 42 duels  kwam Rowney tot vier goals en tien assists tegen een plus/minus van -1. Daarbij is Sprong de nummer negen op de points lijst van de Ducks. Dus waarom dan niet laten spelen?

WEGEN SCHEIDEN?

Het is te makkelijk om het zomaar op te geven, maar Sprong moet altijd voor speeltijd gaan. Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht, totdat een rampzalige serie de kop kostte van de trainer. En dan moet je altijd afwachten wat er gebeurt. Op dit moment zit het in ieder geval niet goed en hopen wij dat we hem vannacht weer op het ijs zien tegen Vancouver Canucks. Maar als je kijkt naar teams als Detroit Red Wings, New York Rangers of Ottawa Senators? Dan zou dat misschien wel eens de beste ‘fit’ kunnen zijn voor Sprong.

Previous Geen uitsupporters bij CAIROX HIJS Hokij vs AHOUD Devils Nijmegen
Next Krefeld definitief uitgeschakeld, Mannheim bijna kampioen