Topper in Heerenveen, belangen genoeg op zaterdag


Vandaag staan er weer drie duels op het programma in de BeNe League. De re-match van de halve finales in de beker van Nederland en België staan op de rol en Antwerp en Mechelen strijden om het laatste ticket van de Final Four in België. Ed Versteeve loopt de belangen van deze zaterdag met jullie door.

# Team GP W L OTW OTL PTS +/-
1 ERA Renomar HYC 21 15 2 3 1 52 +90
2 UNIS Flyers Heerenveen 20 15 2 2 1 50 +96
3 Microz Eaters Geleen 21 15 3 1 2 49 +64
4 Luik Bulldogs 20 13 4 2 1 44 +59
5 AHOUD Devils Nijmegen 20 13 6 1 0 41 +61
6 CAIROX Hijs Hokij 20 12 6 0 2 38 +52

UNIS FLYERS HEERENVEEN – AHOUD DEVILS NIJMEGEN

Heerenveen is op dit moment het team met de minste verliespunten in de BeNe League, maar heeft ook de wetenschap dat het nog op plaats drie kan belanden. Het duel van vanavond tegen Nijmegen is daarom van heel groot belang voor de Friezen, die afgelopen woensdag Herentals met 4-3 in overtime versloegen. Nijmegen is nog in een flinke strijd om plaats vijf verwikkeld en zou ook nog vierde kunnen worden.

AHOUD Devils Nijmegen UNIS Flyers Heerenveen IJshockey
Foto: Paul Nicolaassen

Bij winst van Heerenveen in reguliere tijd is Flyers zeker van minimaal de tweede plaats. Dan zal het zondag op bezoek in Herentals met de Belgen uit gaan maken wie plaats één op gaat eisen. Bij elk ander resultaat moet Heerenveen nog steeds ‘vrezen’ voor plek drie. Dit omdat Geleen het betere onderlinge resultaat heeft.

Bij een zege van Nijmegen behoudt Devils de drie punten voorsprong op Den Haag, dat zondag in actie komt bij Mechelen. Het mag dan ook kijken naar het resultaat van Luik in Leuven vanavond, of er nog mogelijkheden liggen om plaats vier op te eisen.

In Nijmegen eindigde het duel in in 2-5, maar AHOUD deelde een tik uit in de halve finales van de beker door in Leeuwarden het derde duel te winnen in de serie. Het won uiteindelijk de bekerfinale van Den Haag.

Puck Drop om 20:30 uur

CHIEFS LEUVEN – LUIK BULLDOGS

De enige ploeg die zeker weet waar het aan toe is in de play-offs is Chiefs Leuven. Zij staan zevende en zullen dat blijven. De ploeg van Gil Paelinck wacht nog op de tegenstander die uit de koker komt rollen in de play-offs; Heerenveen, Herentals of Geleen.

BeNe League
Foto: Chiefs Leuven

Voor Luik is dat ietsje anders; zij zullen vanavond bij een zege plek vier in de tas stoppen en het thuisvoordeel in de play-offs van de bucketlist af kunnen strepen. In punten kan Nijmegen dan nog op gelijke hoogte komen, maar het onderling resultaat tussen Bulldogs en Nijmegen is in het voordeel van de Belgen. Het heeft zelfs nog een kleine kans om derde te worden, maar is dan afhankelijk van Geleen op zondag; de Limburgers moeten dan verliezen van Panters en zelf moet het winnen van Trappers.

Het eerste duel eindigde in 7-2 voor Luik, maar Bulldogs had in de beker aanzienlijk meer moeite met het gegroeide Leuven. Bij Chiefs werd met 2-3 gewonnen, in Luik moest overtime zelfs de beslissing brengen. Bulldogs is dus gewaarschuwd.

Puck Drop om 20:00 uur

ANTWERP PHANTOMS – MECHELEN GOLDEN SHARKS

10 Mechelen Golden Sharks 20 3 17 0 0 9 -99
11 Antwerp Phantoms 20 2 17 0 1 7 -113

Antwerp Phantoms speelt thuis in Mechelen na het sluiten van IJsbaan Ruggeveld eerder deze week. In de BeNe League zijn beide ploegen inmiddels al een tijd uitgeschakeld, maar het duel van vanavond herbergt nog andere belangen: plaatsing voor het Final Four weekend in België.

Antwerp Phantoms Mechelen Golden Sharks

Er is maar één scenario voor Phantoms dat telt; winst in reguliere speeltijd levert het een duel op met Herentals in de halve finale van het landskampioenschap. Bij elk ander resultaat eist Mechelen die plaats op. Het eerste duel werd door Antwerp met 3-4 gewonnen, dus ook hier is er zeker sprake van een wedstrijd met belangen. Mechelen sluit het seizoen thuis af op zondag tegen Den Haag, terwijl Antwerp op bezoek gaat bij Amsterdam. De belangen in de BeNe League doen er voor beide teams niet meer toe, maar de halve finale van het landskampioenschap zal zeker aanspreken voor Antwerp en Mechelen.

Puck Drop om 19:45 uur

Previous Zoetermeer pakt winst in do or die, Nijmegen ruim langs Trappers
Next Patrick Kane blijft scoren, Stuivertje wisselen aan kop, Colorado wint weer