Zoetermeer pakt winst in do or die, Nijmegen ruim langs Trappers

Face-Off IJshockey BeNe League

Twee duels gisteravond in de BeNe League. De absolute kraker om het laatste play-off ticket tussen Zoetermeer Panters en Amsterdam Tigers leverde een zege op voor Zoetermeer en Nijmegen had geen kind aan Trappers Toekomstteam.

ZOETERMEER GRIJPT ZEGE IN SPANNEND DUEL (5-2)

Do or die voor Zoetermeer Panters tegen Amsterdam Tigers. Panters moest winnen na reguliere speeltijd, anders was het seizoen voorbij. Amsterdam kwam met een punt voorsprong naar de Silverdome afgereisd.

In de openingsperiode nam de thuisploeg het initiatief en mocht Tigers goalie Jaimy Missler bedanken dat het niet een aantal goals kreeg te verwerken. De jonge doelman hield zijn ploeg op de been met enkele prima saves. Halverwege kantelde het duel iets en mocht Kevin Riedijk, die de voorkeur kreeg boven Lauri Ramö, zich onderscheiden voor Panters. Beide doelmannen slaagden glansrijk en mede daardoor stapten de teams met 0-0 van het ijs af. Goed was het niet altijd, spannend wel.

In het middenstuk ontbrandde de wedstrijd na de goal van Marko van Leeuwen. Hij schoot onder Missler door de 1-0 binnen. De mooiste treffer van de avond kwam op naam van Valentijn Scheffe; de aanvaller ontving de puck, lokte Missler mee naar de hoek, liet zijn stick staan en deponeerde de puck tergend langzaam langs de goalie. Panters kreeg steeds meer straffen en daar maakte Tigers gebruik van. Een mooi schot van Maarten Brekelmans en een re-direct van John Versteeg zetten de 2-2 ruststand op het bord.

Zoetermeer Panters

Ook de derde periode kwam wat moeizaam op gang in een wedstrijd die vooral spannend was. Halverwege het slotstuk schakelde Panters een tandje bij en nam het verdiend een 3-2 voorsprong via Berry Donders. Zoetermeer moest in ieder geval nog twee keer scoren om nóg meer lucht te krijgen dan het met een reguliere zege zou hebben. Dusan Kmec kogelde van de blauwe lijn de 4-2 binnen, op het moment dat er nog drie minuten te spelen waren. In een knotsgekke laatste minuut maakte Riedijk een prachtige save met de schaats. Met tien tellen op de klok vond Teris Wright Dusan Kmec, die perstte er een sprint uit op de rechterflank; de Slowaak zag Berry Donders voor de goal en die drukte 0.8 seconden voor tijd de 5-2 eindstand binnen.

Daarmee pakte Zoetermeer hele, hele belangrijke punten, is het onderling resultaat gelijk en is het zondag aan Amsterdam om plek 8 weer af te pakken van Panters. Tigers moet in reguliere speeltijd winnen van Antwerp Phantoms. Alleen die zege volstaat voor een play-off ticket, als Zoetermeer zelf verliest van Geleen. Weet Panters een punt te pakken bij Eaters dan is het play-off ticket voor Zoetermeer. Ook als Phantoms overtime weet te bereiken in de Jaap Eden, zijn de play-offs voor Panters.

NIJMEGEN DOET WAT HET MOET DOEN TEGEN TRAPPERS

In de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen van AHOUD werd in Nijmegen het Tilburg Trappers Toekomstteam ontvangen en wisten de Ahoud Devils met ruime cijfers te winnen van de Brabanders. Voorafgaand aan deze wedstrijd  werd met een minuut stilte stilgestaan bij het oorlogsbombardement in Nijmegen op 22 februari 1944.

In de openingsfase van de wedstrijd lag het tempo behoorlijk hoog en de thuisploeg creëerde volop kansen, maar het was Tilburg in de zesde minuut die de eerste goal op het scorebord zette. Het duurde niet lang voordat RJ Reed voor de Ahoud Devils iets terug deed en de stand weer op 1-1 zette. Hierna was het vooral Tilburg dat steeds achter de feiten aan liep en de kleedkamers werden opgezocht met een 5-1 ruststand.

DUBBELE CIJFERS

De start van het middenstuk was van beide teams matig en was het slordig ijshockey in de eerste paar minuten van deze periode. Nijmegen was veel sterker dan Tilburg en de thuisploeg wist vrij simpel de ene naar de andere goal te noteren. Opvallend was dat coach Alexander Jacobs de goalie Deniz Mollen wisselde voor Jeffrey Vermeulen bij een 7-1 tussenstand, waarschijnlijk met het oog op het duel van vanavond in Heerenveen. Voor Tilburg werd het er niet makkelijker op, want beide teams gingen pauzeren met een stand van 10-1 in deze periode.

GEEN SPANNING, WEL GOALS

In deze laatste periode werd het niet spannend meer en AHOUD nam verder afstand. De gasten uit Tilburg wisten door fouten in de verdediging van de thuisploeg nog wel twee goals te scoren. Nijmegen trof nog vijf maal het doel, zodat er op 15-3 werd afgesloten. Devils mag vanavond in Heerenveen op jacht naar de volgende drie punten in de strijd om plaats vijf die het voert met Den Haag.