Atlantic Division: uitverkoop in Ottawa aanstaande


Face-Off IJshockey NHL

Met nog één week te gaan voor de trade-deadline, is het tot op heden vrij stil in de NHL qua trades.  Slechts één team wist zich deze week te versterken in de Atlantic Division. In navolging van de Tampa Bay Lightning, heeft ook Boston de smaak te pakken. Met zeven overwinningen op rij, hebben de Bruins zich stevig op de tweede plek gespeeld. Donderdagavond hielden de Ottawa Senators hun sterkhouders op de bank, aangezien zij waarschijnlijk verkassen komende week.

Boston en Tampa Bay op ongekende hoogte

20 februari wist Boston zich te versterken met aanvaller Charlie Coyle in ruil voor Ryan Donato,en een draftpick. Coyle kwam over van de Minnesota Wild.

Power Ranking Atlantic Division

Afbeeldingsresultaat voor tampa bay lightning

  1. Tampa Bay Lightning ( 98 punten, 47-11-4 , L10: 8-0-2 ,W8 )

De Tampa-trein dendert maar door voor de koploper. Zaterdagavond kwam Montreal op bezoek, het duurde tot de derde periode voor er gescoord werd. Wie anders dan Nikita Kucherov opende de score met een powerplaygoal. Via Yanni Gourde en Tyler Johnson liep de koploper uit naar een comfortabele 3-0 overwinning. Met twee doelpunten en drie assists was Kucherov wederom de belangrijkste man op het ijs voor Tampa, in de wedstrijd tegen de Columbus Blue Jackets. Het werd een gemakkelijke 5-1 overwinning voor de Lightning. Dinsdagavond stond er een pittig duel op het programma, de uitwedstrijd bij de Philadelphia Flyers. Opvallend was het ontbreken van Brayden Point , die door de club disciplinair gestraft werd. Wat ook opviel was dat de Red-Hot Nikita Kucherov géén punt wist te pakken. Toch werd er voor de zevende keer op rij gewonnen, de eindstand was 5-2 voor Tampa. Donderdag moest in de wedstrijd tegen Buffalo Sabres tot het uiterste gaan. Nadat Bufalo in de eerste periode de leiding had gepakt, was het Nikita Kucherov die in de tweede periode de teams op gelijke hoogte schoot met zijn 100e punt van het seizoen. Uiteindelijk moet de shoot-out beslissing brengen, Steven Stamkos en Kucherov wisten beiden te scoren en dat leverde de achtste overwinning op rij op voor de Lightning.

  1. Boston Bruins ( 80 punten, 36-17-8, L10: 9-0-1, W7 )

De Bruins zijn al vroeg in topvorm, ondanks de blessure van David Pastrnak. Vrijdagavond werd er in Anaheim simpel gewonnen door Boston, het werd 3-0 door doelpunten van Noel Acciardi, Jake deBrusk en Chris Wagner. Goalie Jaroslav Halak keerde alle dertig schoten, die hij op zich afgevuurd zag worden. Zaterdag vervolgde Boston haar California Road-Trip, ditmaal waren de LA Kings de tegenstander. Het werd een spannend gevecht waarbij beide teams kansen op de overwinning kregen. Uiteindelijk was het Charlie McAvoy die met nog 73 seconden te spelen de winnende goal maakte, uiteindelijk werd het een 4-2 overwinning voor de Bruins. Maandagavond speelde Boston een geweldige wedstrijd in- en tegen San José. Een wedstrijd waarin oud- Boston speler Joe Thornton een hattrick scoorde, met iets minder dan twee minuten op de klok scoorde Chris Wagner de gelijkmaker, het doelpunt was op z’n zachtst gezegd discutabel. Wagner leek de puck boven de lat van de goal uit de lucht te plukken, na de review van de scheidsrechters werd de goal goed gekeurd. Charlie McAvoy wist voor de vierde wedstrijd op rij te scoren, McAvoy besliste de wedstrijd in overtime. Tweemaal kwamen de Bruins woensdag op voorsprong tegen de Vegas Golden Knights, en tweemaal duurde de voorsprong niet lang. Uiteindelijk won Boston de Shoot-out, en boekte de zevende overwinning op rij. Jake deBrusk en Brad Marchand wisten in de reguliere speeltijd te scoren, de winnende treffer in de SO werd in de zesde ronde door David Backes gescoord.

https://youtu.be/UlFxvWL3pPU

 

  1. Toronto Maple Leafs ( 76 punten, 36-20-4, L10: 6-3-1, L1 )

Het was een lastig weekje voor de Maple Leafs. Zaterdag namen ze het op tegen de Arizona Coyotes. Het werd een teleurstellende wedstrijd waarin er met 2-0 werd verloren. Dinsdag werd er in St.Louis in OT verloren van de Blues, die de elfde overwinning op rij pakten. Toronto vocht zich na een 2-0 achterstand knap terug in de derde periode door doelpunten van Zach Hyman en Auston Matthews. Maar kon niet verhinderen dat Ryan O’Reilly na 34 seconden in de extra tijd de wedstrijd in het voordeel van St.Louis besliste. Donderdagavond maakten de mannen van coach Mike Babcock het zich wederom lastig na de eerste periode. Ook tegen de Washington Capitals kwamen de Leafs op een 2-0 achterstand, in de eerste vijf minuten van de derde periode bracht Andreas Johnsson  de Maple Leafs terug in de wedstrijd. twee minuten later bracht Tom Wilson het verschil weer naar twee doelpunten met een short-handed goal. Het slotakkoord was voor John Tavares, met nog 26 seconden op de teller, het betekende alweer de derde nederlaag op rij voor Toronto.

  1. Florida Panthers ( 60 punten, 26-25-8, L10: 6-4-0, L1 )

Zondag moest gewonnen worden van Montreal om de Canadiens en Buffalo Sabres in het oog te houden. Het werd de avond van Aleksander Barkov die met een hattrick en een assist een groot aandeel had in de overwinning op Montreal (6-3).

https://youtu.be/N-C4sDw4AdA

Dinsdagavond kwamen de Panthers tegen de Buffalo Sabres nog wel op een 1-0 achterstand in de tweede periode, maar in de derde periode wisten Jonathan Huberdeau, Jayce Hawryluk en Aleksander Barkov in een tijdsbestek van tweeën halve minuut de wedstrijd om te draaien in een 3-1 voorsprong, uiteindelijk werd er met 4-2 gewonnen.De Florida Panthers deden goede zaken afgelopen week door te winnen van de directe concurrenten in de race voor een wildcard. Donderdag wist Florida in de tweede periode een 2-0 achterstand om te zetten naar een 3-2 voorsprong tegen de Carolina Hurricanes door doelpunten van Evgenii Dadonov , Jonathan Huberdeau en Aleksander Barkov. Aan het begin van de derde periode, wist Carolina tweemaal te scoren. De wedstrijd eindigde in een 4-3 nederlaag voor Florida.

  1. Montreal Canadiens ( 73 punten, 33-21-7, L10: 5-3-2, W2 )

Het gaat de laatste week wat minder voorspoedig met de Canadiens, die het gat naar de top drie opziet lopen. Zaterdag werd er verloren van de Tampa Bay Lightning, waarin Montreal niet verder kwam dan twintig schoten. Het werd 0-3 voor de koploper, na drie doelpunten in de derde periode. Een dag later ging het niet veel beter tegen de Florida Panthers, waarin Montreal zag dat Aleksander Barkov een hattrick scoorde. Max Domi had wel een redelijk goede avond met twee doelpunten. De wedstrijd eindigde in een 6-3 verlies voor Montreal. Dinsdagavond nam Montreal een voorsprong van 2-0 tegen de Columbus blue Jackets, maar zag de voorsprong verdwijnen. Na de gelijkmaker van de Blue Jackets, was het Tomas Tatar die zeven minuten voor tijd de winnende treffer op zijn naam schreef voor de Canadiens. Het was pas de eerste overwinning in vier wedstrijden voor de Montreal. Donderdag kwam Philadelphia op bezoek bij de Canadiens, en de thuisploeg schoot uit de startblokken. Na drie minuten stond het al 2-0 voor Montreal. Het werd de avond van Brendan Gallagher, die zijn allereerste hattrick voor de Montreal Canadiens haalde. Het werd uiteindelijk 5-1 voor Montreal.

 

  1. Detroit Red Wings ( 55 punten, 23-29-9, L10: 4-4-2, OT1 )

Zaterdagavond stond er een leuke wedstrijd op het programma voor Detroit, de uitwedstrijd tegen de Philadelphia Flyers in het Home-and–home weekend. Aan het begin van de derde periode leek de wedstrijd beslist, nadat de Flyers binnen twee minuten uitliepen naar een 5-1 voorsprong. De Red Wings gaven niet op, en kwamen binnen twee minuten knap terug in de wedstrijd door doelpunten van Tyler Bertuzzi en Thomas Vanek. In de slotfase bracht Anthony Mantha de teams op gelijke hoogte, de 5-5 werd zeven seconden voor het einde gemaakt. In de verlenging wist de thuisploeg toch uiteindelijk de twee punten in Philadelphia te houden.

<iframe src=’https://www.nhl.com/video/embed/manthas-late-game-tying-goal/t-300062956/c-65936903?autostart=false’ width=’540′ height=’360′></iframe>

Zondag stond de thuiswedstrijd tegen de Flyers op het programma, na de inhaalrace de avond ervoor. Zondag bleken de Flyers iets te sterk. Detroit dat goalie Jonathan Bernier geblesseerd de wedstrijd zag verlaten, had géén antwoord op Flyers goalie Carter Hart die 37 van 38 schoten wist te stoppen. Uitslag: 3-1 verlies voor Detroit. Woensdag ontving Detroit Patrick Kane en zijn Chicago Blackhawks. De bezoekers liepen na twee periodes uit naar een 4-1 voorsprong (Dylan Larkin wist Detroit in de eerste periode nog wel langszij te brengen). Aan de hand van dezelfde Larkin en Andreas Athanasiou vochten de Red Wings zich terug tot 4-4. In OT was het Patrick Kane die de overwinning voor Chicago binnen wist te werken.

  1. Buffalo Sabres ( 64 punten, 28-24-8, L10: 3-5-2, OT1)

Er lijkt voor Buffalo géén einde te komen aan de slechte reeks. Ook afgelopen week werden er weer volop punten gemorst. Ondanks twee treffers van Jeff Skinner , werd er kansloos verloren van de New York Rangers. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 6-2 verlies. Zondag had Buffalo wederom een dramatische avond, tegen de New Jersey Devils werd met 4-1 verloren. Sam Reinhardt wist als enige goalie Cory Schneider (34 saves) in de tweede periode te passeren. Met een 1-0 voorsprong ging Buffalo dinsdag de derde periode in, waar het de uitwedstrijd tegen de Florida Panthers speelde. Wederom ging het mis voor de Sabres, waar Florida in een tijdsbestek van iets meer dan twee minuten driemaal wist te scoren. Florida liep uit naar een 4-1 voorsprong, het doelpunt van Vladimir Sobotka acht seconden voor tijd was voor de statistieken. Resultaat: 4-2 verlies, en het derde verlies op rij voor de Sabres. Donderdagavond moest Buffalo het opnemen tegen Tampa Bay Lightning, en de wedstrijd begon goed voor de bezoeker. In de eerste periode schoot Rasmus Dahlin de Sabres op voorsprong, maar in de derde periode kwam de Lightning langszij door een doelpunt van Nikita Kucherov. De wedstrijd werd na shoot-outs beslist. Tampa wist tweemaal te scoren maar Buffalo wist géén van de drie mogelijkheden te benutten. Een verdiend punt, maar er had meer in gezeten voor de Sabres.

  1. Ottawa Senators ( 49 punten, 22-33-5, L10: 3-7-0, L2)

Zaterdag was de powerplay van de Ottawa Senators van doorslaggevend belang in de wedstrijd tegen de Winnipeg Jets. Driemaal wisten de Senators met een man meer op het ijs te scoren. In overtime wist Ryan Dzingel de verassende winst voor Ottawa binnen te schieten. Het werd uiteindelijk 4-3 voor de Senators. Negen doelpunten in de eerste periode maandag, in de wedstrijd tegen de Chicago Blackhawks. Aan het eind van de wedstrijd stond er 8-7 op het scorebord. Colin White en Thomas Chabot stonden beiden tweemaal op het scoreformulier. Helaas voor de Senators stonden zij met lege handen, maar hebben de toeschouwers een geweldige partij gezien waar alles in zat. https://youtu.be/iyM7TS6Z5TE

Zonder Ryan Dzingel, Mark Stone en Matt Duchene (die met het oog op de trade-deadline op de tribune werden gezet) moest Ottawa het donderdag opnemen tegen de New Jersey Devils. Zonder de sterkhouders zijn de Senators niet meer dan een veredeld AHL team, en dat bleek donderdag maar weer. er werd kansloos met 4-0 verloren. Voor Ottawa kan het einde van het seizoen niet snel genoeg komen, voor de fans is het te hopen dat ze de draft winnen in juni.

 

Three stars of the week

1. Aleksander Barkov

De aanvaller van de Florida Panthers heeft een fantastische week achter de rug. Met vijf doelpunten en vier assists in drie wedstrijden was Aleksander Barkov de onbetwiste MVP van deze week.

2. Nikita Kucherov

Er is op dit moment géén enkele speler in de gehele NHL die in de buurt komt van de 25 jarige aanvaller van de Tampa Bay Lightning. na 62 wedstrijden heeft Nikita Kucherov al 100 punten te pakken. Tegen de Blue Jackets (5-1 winst) haalde Kucherov 5 punten. Met afstand de beste speler in de NHL.

3. Charlie mcAvoy

viermaal op rij wist Charlie mcAvoy te scoren voor zijn Boston Bruins,  twee wedstrijden op rij werd hij matchwinner. normaal gesproken genoeg voor de eerste plaats , helaas voor mcAvoy had hij stevige concurrentie van Nikita Kucherov en Florida Captain Aleksander Barkov.

 

Previous Zoetermeer en Amsterdam strijden om het achtste play-off ticket
Next Zoetermeer pakt winst in do or die, Nijmegen ruim langs Trappers