Patrick Kane blijft scoren, Stuivertje wisselen aan kop, Colorado wint weer


Face-Off IJshockey NHL

Het is stuivertje wisselen tussen Winnipeg Jets en Nashville Predators om de kop positie in de Central Division. Gaat St. Louis zich er nog mee bemoeien? In Denver Colorado lijkt men wakker geworden. De laatste drie wedstrijden werden gewonnen. Trade nieuws was er ook nog. Rik Bruijnius praat je weer bij over de laatste week.

World Cup Hockey Denmark

Patrick Kane staat al twintig wedstrijden op een rij op het scorebord. In deze twintig wedstrijden kwam hij tot 43 punten (17 goals en 26 assists). Het is de langste pointstreak van het seizoen en nog steeds gaande

Colorado Avalanche weet weer wat winnen is en lijkt op tijd wakker geschud en maakt nog kans op het bereiken van de play-offs.

St. Louis Blues heeft na elf overwinningen de bittere smaak van verliezen weer eens mogen proeven.

Trade nieuws vanuit de central divisie:

Chicago Blackhawks ruilde met New York Rangers verdediger Darren Raddysh voor aanvaller Peter Holland

Minnesota Wild ruilde met Boston Bruins aanvaller Charlie Coyle voor aanvaller Ryan Donato en vijfde ronde keus in de draft van 2019

1 St. Louis (55 punten 25-22-5 L10 7-2-1)

Zaterdag 16 februari St Louis Blues @ Colorado Avalanche 3-0

Vladimir Tarasenko was goed voor een goal en assist in de negende overwinning op een rij. Zelf heeft hij nu elf wedstrijden op een rij één of meer punten gescoord. Jake Allen was goed voor 32 reddingen voor een shutout.

Zondag 17 februari St. Louis Blues @ Minnesota Wild 4-0

St. Louis dendert maar door. Een olifant in een porselein kast is er niets bij. De derde shutoot op een rij. Dit keer was het goalie Jordan Binnington die voor de tweede maal in drie dagen zijn doel schoon hield. Tevens zette hij een nieuw franchise record neer voor een rookie goalie door zijn achtste start achter elkaar te winnen. Vladimir Tarasenko was goed voor een goal en twee assists. Hij behaalde hiermee zijn 400e NHL punt.

Dinsdag 19 februari Toronto Maple Leafs @ St. Louis Blues 2-3 (OT)

Het winnen gaat maar door voor St. Louis, ook Toronto werd verslagen. De point streak van Vladimir Tarasenko kwam tot een einde, maar er is genoeg scorend vermogen om dit op te vangen. Nu was het Jaden Schwartz die hey scorebord blauw liet kleuren met een goal en assist.

Donderdag 21 februari st. Louis Blues @ Dallas Stars 2-5

Twintig schoten meer op het doel van Dallas was niet genoeg om ze te verslaan. Anton Khudobin pakte 43 van de 45 schoten. En zo verloor St. Louis voor het eerst in twaalf wedstrijden. Vladimir Tarasenko en Ryan O’Reilly scoorden wel voor St. Louis.

 

2 Chicago (53 punten 22-24-9 L10 6-2-2)

Zaterdag 16 februari Columbus Blue Jackets @ Chicago Blackhawks 5-2

Een goal en assist van wie anders dan Patrick Kane was dit keer niet genoeg voor de overwinning. Sterker nog het was ex Chicago speler Artemi Panarin die man of match werd en zijn voormalig werkgever pijn deed door twee goals een een assist voor zijn rekening te nemen.

Maandag 18 februari Ottawa Senators @ Chicago Blackhawks 7-8

Een spektakelstuk van de bovenste plank. Vijftien goals, tachtig schoten op doel en twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Alex DeBrincat werd man of match met drie goals en twee assists. Patrick Kane blijft ook punten scoren. Hij was goed voor een goal en twee assists en heeft nu al weer achtien wedstrijden aan één punten vergaard.

Woensdag 20 februari Chicago Blackhawks @ Detroit Red Wings 5-4 (OT)

Wederom een doelpuntrijk duel en wederom trok Chicago aan het langste eind in de verlenging dit keer. Wie anders dan Patrick Kane nam het leeuwendeel van de productie voor zijn rekening. Dit keer twee goals waaronder de winnende.

Vrijdag 22 februari Colorado Avalanche @ Chicago Blackhawks 5-3

Patrick Kane scoorde weer en bracht zijn scoringstreak hiermee tot twintig wedstrijden. Dylan Strome en Alex DeBrincat wisten het net ook te vinden. Het was uit eindelijk niet genoeg voor een overwinning.

 

3 Nashville (70 punten 33-19-4 L10 6-4-0)

Zaterdag 16 februari Nashville Predators @ Vegas Golden Knights 1-5

Een goal in de derde periode is bij lange niet voldoende om Vegas te verslaan. Het was Kevin Fiala wiens naam op het scorebord verscheen.

Dinsdag 19 februari Nashville Predators @ Dallas Stars 5-3

Brian Boyle lijkt zijn draai te vinden in Nashville. In deze wedstrijd opende hij de score. Man van de wedstrijd werd echter Roman Josi met twee goals en een assist. Ryan Ellis was goed voor drie assists.

Donderdag 21 februari LA Kings @ Nashville Predators 1-2

Wederom was captain Roman Josi de meest waardevolle speler met een goal en assist. Zo werd in ieder geval voor één dag de kop positie in de divisie over genomen van Winnipeg

4 Dallas Stars (61 punten 28-21-5 L10 5-4-1)

Zaterdag 16 februari Dallas Stars @ Carolina Hurricanes 0-3

Dallas schoot 33 keer op doel en alle schoten waren een prooi voor Petr Mrazek. Voor Dallas rest niets meer dan blik vooruit naar de divisie kraker tegen Nashville Predators in eigen huis.

Dinsdag 19 februari Nashville Predators @ Dallas Stars 5-3

Drie goals waren niet genoeg voor Dallas om Nashville te verslaan. Jason Spezza en Esa Lindell waren beiden goed voor een goal en asisst.

Donderdag 21 februari St. Louis Blues @ Dallas Stars 2-5

Anton Khudobin pakte 43 van de 45 schoten en was hiermee mede verantwoordelijk voor de overwinning op het bijna onverslaanbare St. Louis. Om te winnen moet er natuurlijk ook gescoord worden. Captain Jamie Benn deed dit twee keer en Radek Faksa en Tyler Seguin waren ieder goed voor een goal en assist.

5 Winnipeg (71 punten 34-17-3 L10 6-3-1)

Zaterdag 16 februari Ottawa Senators @ Winnipeg Jets 4-3 (OT)

Twee goals van Tyler Myers en een goal en assist van Brandon Tanev waren niet genoeg om Ottawa te verslaan. Ottawa sloeg toe in de verlenging.

Woensdag 20 februari Winnipeg Jets @ Colorado Avalanche 1-7

Het tweede verlies deze week en zo kan ook de kop positie in de divisie verloren gaan als naaste belager Nashville morgen wint. De enige goal werd door Kyle Connor gescoord.

Vrijdag 22 februari Winnipeg Jets @ Vegas Golden Knights 6-3

Na 56 seconden wist Nicolai Ehlers Winnipeg al op voorsprong te schieten. Patrick Laine wist het net twee maal te vinden, waar Adam Lowry een goal en assist wist te scoren en Blake Wheeler twee assists.

6 Colorado (53 punten 22-22-9 L10 2-7-1)

Zaterdag 16 februari St. Louis Blues @ Colorado Blues 0-3

32 schoten op het doel van de uitblinkende goalie Jake Allen konden niet tot een goal gepromoveerd worden. Ook mede veroorzaakt doordat de powerplay de laatste acht wedstrijden niet meer tot scoren is gekomen.

Maandag 18 februari Vegas Golden Knights @ Colorado Avalanche 0-3

In iedere periode één goal was genoeg om Vegas te verslaan. Wat Vegas ook probeerde ze kwamen niet in de wedstrijd. Semyon Varlamov keerde alle 40 schoten die zijn kant op kwamen. En werd terecht tot man of match uitgeroepen.

Woensdag 20 februari Winnipeg Jets @ Colorado Avalanche 1-7

Samen verliezen en samen winnen lijkt het motto van Colorado. Zeven goals en zeven verschillende aanvallers die scoren. Tevens werd er gezamenlijk verdedigd en kwam Winnipeg niet verder dan één goal.

Vrijdag 22 februari Colorado Avalanche @ Chicago Blackhawks 5-3

Het lek lijkt boven en de play-offs zijn weer haalbaar. Carl Soderberg en J.T. Compher scoorden beiden twee maal en J.T. Compher voegde daar nog een assist aan toe op een goal van Gabriel Landeskog.

7 Minnesota ( 57 punten 26-23-5 L10 4-4-2)

Zondag 17 februari St. Louis Blues @ Minnesota Wild 4-0

Geen goal uit 31 schoten. Vier goals tegen Minnesota had niets meer in te brengen. In zes van de laatste acht wedstrijden liet Minnesota vier of meer goals toe.

Dinsdag 19 februari Anaheim Ducks @ Minnesota Wild 4-0

Het vijfde verlies op rij voor Minnesota. Geen goals in twee wedstrijden. Nu was Anaheim te sterk voor het dolende Minnesota.

Donderdag 21-2 Minnesota Wild @ New York Rangers 4-1

Zach Parise scoorde een goal en een assist, Erik Staal had twee assists even als Ryan Donato die zijn eerste wedstrijd voor Minnesota speelde. Na vijf keer op een rij te hebben verloren weer eens een winst. Hiermee houd Minnesota nog zicht op de play-offs.

Vrijdag 22 februari Minnesota Wild @ Detroit Red Wings 3-2

Luke Kunin scoorde de openingsgoal en had een assist op de winnende treffer van Eric Staal. Devan Dubnyk was goed voor 26 reddingen en zo stonden deze mannen aan de basis van de overwinning op Detroit.

Top 3 speler van de week

1 Jordan Binnington

Beste rookie goalie in de St. Louis Blues geschiedenis. Hij heeft nu acht wedstrijden op een rij gewonnen en van zijn veertien starts heeft hij vier shutouts geproduceerd. Hiermee is hij de zevende NHL goalie die dit presteerde.

2 Alex DeBrincat

De aanvaller van Chicago Blackhawks was deze week goed voor vijf goals en drie assists

3 Roman Josi

De captain en verdediger van Nashville Predators kwam deze week met drie goals en twee assists in de boeken.

 

Previous Topper in Heerenveen, belangen genoeg op zaterdag
Next 80-jarig jubileum en een eigen Trappers biertje!