80-jarig jubileum en een eigen Trappers biertje!


Tilburg Trappers 80 jaar
Foto: Tilburg Trappers

Het was een mooie week voor Tilburg Trappers op Stappegoor. Na het binnenslepen van de Oberliga Nord titel, vierde Tilburg Trappers haar 80e verjaardag én werd een echt Trappers biertje gelanceerd. Graeme McTaggart neemt jullie mee in de mooie week van Tilburg Trappers.

Oberliga Nord Meisterschaft

Tilburg Trappers versloeg woensdagavond Preussen Berlin met 9-1 en mocht zich daarna Oberliga Nord Meister noemen. Onder andere Reno De Hondt, Tijn Jacobs en teamcaptain Ivy Van Den Heuvel stonden woensdagavond op het ijs. Vrijdagavond stonden hun vaders op het ijs. Voorafgaand aan de jubileumwedstrijd werden de vaders van deze drie geïnterviewd en dat leverde een aantal leuke interviews op.

De vaders voorafgaand aan de wedstrijd

Op het ijs verschenen op vrijdagavond diverse grootheden uit de Trappers geschiedenis. Zoals daar onder andere zijn: Joe SimonsFrank Jacobs en Bjorn Willemsen en nog veel meer spelers die hebben bijgedragen aan het ijshockeysucces in Tilburg. Ook afzwaaiende voorzitter Ron Van Gestel en oud-scheidsrechter Ruud Van Baast hadden voor het 80-jarig jubileum hun schaatsen uit het vet gehaald. Voorafgaand aan de wedstrijd kwam iedere speler één voor één het ijs op en werden door de 1000 aanwezige supporters getrakteerd op een applaus. Zo stond kort voor de wedstrijd een paar honderd jaar aan ervaring op het ijs. De teams waren onderverdeeld in ‘Team Geel’ en ‘Team Blauw’

Team Blauw voorafgaand aan de wedstrijd in de kleedkamers

FOTO: Barend Hoogteijling
FOTO: Barend Hoogteijling

‘Thuisploeg’ op achterstand

In het begin van de wedstrijd lag het tempo erg laag en dat was met name voor de wat oudere spelers wat aangenamer. Oudere spelers zoals Joe Simons konden prima mee met het tempo en niveau van de jubileumwedstrijd. De 71-jarige topscorer aller tijden gaf zelfs een mooie assist op Cas Van Den Boek die de 0-1 na vijf minuten spelen op het scoreboard zette. Daardoor kwam de ’thuisploeg’ al na vijf minuten op achterstand. De thuisploeg, Team Geel, had een aantal seconden voor het einde van de eerste periode een ontzettende grote kans. Helaas beschikte het team van coach Sean Simpson niet over het nodige geluk. Daardoor konden beiden teams met een 0-1 tussenstand voor de eerste keer van de avond pauzeren. We spraken Van Den Broek en Simons na de wedstrijd;

Joe Simons op het Tilburgse ijs. FOTO: Barend Hoogteijling
FOTO: Barend Hoogteijling

Joe Simons na afloop aan het woord

De maker van de 0-1 aan het woord.

FOTO: Barend Hoogteijling

Slechte powerplay

Team Geel (thuisploeg) moest aan de bak om kans te maken op winst. Echter begon Team Blauw overtredingen te maken waardoor Team Geel gebruik kon maken van een powerplay. Het was Bjorn Willemsen die vroeger af en toe op de strafbank mocht plaatsnemen, die ook vanavond een keer vanuit de strafbank mocht toekijken. Helaas maakte Team Geel daar geen gebruik van waardoor zij op achterstand bleven staan.

Supporters praten elkaar bij tijdens de jubileumwedstrijd
FOTO: Barend Hoogteijling

Bjorn Willemsen na afloop

Erop en Erover

Uiteindelijk lukte het Team Geel om op gelijke hoogte te komen. Dankzij Jens Hemström kwam de thuisploeg op 1-1. Hemström kreeg de puck via Dennis Ten Bokkel en Frank Jacobs. Oud teamcaptain Diederick Hagemeijer die sinds zijn pensioen niet veel meer op het ijs stond, zette Team Geel voor het eerst in de wedstrijd op een voorsprong. Rody Jacobs bracht Hagemeijer in scoringspositie.

Frank Jacobs en Jens Hemström.
FOTO: Barend Hoogteijling

FOTO: Barend Hoogteijling

Jens Hemström na afloop

Diederick Hagemeijer na de jubileumwedstrijd

Spelbederf

Afzwaaiend voorzitter Ron Van Gestel probeerde het spel nog te saboteren door op de puck te liggen en deze bij zich te houden. De arbitrage gaf hier geen straf voor. De arbitrage zag wel een straf van Team blauw waardoor Team Geel powerplay kreeg. Toen het spel stil lag leek het beide coaches verstandig om een goalie-change te doen. De goalie van Team Blauw kon gelijk aan de bak en kreeg vrij snel een doelpunt te verwerken. Patrick Van Eijk gaf een pass op Don Nichols die hard op goal schoot, Roy Van Gorkum raakte de puck aan waardoor de goalie kansloos was. Deze powerplay goal zorgde ervoor dat Team Geel op 3-1 voorsprong kwam. Uiteindelijk deed Team Blauw nog wat terug via Eric Lambooij die genadeloos binnenschoot nadat hij de puck via Jeffrey Van Iersel en Robbert Marcelis op zijn stick kreeg. 3-2 was de stand na twee perioden.

Afzwaaiende voorzitter Ron Van Gestel op het ijs.
FOTO: Barend Hoogteijling

Spannend slotstuk

Het tempo lag in de laatste periode wat hoger. De wat jongere en fittere spelers wilden hun kunstjes vertonen en dat zorgde ervoor dat het publiek op een aantal mooie acties werd getrakteerd. Het was Bjorn Willemsen die uiteindelijk de 3-3 gelijkmaker op het scoreboard zette en daardoor het publiek voor de laatste keer liet juichen. 3-3 was de terechte stand na drie perioden van vijftien minuten. Het publiek maar ook zeker de spelers hadden een mooie avond. Het is mooi om te zien dat jeugdige supporters grootheden zoals Joe Simons die ze alleen uit verhalen kennen, nog een keer op het ijs kunnen zien. De organisatie van de jubileumwedstrijd kan terug kijken op een geslaagde avond.

Sfeerbeelden aan het einde van de jubileumwedstrijd

Groepsfoto na de wedstrijd. FOTO: Barend Hoogteijling

We spraken ook nog met Reno De Hondt & Ivy Van Den Heuvel na afloop.

Trappers Weizen

Op zaterdagmiddag onder een lekker lentezonnetje verzamelden oud-spelers, sponsoren, bestuur, spelers en andere genodigden in de Piushaven voor de lancering van het Tilburg Trappers biertje. Stadsbrouwerij 013 heeft afgelopen maanden samengewerkt met Tilburg Trappers om een lekker biertje te brouwen. Nadat de bus met (oud)spelers in de Piushaven arriveerde sprak voorzitter Ron Van Gestel de genodigden toe met het verhaal van het ontstaan van het biertje.

Foto: Graeme McTaggart
Foto: Brigitte Jansen.
Foto: Brigitte Jansen.

Zichtbaarheid en verbinding

Al een aantal jaren werkt Tilburg Trappers aan de zichtbaarheid van de club. Een voorbeeld daarvan is de grote play-offs banner die aan het kantoor van Interpolis hangt, wanneer Trappers play-offs speelt. Vanuit de club is ook het idee ontstaan om een biertje te maken om ook op die manier de zichtbaarheid in de stad te vergroten en de binding met de horeca te maken. Daarop is Ron Van Gestel een aantal maanden geleden naar Stadsbrouwerij 013 gegaan en heeft de ideeën besproken. Vervolgens heeft Youri Doreleijers van Stadsbrouwerij 013 de wedstrijd tussen de Trappers en Exa Icefighters Leipzig bezocht. Beide partijen waren snel enthousiast waarna een samenwerking op zeer korte termijn begon.

Foto: Brigitte Jansen.
Foto: Brigitte Jansen.

Duits tintje

Er is door Stadsbrouwerij 013 gekeken naar wat nou precies bij de ijshockeyclub uit Tilburg past. Omdat Trappers in een Duitse competitie speelt, leek het beide partijen een goed idee om dan ook een Duits biertje te brouwen. Daaruit kwam het idee om Trappers Weizen op de markt te brengen. Het proces van het idee tot aan het biertje is zeer snel verlopen omdat het biertje met de naderende play-offs door de bierleidingen van het stadion moet stromen. Op een zeer korte termijn is een mooi tarwebiertje ontstaan dat is gemaakt van onder andere Duitse aromatische hop, om dat Duitse tintje aan het biertje te geven. Zoals de brouwer van het biertje, Huib Van Der Stam in een gesprek met Face-Off zei: “Het proces is zo gestuurd dat de fruitige smaak van banaan en kruiden naar voren komt, maar dat het biertje toch toegankelijk blijft.”

Ryan Collier, Wim Spijkers en Mickey Bastings
Foto: Brigitte Jansen.
Een mooie quote van Huib, de brouwer van Trappers Weizen;
“Bodycheck yourself, hmmm een onWEIZ lekkere weizen. Speciaal ontwikkeld voor een de Tilburgse Trappers in de hoogst haalbare klasse
Deze licht-troebele Weizen is subtiel gehopt met klassieke Duitse hopfen. Een echte dorstlesser met toetsen van kruidnagel, nootmuskaat, banaan en vanille. Het heeft een stevige schuimkraag en een wat hoger koolzuurgehalte”
Genieße das ganze Jahr! Foto: Graeme McTaggart

TRAPPERS WEIZEN, VANAF NU VERKRIJGBAAR!

Met trots presenteren Stadsbrouwerij013 en Tilburg Trappers het resultaat van een intensieve periode bestaande uit brainstormen, brouwen en proeven: Trappers Weizen. Een verfrissend en licht-troebele Weizen, met toetsen van kruidnagel, nootmuskaat, banaan en vanille. Een echte dorstlesser met een stevige schuimkraag.Kun je nou echt niet wachten en wil je er zeker van zijn dat je de eerste batch in huis hebt? Kijk dan snel op https://stadsbrouwerij013.nl/trappers-weizen/ voor meer informatie over de verkooppunten!In het bijzonder bedanken we Jeroen van der Voort van Bram Delmee fotografie&film voor de productie van al het film materiaal.

Geplaatst door Tilburg Trappers op Zaterdag 23 februari 2019

Previous Patrick Kane blijft scoren, Stuivertje wisselen aan kop, Colorado wint weer
Next Heerenveen koploper, Luik voert druk op, Mechelen naar Final Four