Tilburg Trappers Oberliga Nord Meister na winst op Preussen Berlijn

Woensdagavond moest Tilburg Trappers zonder Nick de Ruijter en Jonne de Bonth tegen Preussen Berlijn spelen. De koploper tegen de hekkensluiter van de Oberliga Nord. Het was dan ook geen grote verrassing dat Tilburg de wedstrijd won met 9-1. Daarmee sleept Tilburg voor de tweede achtereenvolgende keer de titel Oberliga Nord Meister binnen. Cindy Scheffers praat jullie bij.

Tilburg domineerde

Van de puckdrop tot het einde van de wedstrijd domineerde Tilburg. Aan het begin van de wedstrijd kreeg Preussen een powerplay, maar daar konden ze geen gebruik van maken. Reno de Hondt scoorde een short-handed goal na amper 5 minuten spelen. Ook hierna bleef het het continu heet rond de goal van de uitploeg. Gek genoeg wist Tilburg niet te scoren tijdens powerplay in de 15e minuut. Tal van kansen waren niet genoeg om de puck in het net te krijgen. Net voor het einde van de eerste periode, wist Kevin Bruijsten dan eindelijk de 2-0 te scoren. Verrassend genoeg was het verschil  ‘maar’ twee goals na de eerste periode. Met een shot-on-goal verhouding van 13 tegen 1 zochten te teams de kleedkamers op.

Enorm verschil van niveau

Al in de eerste minuut van het middenstuk wist captain Ivy van der Heuvel de paal te raken achter goalie Erik Reukauf. Ondanks dat er een enorm verschil van niveau leek te zijn, wist Tilburg geen powerplay-goal te maken tijdens de straf van Tyler Kramer Brower in de 21e minuut. Tal van shots-on-goal volgden, maar de puck bleef uit het net. Op aangeven van De Hondt wist Danny Stempher in de 24e minuut wel de 3-0 te scoren. Tilburg was op dreef en begon over Berlijn heen te walsen. Toch wist Jakub Rumpel in de 28e minuut de puck achter goalie Ruud Leeuwesteijn te krijgen. De 3-1 stond op het scoreboard. Geen enkele speler van Preussen leek Van Den Heuvel in het vizier te hebben in de 29e minuut, waardoor Van Den Heuvel makkelijk een binnen kon tikken met een man meer op het ijs. De stand veranderde weer, nu in 4-1. Twee minuten later was het weer raak in een powerplay situatie voor Tilburg, Stempher zette de 5-1 op het scoreboard. Ook deze score stond maar twee minuten op het scoreboard, want de score werd in de 34e minuut door Kevin Bruijsten veranderd naar 6-1. Berlijn had totaal geen controle over de wedstrijd. Zelfs in hun powerplays stonden ze machteloos. De shot-on-goal verhouding was ondertussen 33 tegen 7. Met een 6-1 voorsprong voor de Trappers gingen beide teams voor de laatste keer de pauze in.

Walk in the park voor Tilburg

Ook in de laatste periode liet Tilburg er geen gras over groeien dat ze ‘number one’ zijn. Ze konden de titel Oberliga Nord Meister al ruiken. Toen De Hondt naar de strafbank moest in de 46e minuut, wist Tilburg de controle over de wedstrijd prima te behouden. Mitch Bruijsten wist zelfs een short-handed goal te maken in de 48e minuut. De tweede van de avond. De stand bleef niet lang 7-1. In dezelfde minuut viel er wéér een goal voor de thuisploeg. Direct na zijn rentree op het ijs, wist De Hondt te scoren. De Trappers aasden op de dubbele cijfers, maar zover kwam het niet. Met nog 30 seconden op de klok, wist Mitch Bruijsten nog wel de 9-1 te scoren, wat uiteindelijk de eindstand werd.
Na de wedstrijd spraken we met Max Hermens en Mickey Bastings. De interviews staan hieronder.