UPDATE: IJsbaan Ruggeveld definitief voor langere tijd gesloten


Ruggeveld Antwerp Phantoms

IJsbaan Ruggeveld, thuishaven van Antwerp Phantoms blijft voorlopig gesloten. Dat bleek gistereen na de inspectie aan de dakconstructie. Zaterdag werd de ijsbaan per direct gesloten nadat bezoekers van een ijsgala de problemen constateerden. De stad gaat samen met Phantoms op zoek naar alternatieven om het ijshockey voort te zetten.

TIJDELIJK ONDERKOMEN

“Een ingenieursbedrijf heeft het dak uitvoerig onderzocht. We wachten nog op het definitieve rapport, maar het is duidelijk dat de schade aan het dak onomkeerbaar is. Uit veiligheidsoverwegingen blijft de ijsbaan daarom gesloten”, bevestigt Ludo Van Campenhout, wethouder van sport in Antwerpen.

Antwerp Phantoms BeNe League IJshockey Face-Off

Voor het duel van komende zaterdag tegen Mechelen Golden Sharks wordt nu uitgeweken naar Mechelen zelf. Ruggeveld zou in april ook een internationaal pondhockeytoernooi huisvesten, maar ook dat valt nu in het water. “We zullen zien welke mogelijkheden de stad ons vrijdag aanlevert. Een optie die in het verleden al eens werd geopperd is om een tijdelijke piste aan te leggen, in afwachting van de bouw van het nieuwe onderkomen. Dat is logistiek natuurlijk een hele opgave en de vraag blijft waar die tijdelijke piste dan zou komen. Maar ik heb er goede hoop op dat de stad haar nek zal uitsteken om de bijna 600 sporters die verbonden zijn aan de vier clubs die IJsbaan Ruggeveld gebruikten, niet in de kou te laten staan.”

Nieuw complex n 2021

Ruggeveld in Deurne dateert van 1972 en Phantoms hoopt nu dat de nieuwe ijsbaan er eerder komt dan 2021.  In 2011 besloot de gemeente de ijsbaan al eens tijdelijk te sluiten voor individuele bezoekers. In mei of juni valt de definitieve beslissing wie de nieuwe ijspiste mag gaan bouwen. Het nieuwe complex met een grote en kleine ijspiste zou naar verwachting in het najaar van 2021 klaar moeten zijn. Door de recente ontwikkelingen zou dat in een stroomversnelling kunnen komen.

Previous Er staat veel op het spel voor Heerenveen en Herentals
Next Tilburg Trappers Oberliga Nord Meister na winst op Preussen Berlijn