‘Antwerp Phantoms heeft in 2021 een gloednieuwe thuisbasis’


Ijsbaan Antwerp Phantoms
Foto: SportOase

Het was goed schrikken voor Antwerp Phantoms afgelopen februari. Thuishaven Ruggeveld moest worden geëvacueerd tijdens een kunstschaats gala, omdat het dak krom stond. Het oordeel was onverbiddelijk: de ijsbaan moest sluiten en worden gesloopt.

NIEUW THUIS VOOR ANTWERP

Als de gemeenteraad op 27 mei het licht op groen zet, komen er half 2021 niet in één, maar twee ijsvloeren aan het Park Groot Schijn. Naast ijshockey en sledgehockey voor Antwerp Phantoms en kunstschaatsen, voorziet uitvoerder Sportoase ook infrastructuur voor nieuwe sporten zoals shorttrack en curling. In het nieuwe complex zal ook een horecagelegenheid komen. De tribunes springen wél in het oog; het biedt plaats aan slechts 300 mensen.

De sloop van Ruggeveld, de thuisbasis van Antwerp Phantoms, tekst gaat verder onder de video

Voor Phantoms ziet de toekomst er goed uit; de gemeente bekijkt nog of het voor komend seizoen een tijdelijke overdekte ijspiste aan gaat leggen. Deze zou dan op het voormalige voetbalterrein van Olympic moeten komen, aan hetzelfde Park Groot Schijn in Deurne. Als de plannen definitief zijn en uitgevoerd worden, zal de nieuwe ijsbaan de grootste van België zijn.

Previous Boston wint na krankzinnige slotfase, Hertl grote man voor San Jose
Next St. Louis neemt heft in handen in Dallas en dwingt Game 7 af