St. Louis neemt heft in handen in Dallas en dwingt Game 7 af


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Op de voor Nederlandse begrippen heerlijke tijd van 21:00 uur vond wedstrijd zes, ronde twee playoffs plaats tussen de St. Louis Blues en Dallas Stars. Cor Machielsen keek weer mee en brengt jullie up to date.

Dallas Stars – St. Louis Blues 1-4 (Series tied 3-3)

Een dikke minuut; meer hadden de Blues niet nodig om op voorsprong te komen. Het derde schot op doel was dan ook raak. Een afgeslagen aanval kwam bij de blauwe lijn terecht waar Alex Pietrangelo uithaalde. Ben Bishop werd gescreend en zag het schot te laat om te kunnen ingrijpen.

Dat het de Blues menens was bleek wel; het eerste schot van de Stars noteerden we pas na acht minuten. In de elfde minuut schoot Tyler Seguin een powerplay goal binnen. De puck werd niet goed verwerkt door goalie Jordan Binnington en gleed tergend langzaam de goal in. Beide teams kregen nog powerplays maar konden niet profiteren. Na twintig minuten was de tussenstand 1-1.

De tweede periode was minder qua kansen en intensiteit. Toch viel er een goal te noteren. En wel voor de Blues. Hoewel ze maar vier keer op goal schoten in de tweede twintig minuten, werd er toch eenmaal gescoord. Een kluts in de neutrale zone werd opgepikt door Oskar Sundqvist en die gaf scherp voor op David Perron, die zwaar gehinderd toch zijn stick tegen de puck kon plaatsen en zo Ben Bishop kon passeren.

Twee goals in dertig seconden

De derde periode werd gekenmerkt door twee snelle goals. Colton Parayko haalde keihard uit en die puck raakte Ben Bishop vol op zijn linker sleutelbeen. Hij ging gestrekt, maar doordat de Blues in puck bezit bleven kon Alexander Steen voorgeven en Jaden Schwartz de 3-1 maken.

Nog geen 33 seconden later konden Ryan O’Reilly en Sammy Blais op Bishop afgaan. Blais scoorde de 4-1 en zijn eerste goal in de playoffs.

Daarna werd Bishop vervangen door Anton Khudobin maar dat had geen invloed meer gehad op het resterende verloop van de wedstrijd. Game 7 is woensdagochtend Nederlandse tijd 02:00 uur.

Previous 'Antwerp Phantoms heeft in 2021 een gloednieuwe thuisbasis'
Next Bob Gerretsen spreidt zijn vleugels in Zweden