Boston wint na krankzinnige slotfase, Hertl grote man voor San Jose


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Afgelopen nacht konden twee ploegen zichzelf op match point zetten in hun halve finale. Boston en San Jose pakten uiteindelijk de derde zege tegen Columbus en Colorado na een verbeten gevecht. Ed Versteeve praat je bij.

BOSTON BRUINS – COLUMBUS BLUE JACKETS 4-3 (BOS leidt 3-2)

Voor de vierde keer in vijf duels was het verschil één treffer aan het einde van de wedstrijd. In de eerste 40 minuten domineerden Tuuka Rask en Sergei Bobrovsky, waarna een krankzinnige slotfase Boston de zege opleverde.

GOALIES IJZERSTERK

Boston opende sterk in de eigen TD Garden en de bezoekers moesten achteruit. De Blue Jackets konden echter rekenen op sterk keeperswerk van ‘Bob’, wanneer het nodig was. De Bruins kwamen vroeg in de tweede periode op voorsprong. David Krejci kreeg de puck aangespeeld, dacht keihard uit te halen, maar raakte de puck half. Het verraste de Blue Jackets-goalie volledig: 1-0 Boston.

Aan de andere kant moest Rask meermaals in actie komen voor de thuisploeg en ook hij deed dat met een aantal prachtige saves. Kansen genoeg, saves genoeg, één goal op het scorebord na 40 minuten.

In de 45e minuut kwam de tweede treffer van de wedstrijd op het bord via Brad Marchand. Opnieuw toonde Bobrovsky zijn klasse, maar Marchand werkte zijn eigen rebound op even prachtige wijze binnen.

Het was de opmaat voor een krankzinnige slotfase, waarin vier goals binnen drie minuten de wedstrijd op zijn kop zette. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken stond er 3-3 op het bord. Seth Jones, Ryan Dzingel en Dean Kukan waren trefzeker voor Columbus, tussendoor had David Pastrnak de Bruins op 3-1 gezet. De 3-2 van Dzingel was van grote schoonheid.

Opnieuw nagelbijten dus voor de fans van beide ploegen, opnieuw werd het een treffer in de slotfase die de beslissing bracht. Pastrnak werd de held van de avond voor Boston door na een flitsende aanval de puck laag in de hoek te werken voor de 4-3 zege.

De Bruins hebben match point te pakken en mogen dinsdagnacht proberen dat te gaan verzilveren in Columbus.

SAN JOSE SHARKS – COLORADO AVALANCHE 2-1 (SJS leidt 3-2)

San Jose en Colorado wonnen hun duels om en om; op basis van dat patroon was het de beurt aan San Jose vannacht. In de eigen Shark Tank ging het inderdaad met de zege aan de haal, al had het opnieuw moeite om de Avalanche muur te slechten.

Na zeven minuten lag de eerste goal in het net; Kevin Lebanc vuurde raak voor de Sharks, maar de goal werd na video review afgekeurd vanwege high-sticking van Timo Meier. In de slotfase van het eerste deel toonden Martin Jones en Philip Grubauer hun klasse met prima reddingen om de nul vast te houden.

Ook in het middenstuk was de thuisploeg dreigender, maar kreeg het de puck niet langs de Colorado-goalie. In de 38e minuut werd de brilstand dan doorbroken. Jones had opnieuw een goede save in huis, waarna Brent Burns de puck tegen Tyson Jost aanschoot. Flipperkast goal: 1-0 Avalanche.

HERTL DE GROTE MAN

Nog voor de tweede pauze was de wedstrijd weer in evenwicht en dat was terecht. Logan Couture kogelde de puck in overtal op doel, Tomas Hertl zette zijn stick ertegen en zo was Grubauer eindelijk geklopt.

De Sharks voerden de druk in het slotstuk verder op en kregen de beloning; het was opnieuw Hertl die de gevierde man was, nadat hij -na een lange aanval- de puck in de rebound binnen kon werken. In het laatste deel van de wedstrijd kwam Colorado opzetten, maar Sharks-goalie Jones stond zijn mannetje. De thuisploeg kreeg nog kansen op een empty-net goal, maar die viel niet. Tot het einde spannend, maar de Sharks sleepten de zege uit het vuur en pakten een 3-2 voorsprong.

Previous Mexicaans international Arunas Bermejo (21) overlijdt aan hartaanval
Next 'Antwerp Phantoms heeft in 2021 een gloednieuwe thuisbasis'