Mexicaans international Arunas Bermejo (21) overlijdt aan hartaanval


Arunas Bernejo

Groot verdriet in Mexico; naar nu bekend is geworden is Arunas Bermejo vorige week overleden aan een hartaanval. De Mexicaanse international stierf in zijn slaap op 21-jarige leeftijd.

BERMEJO TALENTVOL

Bermejo gold als één van de grotere talenten en was al vroeg betrokken bij het opzetten van het ijshockey in Mexico. Zijn vader werkte bij het ministerie van Sport en zijn Litouwse moeder was kunstschaatstrainster. Later zou zij als fysiotherapeut aansluiten bij het nationale jeugdteam.

Arunas Bermejo

De aanvaller maakte op 15-jarige leeftijd zijn debuut in het Mexicaanse U18 team om een jaar later in 2015 de zilveren plak te pakken in Taiwan. Op dat toernooi in Division IIIA werd hij point leader met 14 punten (9G, 5A). Na dat WK maakte hij de overstap naar Amerika en speelde in de WSHL (Western State Hockey League) bij Phoenix, Lake Tahoe en Valencia. Zijn laatste seizoen (2018) bij het Phoenix Knights A team was hij goed voor 50 punten (15G, 35A) in 47 duels. Sinds afgelopen najaar was Bermejo neergestreken in Litouwen, het thuisland van zijn moeder, om te gaan studeren en speelde daar bij Hockey Punks in Vilniius.

In 2018 liet hij het WK lopen, zodat hij deze jaargang bij het team aan kon sluiten bij het IIB toernooi in eigen land. Een blessure gooide roet in het eten, waarna het verschrikkelijke nieuws rond het overlijden van Bermejo zich tijdens het WK-toernooi in Mexico City ontvouwde.

Previous Roemenië veroordeelt Nederland tot degradatie naar Division IIA
Next Boston wint na krankzinnige slotfase, Hertl grote man voor San Jose