Crisis in Anaheim compleet: droge week voor Sprong


Nadat we vorige week nog konden melden dat Daniel Sprong belangrijk was voor zijn worstelende team, is de crisis afgelopen paar dagen echt toegeslagen. Coach Randy Carlyle heeft het veld moeten ruimen en general manager Bob Murray neemt de teugels over. Sprong zelf? Die kwam deze week helaas niet tot punten.

Van de laatste 21 wedstrijden won Anaheim er slechts twee! Anaheim stond er, voor deze slechte reeks, nog goed voor en is nog altijd niet volledig uitgeschakeld voor een plek in de Stanley Cup Playoffs, maar er moet nu echt wel iets gaan gebeuren. Ook afgelopen week was het weer huilen met de pet op.

Sprong beleefde weinig plezier aan een nieuwe terugkeer naar Montreal. Na eerst al van Toronto te hebben verloren (1-6), ging Anaheim ook in de oude thuishaven van Sprong onderuit (1-4). Tegen Ottawa werd er al helemaal niet gescoord (0-4) en in Philadelphia was er ook weinig te beleven (2-6).

Kortom, weinig interessants om over te schrijven. Wat wel interessant is, is dat Anaheim in iedere wedstrijd deze week meer dan 25 schoten lostte. Tegen Ottawa schoot het zelfs 45 keer op doel, zonder één keer raak te schieten. Sprong zelf kwam niet verder dan respectievelijk 1, 2, 3 en 4 schoten. Een matige week dus voor de Nederlander, die wel wat meer minuten kreeg.

Hoe het nu verder moet met Anaheim zonder Carlyle? Goede vraag. Het geluk dat de ploeg heeft, is dat er niemand in deze divisie is die echt uit wil lopen. Anaheim bereikte een absoluut dieptepunt en staat nu laatste, zelfs achter LA Kings, maar op acht punten van een playoff-plek met nog 25 wedstrijden te gaan. Er is dus nog tijd!

Previous Visby/Roma behaalt dubbele cijfers, wie wint de SHL; een voorspelling
Next Playoff-plaats Penguins onder druk, Islanders vergroten voorsprong