Play-offs BeNe League, Beste spelers, Beste rookie en Eerste Divisie


GIJS Groningen IJshockey Face-Off
Foto: Pieter-Jord Hovenga

4) In de eerste divisie zou Groningen voor het tweede jaar op rij kampioen kunnen worden: tijd voor een promotie naar de BeNe?

Oscar: Als zij dit jaar voor de tweede keer op rij kampioen worden denk ik zeker dat het tijd wordt voor een promotie naar de BeNe-League. En dat is niet alleen belangrijk voor de club. Maar ook zeker voor de spelers belangrijk op sportief vlak en elke speler wil toch op het hoogst haalbare niveau spelen.

Ed: Nee. Ik ben een grote voorstander van een P/D regeling, maar pas als alle teams het zouden kunnen redden qua financiën en organisatie. Qua team en denk ik dat bijvoorbeeld Eindhoven Kemphanen dan eerder de stap maakt naar de BeNe League. Groningen is daar ook heel stellig in he? ‘Wij keren niet terug’ is al tijden het gehoorde credo vanuit Kardinge. Bij Kemphanen zijn die geluiden iets anders, die willen op termijn de stap terug weer maken en dat juich ik ook echt toe. Een stad als Eindhoven hoort een team op het hoogste niveau te hebben. Ik ben vooral blij dat zij het hartstikke leuk doen en goed voor elkaar hebben dit seizoen en dat de rust weer teruggekeerd is. Een volledige verdienste van het bestuur van de vereniging en haar trouwe mensen. Dus wat mij betreft: kom er maar weer snel bij, Kemphanen!

Eindhoven Kemphanen Eerste Divisie
Foto: ISO Sports, Roel Louwers

Réginald: Dat moet absoluut de doelstelling wezen als de club er ook structureel en financieel klaar voor is. Je spelerslijst moet er klaar voor zijn natuurlijk. Je elke week in de BeNe League laten afslachten is voor niemand leuk. Sportief moet je dus gewapend zijn. Ook de clubstructuren moeten er klaar voor zijn. Je heb een bestuursteam nodig en daarnaast een staff om alles van a tot z te behappen. Een sportieve staff, maar er is 12 maanden werk aan de winkel ook inzake ticketing, marketing, sponsoring, eventing. En belangrijk; dit kan niet ten koste van de jeugdwerking.

Rik: Dat vind ik van wel. Maar ik vind dat alle eerste teams van een club in één grote BeNe League zouden moeten spelen en dan met eventueel oost en west divisie.

Previous Finale: wordt het weer Frölunda Indians of grijpt Red Bull München de macht?
Next Vliegende Flyers en worstelend Washington zetten Metro op z’n kop