Play-offs BeNe League, Beste spelers, Beste rookie en Eerste Divisie


2) Als je een top 4 van beste ijshockeyers (spelers en/of goalies) uit de BeNe maakt: wie staan daar dan in?

Oscar: Mijn top 4 van de Bene-League is eigenlijk RJ Reed & goalie Deniz Mollen van Nijmegen. Daarnaast goalie Stef Verhulst van Luik en John Versteeg van Amsterdam: daar heb ik alleen maar bewondering voor dat Versteeg op zijn leeftijd nog top ijshockey speelt.

Rik: 1) Adam Bezak tikt een constant niveau aan wat hoger is dan het gemiddelde niveau van de BeNe League 2) Cheyne Matheson hij weet niet hoe de strafbankjes er uit zien. Hulde!! 3) Deniz Mollen geweldige goalie. 4) John Versteeg geen woorden voor zijn prestaties! Born in 1971!!

Cheyne Matheson Luik Bulldogs
Foto: Kurt Tops

Ed: Misschien wel de beste speler in de BeNe League is -in mijn ogen- Cheyne Matheson. Die jongen is zo slim, kiest zo goed de ruimte en heeft in bijna twee seizoenen BNL nul komma nul strafminuten. Kyle Brothers van Herentals is een schot in de roos: nu al goed voor 100+ punten in beker en BeNe League.

Bij Den Haag vind ik Stijn Knoop echt heel sterk spelen deze jaargang. Hij is wellicht voor velen niet 1-2-3 de meest in het oog springende speler, maar hij is heel volwassen in zijn manier van doen, die heeft echt een mooie stap gemaakt dit jaar. Ik vind Knoop echt één van de betere defensief gezien in de BeNe League. En dan noem ik nog twee goalies: Deniz Mollen en Ryan Malinowski. Die zijn beiden -voor hun club- van grote waarde dit seizoen, allebei op hun eigen ‘level’ zogezegd. Er zijn er veel meer die ik kan noemen, maar het mogen er maar vier zijn.

Réginald: Top 4 in BeNe aanduiden is een ondankbare klus, zullen bewust voor twee aanvallers en twee verdedigers gaan? In alfabetische volgorde wel hé. Adam Bezak, na enkele seizoenen op het tweede niveau in Slowakije en Zweden nu al voor het derde jaar een toonbeeld van offensieve efficiëntie bij Unis Flyers. Frank Neven, top-D bij Bulldogs Luik, steeds met overzicht, zonder brutaliteiten efficiënt en zowel in PenaltyKill als in PowerPlay een sleutelspeler in het team van Paul Vincent.

Verder Mitch Morgan, topper die zijn ploeg als kapitein vaak op sleeptouw neemt, zowel op het ijs met individuele acties, zowel in de kleedkamer naar de jonkies toe, zowel naar de pers toe. Een ware ambassadeur van zijn club. Vadim Gyesbreghs, droomspeler voor elke coach; fysiek sterk, tactisch inzicht, met druk vooruit en ook top in zake regelmaat, een certitude.

Previous Finale: wordt het weer Frölunda Indians of grijpt Red Bull München de macht?
Next Vliegende Flyers en worstelend Washington zetten Metro op z’n kop