Play-offs BeNe League, Beste spelers, Beste rookie en Eerste Divisie


HIJS Hokij Haags Sportgala
Foto: Patrick Dolkens

1) Het reguliere seizoen loopt langzaam naar het einde. Nog maar enkele weken en dan zullen we beginnen aan de Play-offs van de BeNe League. Met de huidige stand van zaken: wat zijn jullie verwachtingen? Wie gaan er om de BeNe League titel spelen in de finale?

Rik: De ploegen zitten een stuk dichter bij elkaar dan het afgelopen seizoen. Mijn voorspelling was aan het begin van het seizoen dat Cairox HIJS HOKIJ de titel zou gaan prolongeren. Ik blijf bij deze voorspelling.

Oscar: Het zal heel close gaan worden om de titel met ploegen zoals Den Haag, Heerenveen en Geleen maar ik denk dat uit eindelijk Nijmegen voor de titel zal gaan spelen wat niet makkelijk zal gaan worden.

ERA Renomar HYC Herentals
Foto: Kurt Tops

Ed: Hoe dichterbij het einde je komt, hoe meer teams in vorm raken of naar die play-off vorm toewerken. Ik ben niet iemand van ‘de keutel intrekken’ dus ik blijf achter mijn eerste voorspelling staan: de finale gaat tussen Herentals en Nijmegen. Als je op dit moment kijkt naar de top-6, dan kruipen die steeds meer naar elkaar toe. Geleen heeft zich ertussen genesteld, maar kan die ploeg de druk aan van op het moment supreme ‘er staan’? Dat zal bij de Eaters belangrijk worden, want die hebben een knauw gekregen van de halve finale in de beker. Ze wonnen echter wel weer heel knap van Heerenveen. Flyers heeft een ploeg waar je altijd rekening mee moet houden, maar hoe gaan zij om met die lange sluiting van Thialf? Wat is het effect van minder trainen en het onderbroken ritme? Aan de andere kant: die krijgen nu heel veel duels nog te spelen in kortere tijd, dus dat levert ritme op.

Nick Verschuren Microz Eaters Geleen
Foto: Kurt Tops

Luik heeft altijd een ploeg die gevaarlijk is; het is alles of niets bij Bulldogs, maar die lijken stabieler te zijn dan vorig seizoen. En natuurlijk de regerend kampioen Den Haag: ja, zij verloren de bekerfinale, maar ook zij hebben een ploeg waar je rekening mee moet houden. Het is niet voor niets de regerend kampioen en kruipen de laatste weken naar een steeds betere vorm toe. Één ding is zeker: saai wordt het zeker niet!

Réginald: Het is best spannend. Unis Flyers Heerenveen en HYC Era Renomar Herentals hebben de beste papieren momenteel, daar verwachten we toch wel het meeste van. Anderzijds zijn zowel Microz Eaters Limburg, Bulldogs Luik, Ahoud Devils Nijmegen als Cairox Hijs Den Haag meer dan ‘alleen maar’ outsiders. Wie kan nog een tandje bijsteken? Wie kan de vormpiek hoog houden?

Previous Finale: wordt het weer Frölunda Indians of grijpt Red Bull München de macht?
Next Vliegende Flyers en worstelend Washington zetten Metro op z’n kop