Play-offs BeNe League, Beste spelers, Beste rookie en Eerste Divisie


BeNe League

3) Wie vindt je de beste rookie uit de BeNe League dit seizoen?

Oscar: Ik heb daar niet echt een volledige kijk op, omdat ik voor Face-Off het grootste gedeelte als watcher volg wat te maken heeft met de Ahoud Devils. Daarom zou ik Boris van Bergen voordragen als rookie van dit BeNe-League seizoen.

Ed: Ook waarschijnlijk onopvallend voor velen: Jay Huisman van Zoetermeer Panters kent een heel sterke ontwikkeling dit seizoen. Hij is net 16 en speelt met de week beter. Ik ben echt benieuwd of hij volgend jaar nog in de Silverdome speelt, ja of nee. Het zou mij niets verbazen als hij -gezien zijn school en leeftijd kan hij nog niet ver van huis spelen- misschien wel de stap naar HIJS gaat maken. Koffiedik kijken natuurlijk, maar niet geheel ondenkbaar dat het er ooit van komt.

Alec Jamers Chiefs Leuven
Foto: Kurt Tops

Réginald: Alec James; amper 19 jaar en een jongeman die zijn Chiefs nu al vaak op sleeptouw neemt. Geen show, maar efficiëntie. Die jonge kerel speelt bij een middenmotor en scoort quasi 2 punten per wedstrijd. En dat doet ‘ie met hard werken, niet met vooraan even loeren en kansjes afwerken. En let op hé; ook een topper als Defense. In zijn jeugdjaren speelde hij regelmatig achterin en was vaak defensief bij de besten van zijn jaar.

Rik: Poeh, die vind ik moeilijk maar ik denk dat ik dan net als Reginald voor Alec James ga. Het levende bewijs dat je met hard werken je talent beter kan benutten, dan alleen op je talent te vertrouwen.

Previous Finale: wordt het weer Frölunda Indians of grijpt Red Bull München de macht?
Next Vliegende Flyers en worstelend Washington zetten Metro op z’n kop