GIJS Groningen genomineerd voor Groninger Sportploeg van het Jaar


GIJS Groningen IJshockey Face-Off
Foto: Pieter-Jord Hovenga

De ijshockeyers van eerste divisieclub GIJS Groningen zijn genomineerd voor Groningse Sportploeg van het Jaar verkiezing van 2018. De ploeg dankt de nominatie aan het kampioensjaar onder (inmiddels vertrokken) coach Arjan Peters.

Groningen bleef ongeslagen vorig seizoen, zelfs in de playoffs. Het toekomstteam van UNIS Flyers destijds werd afgetroefd in de finale. Ook dit seizoen staat GIJS bovenaan in de eerste divisie, vijf punten voor Eindhoven Kemphanen. Komend weekend staat overigens de topper tussen de twee concurrenten op het programma. Inmiddels is David Bartos, vorig jaar nog belangrijk in de playoffs, de oefenmeester in Groningen.

Zware concurrentie

De ijshockeyers hebben stevige concurrentie van eredivisiekampioen basketbal Donar en de volleyballers van Abiant Lycurgus. Beide ploegen werden namelijk voor het derde seizoen op rij kampioen.

Donderdag 7 februari worden de winnaars bekend gemaakt tijdens het Groninger Sportgala 2018. Ook worden dan de prijzen uitgereikt voor sporter en sporttalent van 2018 bekend gemaakt.

Stemmen

Stemmen voor GIJS Groningen kan door hier te klikken.

Previous U19 Antwerp Phantoms kroont zich tot Belgisch Kampioen
Next 'Dutch Duck' Sprong belangrijkste speler Anaheim in 2019