Den Haag plaatst zich ten koste van Geleen voor bekerfinale

Face-Off IJshockey Beker

Een heerlijke playoff serie tussen Geleen en Den Haag ligt achter ons. Het beslissende derde duel werd gisteren op een ramvol Glanerbrook afgewerkt, waar HIJS de zege pakte. Met een 6-3 overwinning stapten de mannen van Chris Eimers van het ijs. Zij verdedigen hun bekertitel tegen de winnaar van de serie tussen Heerenveen en Nijmegen.

Donny van Musscher HIJS Hokij Den Haag

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor Sjef Muijres, die het ijshockey in Geleen mede opzette. Na het aftasten in de openingsfase liet de thuisploeg voor het eerst van zich horen door het ijzerwerk te raken. Na tien minuten spelen was het dan tóch raak voor Geleen; Nick Verschuren vond Jord Smit en die aarzelde niet. Den Haag antwoordde vijf minuten later; met twee man meer op het ijs rondde Donny van Musscher af. Met 1-1 stapten beide ploegen van het ijs in een sfeervol Glanerbrook.

EVENWICHT

Het duel bleef in evenwicht in het middenstuk en zal in beide supporterskampen hebben geleid tot flink kortere nagels van het bijten. Zowel Den Haag als Geleen kregen kansen om de voorsprong te pakken, maar uiteindelijk waren het de bezoekers die toesloegen. Joey Oosterveld reageerde alert op een terugspringende puck en bracht HIJS na 38 minuten spelen op 1-2. De Limburgers moesten komen in het slotstuk, maar kregen ongenadig hard de deksel op hun neus. Raymond van der Schuit, Viktor Gibbs Sjödin en Reinier Staats zorgden binnen zeven minuten spelen van de derde periode dat het duel beslist werd in Haags voordeel. De thuisploeg werkte hard, maar het ontbrak aan finesse en scherpte.

Yan Turcotte Microz Eaters Geleen

Via een penalty shot blies Lukasz Bartak iets aan hoop terug in de Limburgse harten, maar 30 tellen later stampte opnieuw Van Mussscher die hoop definitef de grond in met zijn tweede treffer. Yan Turcotte zorgde met een powerplay goal voor de laatste treffer van de avond. Den Haag zegevierde terecht over drie heerlijke playoff duels gezien. De regerend bekerkampioen zal zijn titel verdedigen tegen UNIS Flyers Heerenveen of AHOUD Devils Nijmegen. Zij spelen hun derde duel woensdag 9 januari in Leeuwarden.