Canada veegt Denemarken van het ijs, Tsjechië heeft overtime nodig


Banner U20 WK Canada

Het wereldkampioenschap ijshockey voor de mannen onder de twintig jaar is van start gegaan in Canada. Vele NHL prospects geven acte de présence. Afgelopen nacht walste Canada over Denemarken heen en werden de andere drie wedstrijden beslist met één goal verschil. Cor Machielsen praat jullie weer bij.

Tsjechië – Zwitserland 2-1 OT

Overtime moest er aan te pas komen om een winnaar aan te wijzen tussen Tsjechië en Zwitserland. In een gelijkopgaande wedstrijd -met beiden 27 schoten op goal- waren de Tsjechen in overtime net wat effectiever. Zwitserland kreeg acht keer de mogelijkheid om vanuit een man meer situatie de wedstrijd te beslissen, maar slaagde daar maar een keer inBij de vierde poging was het Nando Eggenberger die na 27 minuten de eerste goal van de wedstrijd scoorde. Binnen twee minuten hadden de Tsjechen het antwoord daarop al klaar. Martin Kaut scoorde de 1-1. In overtime gaf diezelfde Kaut de assist op David Kvasnicka, die de puck met een keiharde klap in de bovenhoek liet verdwijnen achter de Zwitserse goalie Luca Hollenstein.

Amerika – Slowakije 2-1

Team USA had de grootste moeite om de Slowaakse goalie Samuel Hlavaj te passeren ondanks het grote overwicht. Pas in de derde periode slaagde men erin om het verschil te maken. Nadat in de 33e minuut Jason Robertson zijn penalty shot gestopt zag worden door Hlavaj kwamen de Slowaken , tegen de verhouding in, op voorsprong. Marek Korencik scoorde five hole. Mikey Anderson scoorde vanuit een powerplay situatie in de 41e minuut de gelijkmaker. Evan Barrat scoorde vier minuten later met een backhand de 2-1. De Slowaken kregen in de 54e minuut nog een uitgelezen kans op een punt via een penalty shot. Andrej Kukuca zag zijn poging gestopt worden door Boston Bruins goalie Kyle Keyser.

Canada – Denemarken 14-0

Topfavoriet Canada liet niets heel van de arme Denen. Met veertien goals uit 45 pogingen kun je spreken van een aardig moyenne. De beste mannen van Canada waren Maxime Comtois (Anaheim Ducks) met vier goals, Cody Glass (Vegas Golden Knights) met vier assists, Brett Leason met twee goals en twee assists, Morgan Frost drie goals en twee assists en Evan Bouchard (Edmonton Oilers) met drie assists. De score werd geleidelijk opgebouwd met 3-0, 5-0 en 6-0 over de drie periodes.

Finland – Zweden 1-2

Wederom een gelijkopgaande wedstrijd met dertig doelpogingen aan beide kanten. De goalies Ukko-Pekka Luukkonen en Samuel Ersson konden alleen gepasseerd worden vanuit powerplay situaties. Erik Brannstorm knalde er twee achter de Finse goalie Luukkonen. De aansluitingstreffer van de Finnen viel pas in de 56e minuut door Aarne Talvitie, maar in de laatste vier minuten hield de Zweedse goalie Ersson stand, zodat de drie punten voor de Zweden bleven.

Previous #7 - Michelle van Ooijen - Defence - Red Eagles Den Bosch
Next AllEttan Södra, welke ploegen gaat Martijn Oosterwijk tegenkomen?