Atlantic Division: Tampa bay en Toronto voeren divisie aan Buffalo probeert aan te haken

Boston Bruins blijft in de Race

Zondag 16 december ontving Boston de Buffalo Sabres in het eigen TD Garden.
Dat het een zeer zwaar duel voor de Bruins ging worden was vooraf al duidelijk.
Niets bleek minder waar, de Top line van buffalo bestaande uit Jeff Skinner, Jack Eichel en Sam Reinhart was doorslaggevend.
In de eerste periode ging de wedstrijd redelijk gelijk op, en werd er niet gescoord.
Na iets meer dan drie minuten in de tweede periode opende Jeff Skinner de score, na een knappe backhand pass van Jack Eichel.
Twee minuten later kwam het antwoord van de Bruins, Steven Kampfer scoorde zijn eerste goal van het seizoen.
In de twaalfde minuut leek Brad Marchand de Bruins op voorsprong te schieten, alleen werd de goal afgekeurd.
In de zesde minuut van de derde periode schoot Jack Eichel de Sabres op voorsprong.
Een one-timer in de 14e minuut van Torey Krug betekende de 2-2, het duel leek op OT af te stomen.
Met nog iets meer dan drie minuten op de teller, scoorde Skinner zijn tweede van de avond op aangeven van Eichel. De 4-2 in de laatste minuut van Eichel was een Empty net goal. De Bruins hadden geen antwoord op één van de beste lijnen in de NHL.

Maandag 17 december reisde de ploeg af naar Montreal voor de tweede wedstrijd in evenzoveel dagen.
Na de zware pot de avond ervoor tegen de Buffalo Sabres, mocht Jaroslav Halak op goal beginnen.
Het werd een gedenkwaardige wedstrijd voor rookie Colby Cave die zijn aller eerste doelpunt in de NHL maakte. In de eerste periode scoorde Joakim Nordstrom de openingstreffer na iets meer dan twee minuten .
In de tweede periode scoorde Colby Cave zijn eerste goal 26 seconden voor het einde van de tweede periode, de teams gingen rusten met een 2-0 voorsprong voor de Bruins.

De derde periode begon goed voor Boston, waar David Krejci na 46 seconden goalie Carey Price opnieuw kansloos liet. De wedstrijd was gespeeld, Montreal wist wederom Jaroslav Halak niet te passeren. In de zesde minuut werd het zelfs 4-0 door een powerplaygoal van wie anders dan Brad Marchand. Al met al een prima wedstrijd van de Bruins, die het donderdag opnemen tegen de Anaheim Ducks.

Donderdag 20 december nam Boston het op tegen Daniel Sprong en zijn Anaheim Ducks.
Het werd een wedstrijden, waarin 3 man een mijlpaal bereikten voor Boston.
Bij de 1-0 bereikten Torey Krug en David Backes respectievelijk 200e- en 300e assist in hun carriere.
Bij de 2-0 wederom op de powerplay, gaf Brad Marchand een briljante pass op de vrijstaande Torey Krug.

David Krejci scoorde in de derde periode de 3-0 en dat betekende tevens zijn 600e punt in de NHL.Met nog vier minuten te gaan, scoorde Josh Mahura zijn allereerste goal in de NHL voor Anaheim.

De eindstand 3-1 voor Boston.

Twee dagen na de confrontatie met Anaheim, kwamen afgelopen nacht de Nashville Predators naar de TD Garden. Het werd de avond van Patrice  Bergeron, die goed was voor twee assists en twee doelpunten. Bergeron die 16 wedstrijden moest missen vanwege een blessure, kon eindelijk weer aan de wedstrijd beginnen.

Nadat hij Boston in de eerste periode aan de leiding had gebracht, kwam Nashville in de tweede periode op gelijke hoogte door Ryan Johansen.

Een vroeger powerplay goal van wederom Bergeron , zorgde aan het begin van de derde periode voor opnieuw een voorsprong van de thuisploeg. Deze goal was zijn 300e in zn actieve loopbaan. Nadat Kyle Turris de stand opnieuw gelijk had getrokken, liep Boston in de laatste 10 minuten uit naar 5-2.

Tampa Bay Lightning ongenaakbaar

Zondag 16 december stond er een pittig duel op het programma voor de Lightning, uit naar Winnipeg.
Tampa Bay had de laatste 8 wedstrijden op rij gewonnen, met het zelfvertrouwen zat het dus wel goed.
Het werd een gelijk opgaand duel, waar beide teams in de eerste periou de wisten te scoren met een man meer op het ijs. Alex Killorn opende de score na 13 minuten met een backhand goal, het antwoord van de Jets kwam in de laatste minuut van de eerste periode. Mathieu Perreault scoorde zijn zevende goal van het seizoen.
In de tweede periode wisten beide teams tweemaal te scoren, na 8:36 greep Winnipeg de leiding door een goal van Brandon Tanev, 37 seconden later gaf Steven Stamkos een passend antwoord 2-2.
De teams leken met deze stand te gaan rusten, met nog twee minuten op de klok scoorde Tyler Johnson , en gaf de Lightning de leiding in de wedstrijd. Het antwoord van de thuisploeg kwam nog voor het einde van de tweede periode; Nikolaj Ehlers bracht de teams opnieuw op gelijke hoogte.
In de zevende minuut van de derde periode scoorde Nikita Kucherov voor Tampa Bay tijdens een powerplay situatie. Met iets meer dan vijf minuten te spelen, scoorde Ehlers zijn tweede van de avond. Beide teams kregen in het restant van de wedstrijd nog wel kansen op de overwinning, maar er werd niet meer gescoord.
In de laatste minuut, met nog 42 seconden op de klok scoorde Mark Scheifele in de verlenging de Winnipeg langs Tampa Bay Lightning.

Dinsdag 18 december stond de uitwedstrijd in Vancouver op het programma.
De voortekenen waren niet goed voor de Lightning, Ryan Callahan raakte tijdens de warming-up geblesseerd.
En zo begon Danick Martel onverwacht op de vierde lijn aan de wedstrijd.

In de negende minuut bracht Nikita Kuchrov de gasten aan de leiding na een razendsnel schot direct na de face-off in het aanvallende vak. Het antwoord liet niet lang op zich wachten in deze gelijk opgaand begin van de wedstrijd. Nog geen 30 seconden later scoorde Tyler Motte , die een pass van richting veranderde en Vasilevskiy kansloos liet. Twee minuten later werd een geweldige break-outpass van Martel vakkundig afgerond door Cederic Paquette.

In de negende minuut van de tweede periode, werd het zelfs 3-1 door een afstandschot van Adam Erne .Zes minuten in de derde periode, werd het weer spannend, nadat Christopher Tanev het verschil terugbracht naar 1 doelpunt. In de 18e minuut was het toch Steven Stamkos die de wedstrijd in het slot gooide met een wristshot,waar goalie Anders Nilsson niet helemaal vrijuit ging.

Het werd een minuut later nog 5-2 door Ondrej Palat, die een leeg net voor hem had.

De road trip door West Canada ging donderdag 20 december verder voor Stamkos en zijn team, met een wedstrijd in Calgary .
Tampa Bay begon goed de eerste helft, waar Ondrej Palat na 3:38 zijn team op voorsprong zette,
Het antwoord van Calgary kwam snel met 3 doelpunten binnen acht minuten door Sam Bennet,Sean Monahan en Mikael Backlund. Zes minuten in de tweede periode was de stand alweer gelijk na doelpunten van Steven Stamkos en Alex Kilorn. Met nog iets meer dan vier minuten te spelen, leek Dan Girardi Tampa Bay aan de overwinning in reguliere speeltijd te hebben geschoten. Toch werd het twee minuten later 4-4 door Johnny Gaudreau. In de vijf minuten verlenging werd er niet meer gescoord, de shoot-out werd gewonnen in de zevende ronde door Tampa Bay Lightning waar J.T Miller de winnende maakte.

De Lightning vervolgden 22 december hun reis naar Edmonton om het op te nemen tegen de Oilers.Tampa Bay Lightning kwam tot tweemaal toe terug van een achterstand, en trok uiteindelijk de wedstrijd in de de tweede periode naar zich toe. Nadat Ryan Nugent-Hopkins halverwege de eerste periode de Oilers aan de leiding hadden gebracht, scoorde Steven Stamkos drie minuten voor het einde van de eerste periode de 1-1. Kucherov en J.T Miller gaven nadat Alex Chiasson de Oilers opnieuw op voorsprong had geschoten, antwoord in het laatste deel van de tweede periode. Vier minuten in de derde periode werd het 4-2 door Tyler Johnson. Leon Draisaitl  bracht twee minuten later de spanning weer terug in de wedstrijd, maar het slotakkoord was toch weer van de Lightning, Stamkos en Johnson , het werd 6-3 voor de koploper. Nikita Kucherov pakte vijf punten (1G/4A), Steven Stamkos en Tyler Johnson wisten tweemaal het net te vinden

Toronto Maple Leafs wint driemaal.

Na de enigszins teleurstellende trip naar Florida (0-1-1) , reisden de Leafs af naar New Jersey.
Om het gat naar Tampa Bay niet te groot te laten worden, moest er gewonnen worden!
Vanaf de eerste minuut werd al duidelijk dat Toronto op de overwinning gebrand was, en dat resulteerde in de zesde minuut al in de eerste goal, gescoord door wie ander s dan John Tavares na een geweldige aanval op aangeven van Auston Matthews en Nazem Kadri.Nog geen twee minuten later werd het al 2-0 door Auston Matthews, er werd protest aangetekend door de Devils vanwege vermeende goaltender interference.

Na de videoreview, werd de goal alsnog goed gekeurd, en was New Jersey zijn Time-out kwijt.
De derde goal van de avond werd gescoord door veteraan Patrick Marleau, die bediend werd door de prima spelende Nazem Kadri.
Het doelpunt betekende zijn 544e! doelpunt uit zijn carrière, waardoor hij in de All-time Ranking nu op gelijke hoogte staat met de legendarische Maurice Richard.
Ruim één minuut voor het einde van de eerste periode kwamen de Devils vanuit het niets op 1-3, door een goal van Sami Vatanen.

Na 1:45 in de tweede periode maakte Mitchell Marner een einde aan alle hoop op een comeback van de Devils. Die een rebound van een aanval die hij zelf opzette, in het lege goal tikte.
Vlak voor het einde van de periode werd het 5-1 toen Morgan Rielly vanaf de face-off stip, de puck in de verre kruising schoot.
De derde periode begon met een wisseling van de wacht op goal van de thuisploeg, het betekende het debuut voor rookie Mackenzie Blackwood , die een prima indruk maakte.
Toch moest Blackwood tweemaal het antwoord schuldig blijven op twee snelle goals, laat in de periode van Tyler Ennis. Vlak voor de twee goals van Ennis, wist Nico Hischier nog wel te scoren.
Het werd een afgetekende overwinning voor de mannen van Mike Babcock 2-7 was de uitslag.

Voor de tweede keer binnen vijf dagen , moesten de Leafs het donderdag 20 december opnemen tegen de Florida Panthers, deze keer in het eigen ScotiaBank Arena.
Waar afgelopen zaterdag Roberto Luongo nog onpasseerbaar was voor de Leafs, had de veteraan deze wedstrijd niet zijn dag.
De eerste periode speelde Florida een prima wedstrijd, en ging het gelijk op. Met nog minder dan twee minuten op de klok, maakte Auston Matthews de 1-0 tijdens de powerplay.
De tweede periode werd het 2-0 door wederom een doelpunt van Matthews, Nazem Kadri scoorde de 3-0 waar eerder in de periode nog een goal van hem werd afgekeurd.
Twee minuten in de derde periode scoorde John Tavares een ppg, en nog geen drie minuten later scoorde Tavares opnieuw. Hierna werd Luongo naar de kant gehaald, en kwam oud Toronto goalie James Reimer (onder luid applaus van het thuispubliek) op het ijs. Hendrik Borgstrom maakte de tussenstand iets dragelijker 5-1.
Het slotakkoord van de thuisploeg kwam van de stick van Mitchell Marner, die zijn pass op Matthews via een verdediger in het net zag verdwijnen.

Zaterdag stond de eerste wedstrijd in een back-to-back programma, thuis tegen de New York Rangers.

Toronto was afgelopen week aan een goede serie bezig, vanavond kwam New York Rangers op visite. Het werd de wedstrijd van Mitchell Marner.

De eerste goal van de wedstrijd kwam van de stick van Patrick Marleau in de eerste periode.

In de tweede periode kwamen de Rangers enigszins verassend op gelijke hoogte door Neal Pionk. Aan het begin van de derde periode liep Toronto uit naar 3-1 na zes minuten door Andreas Johnsson en Morgan Rielly.  Kevin Hayes bracht de Rangers totaal vanuit het niets terug in de wedstrijd (3-2).Mitchell Marner vergrootte de voorsprong weer naar 2 doelpunten na 12 minuten.

Het antwoord van de bezoekers kwam na 16 minuten via Chris Kreider op 4-3, in de laatste minuut schoot Marner de 5-3 in het lege net.

Montreal Canadiens Paul Byron twee maal game winner

Maandag 17 december kwam Boston Bruins op bezoek in Montreal. Montreal begon slecht aan de wedstrijd. Binnen tweeënhalve minuut kreeg men al een goal tegen, hiermee was meteen het verzet gebroken. Montreal kwam nog tot 22 schoten, maar deze werden allen gekeerd Boston goalie Jaroslav Halak. De eindstand werd bepaald op 4-0.

Woensdag 19 december op bezoek bij Colorado Avalanche was er de mogelijkheid op eer herstel na het verlies eerder deze week tegen Boston. De wedstrijd begon goed voor Montreal na ruim vijf en halve minuut was het Brendan Gallagher die een powerplay goal maakte op aangeven van Jeff Petry. Dit was uitgesloten een hoop schoten op doel het laatste wapen feit van Montreal. Colorado wist twee maal het net te vinden en de wedstrijd te winnen.

Donderdag 20 december mag Montreal op bezoek in de woestijn. Daar speelt men tegen de Arizona Coyotes. Beide teams scoorde in de tweede periode een powerplay goal. Voor Montreal deed Shea Weber dit en in de derde periode scoorde Paul Byron de winnende voor Montreal.

Montreal op bezoek in Las Vegas op zaterdag 22 december. Montreal wist in vier goals te scoren. In iedere periode één. Dit betekend dat ze een verlenging nodig hadden om te winnen. Net als eergisteren was het Paul Byron die de winnende goal maakte.

Detroit Red Wings blijft wisselvallig en komt niet omhoog

Detroit mocht dinsdag 18 december op bezoek bij Philadelphia Flyers. In de eerste periode kwam Detroit op achterstand. Deze werd in de tweede periode te niet gedaan door Dennis Cholowski. Hierna was het Philadelphia dat in dezelfde periode ook twee keer scoorde. Detroit schoorde in de derde periode de enige goal via Jacob De La Rose maar de overwinning kwam niet in zicht.

Donderdag 20 december ging Detroit op bezoek in Raleigh om de Carolina Hurricanes te bestrijden. Detroit scoorde in ieder periode een goal, waar Carolina dit alleen één keer in de tweede periode lukte. Hierdoor kon Dylan Larkin ook nog een tweede goal in derde periode scoren in een leeg doel. Zo won Detroit met 4-1 en was Niklas Kronwall met een goal en assist topscorer in deze wedstrijd.

Detroit kreeg zaterdag 22 december bezoek van Florida Panthers. Een vliegende start van de bezoekers kwam Detroit niet meer te boven. Na de aansluitingstreffer van Thomas Vanek was er nog een half uur zuivere speeltijd over om voor een goed resultaat te gaan. Helaas voor de thuisploeg bleek Roberto Luongo eens te meer een sta in de weg.

Buffalo Sabres twee keer winst twee keer verlies

Zondag 16 december stond er in Boston de divisie kraker tussen Boston Bruins en Buffalo Sabres op het menu. Jack Eichel was de man van de wedstrijd met twee goals en twee assists. Eén van deze assists was op de winnende goal van Jeff Skinner. Dit was voor hem zijn tweede van de wedstrijd. Goaltender Linus Ullmark had 35 reddingen in huis op 37 schoten en had hiermee dus ook een groot aandeel in de overwinning van 4-2.

Dinsdag 18 december staat de tweede divisie ontmoeting van deze week op het programma. Florida Panthers kwam op  bezoek in Buffalo. Twee keer wist men op voorsprong te komen en tot twee keer kon men de voorsprong niet vasthouden. Na de tweede gelijkmaker kon men geen vuist meer maken en liep Florida uit naar een 5-2 overwinning.

Vrijdag 21 december ging Buffalo op bezoek bij Washington Capitals. De kampioen van het afgelopen seizoen opende de score in de tweede periode. In de derde periode was het Johan Larsson die gelijk maakte. Toch was het Washington wat zeven minuten voor tijd de winnende goal wist te produceren.

Zaterdag 22 december kreeg Buffalo bezoek van Anaheim Ducks. De gasten kwamen tot 40 schoten op doel en het was goaltender Linus Ullmark pakte ze allemaal. Rasmus Dahlin, Jeff Skinner en Conor Sheary scoorde allemaal een goal en daar was een klinkende 3-0 overwinning voor Buffalo.

Florida Panthers twee keer winst maar dik verlies in Toronto

Dinsdag 18 december stond de divisie ontmoeting tussen Florida Panthers en Burffalo Sabres op de kalender. Er werd gespeeld bij Buffalo. Florida kwam twee keer op achterstand en kwam twee keer terug om daarna toe te slaan. Het was Evgenii Dadonov die de winnende maakte en middels een empty net goal zijn tweede goal aan liet tekenen. Florida wint met 5-2 deze uitwedstrijd.

Op bezoek in Toronto op donderdag 20 december. Het is einig ploegen gegeven hier te winnen dit seizoen. Zo ook niet voor Florida. In de derde periode was het Henrik Borgstrom die een powerplay goal noteerde voor Florida nadat Toronto al vijf maal het net gevonden had. Uiteindelijk werd er met 6-1 verloren door Florida.

Florida op bezoek in Detroit op zaterdag 22 december. Florida kwam op een 2-0 voorsprong in de eerste periode. Mike Hoffman en Evgenii Dadonov scoorde ieder een goal en Jonathan Huberdeau en Alexandre Barkov waren goed voor 2 assists. Detroit kwam niet verder dan een aansluitingstreffer. Roberto Luongo was goed voor 33 reddingen.

Ottawa Senators na sterk begin van de week wederom geen vervolg

Ottawa kreeg maandag 17 december Nashville Predators op bezoek. Na eenentwintig seconden in de verlenging was het Thomas Chabot die Ottawa de overwinning bezorgde. Ottawa leek al in een vroeg stadium een gewonnen wedstrijd te spelen ze gingen na de eerste periode al met 3-0 aan de leiding. Nashville toonde in de tweede en derde periode dat ze terecht hoogvliegers zijn in de huidig NHL en wist de stand nog gelijk te trekken. Maar Ottawa hield de punten in huis tijdens de verlenging.

Vrijdag 21 december bezocht Ottawa, New Jersey om het daar tegen de plaatselijke Devils op te nemen. New Jersey nam een 2 – 0 voorsprong in de eerste periode In de tweede periode scoorde New Jersey nog drie goals en wist Matt Duchene dit twee keer te doen. In de derde periode werd niet meer gescoord wat een 5-2 verlies opleverde voor Ottawa.

Ottawa kreeg op zaterdag 22 december Washington Capitals op bezoek. De 35 schoten op doel ten spijt er kwam geen overwinning op de Stanley Cup houders. Sterker nog het was Washington’s back up goalie Pheonix Copley die zijn eerste NHL shutout behaalde. Ottawa zelf kreeg daar bovenop nog eens vier goals achter de kiezen.