Nijmegen verslaat Luik, Leuven doet prima zaken, honderdste tegengoal Mechelen


Face-Off IJshockey BeNe League

In de topper op zaterdag versloeg AHOUD Devils Nijmegen de mannen van Luik Bulldogs. Chiefs Leuven deed prima zaken in de strijd om een playoff ticket en door de afstraffing tegen Herentals incasseerde Mechelen zijn honderdste tegentreffer dit seizoen. Reginald Delmarche en Ed Versteeve praten je bij.

LUIK BULLDOGS – AHOUD DEVILS NIJMEGEN 3-5

Nog voor de wedstrijd op gang gefloten werd, liepen de emoties al hoog op in de kleedkamers. De bezoekers uit Nijmegen dreigden niet te spelen wegens een probleem aan de boarding. Na wat timmerwerk en op aanwijzen van scheidsrechter Van Grinsven werd de match met enkele minuten vertraging alsnog in gang gezet.

Van een lange studieronde was geen sprake. Beide goalies van dienst, Tom Prodi voor de Bulldogs en Denniz Mollen voor de Devils, werden direct bestookt. De jonge center Wessel Copier bracht zijn Nijmegen op voorsprong, Bryan Henry kon snel de stand weer in evenwicht brengen voor de thuisploeg. Op het kwartier knalde Branden Eden de bezoekers weer voor.

Halfweg de tweede periode namen de Luikenaars, nog steeds zonder Lars Engwegen en Nick Rivait, het heft in handen. Eerst scoorde Andy Kolodziejczyk de 2-2 en enkele minuten later schoot Frank Neven de Luikenaars op voorsprong. In de slotperiode trok Luik ten aanval. Scoren deden echter de troepen van Alexander Jacobs drie maal op rij. Levi Houkes, Rick Wijnen en Ritchie Van Hulten bezorgden Ahoud Devils de volle buit deze avond. Bulldogs-coach Paul Vincent zag dat zijn troepen niet echt scherp speelden en ook nog eens zeven powerplays onbenut lieten. Voor Ahoud Devils een opsteker van formaat. De reacties van de Nijmegen-staff waren dan ook terecht enthousiast.

MECHELEN GOLDEN SHARKS – ERA RENOMAR HYC 1-12

Na winstpartijen van Geleen, Heerenveen en Den Haag, was het aan Herentals om met een passend antwoord te komen in de uitbeurt tegen Mechelen. Na twaalf minuten spelen hadden de broers Morgan de netten al laten bollen. Mitch scoorde na drie minuten shorthanded, broer Vincent knalde even later de 0-2 binnen. Mechelen kon aardig weerwoord bieden in het eerste deel, maar vergooide de wedstrijd door een zeer matig begin van de tweede periode.

Preston Shupe ERA Renomar HYC
Preston Shupe, ERA Renomar HYC (Foto: Kurt Tops)

In een tijdsbestek van zeven minuten liep HYC weg naar 0-6 via treffers van Ben Vercammen, Preston Shupe, Vincent Morgan en Kyle Brothers. De 0-7 van Yente Franssen betekende de tweede ruststand. Nadat Vercammen nummer acht binnen haf gelegd, scoorde Cas Staps de eretreffer voor Mechelen. Ben Coolen prikte de negende binnen, waarna de laatste drie treffers in de laatste minuten vielen. De 1-10 van Shupe betekende de honderdste tegentreffer van Mechelen dit seizoen. De 1-12 op het bord gaven de verhoudingen correct weer van deze avond.

ANTWERP PHANTOMS – CHIEFS LEUVEN 2-9

Stiekem glipt Chiefs Leuven naar boven toe op de ranking, waar het voor Antwerp nog niet wil vlotten. Na de 11-3 nederlaag in Den Haag, werd Phantoms opnieuw op een kaakslag getrakteerd. Het ‘rekeningetje’ dat nog open stond na de halve finale beker, werd niet verrekend: 2-9.

Chiefs Leuven
Chiefs Leuven ging soepel langs Antwerp (Foto: Michel Geysens)

Waar de ploeg van coach Gert Peeters gisteren in Den Haag de tweede periode vergooide, was het dit keer direct al in het eerste deel. Nadat Leuven op 0-2 was gekomen via Dries Blockx en Jeffie Versin, incasseerde Phantoms twee treffers in de laatste 30 tellen van het eerste bedrijf. Alec James en Borya Kolyasnikov haalden de trekker over.

Antwerp haakte nog even aan via Akke Klijsen, maar daarna was het gedaan; opnieuw Versin en Blockx en een treffer van Rino Dhondt zorgden voor een 1-7 tweede dweil. Leuven liep zelfs door naar 1-9 in de slotperiode, maar de dubbele cijfers bleven Phantoms dit keer bespaard. Elia Urlings bepaalde de eindstand op 2-9, waarmee Chiefs op dertien punten kwam en op plaats zeven staat.

 

Previous Mannheim verslaat wederom München, Düsseldorf vaster op tweede plaats
Next Tampa Bay en Winnipeg stormen door, Toronto komt weer op gang