Mannheim verslaat wederom München, Düsseldorf vaster op tweede plaats

Face-Off IJshockey DEL

Speelronde dertig betekende wederom verlies in eigen huis van München tegen koploper Mannheim en Düsseldorf staat vaster op de tweede plaats in de stand na een mooie overwinning bij de buren van Krefeld. Bratwurst liefhebber Cor Machielsen keek weer mee en brengt jullie weer up to date.

HC Red Bull München – Adler Mannheim 1-3

Wederom verloren de mannen uit München van koploper Mannheim. Al snel stond er 0-1 op het scorebord doordat Phil Hungerecker de bezoekers in de derde minuut op voorsprong zette. Benjamin Smith bouwde die uit in de tweede periode waarna ook de Red Bulls op het bord kwamen te staan via Yasin Ehliz. Het bleef spannend tot 23 seconden voor het einde toen Mannheim de 1-3 aantekende via Andrew Desjardins met een empty netter.

Krefeld Pinguine – Düsseldorfer EG 2-4

In een redelijk gelijkopgaande wedstrijd waren de mannen uit Düsseldorf net wat effectiever in het benutten van de mogelijkheden. Via de powerplay kwamen de bezoekers op 0-1 door een goal van Jerome Flaake. Daniel Pietta wist gelijk te maken maar 23 seconden voor het einde van de eerste periode schoof Christian Kretschmann de 1-2 binnen. Na anderhalve minuut in de tweede periode was het Jacob Berglund die de 2-2 maakte. Een powerplay goal van Braden Pimm betekende na 33 minuten weer de voorsprong voor Düsseldorf en die gaven ze niet meer uit handen, ze bouwde de voorsprong nog uit want in de 52e minuut was het Alexander Barta met de 2-4 eindstand.

Eisbären Berlin – Augsburger Panther 1-2

Onder het toeziend oog van meer dan 10.000 toeschouwers moest de nieuwe trainer Stephane Richer zijn debuut maken in de Mercedes Benz Arena in Berlijn. De Eisbären kwamen de twee snelle powerplay goals van Augsburg niet meer te boven. De twee Canadezen Matthew Fraser en Patrick McNeill haalde in de twaalfde en zestiende minuut de trekker over. In minuut 38 kon Louis-Marc Aubry de aansluitingstreffer laten noteren, maar ondanks het aantal schoten in de derde periode in het voordeel van Berlijn (12-6) kon goalie Oliver Roy niet nog een keer gepasseerd worden en namen de Panther de drie punten mee.

ERC Ingolstadt – Grizzlys Wolfsburg 3-2 OT

Twee identieke periodes betekende na veertig minuten 2-2 op het bord. In de eerste periode was het Ingolstadt dat in de eerste en de zeventiende minuut scoorde via Darin Olver en David Elsner. In de tweede periode deed dat Wolfsburg ook via Daniel Sparre en Brent Aubin in dezelfde minuten. In periode drie werd er niet meer gescoord dus moest overtime de beslissing gaan brengen. Ingolstadt had er negen doelpogingen voor nodig maar uiteindelijk via een powerplay goal tien seconden voor het verstrijken van de overtime sloeg Jerry D’Amigo toe en pikte zo het extra puntje in.

Iserlohn Roosters – Pinguins Bremerhaven 3-5

In een levendige wedstrijd waren de mannen uit Bremerhaven wat trefzekerder ondanks het ontbreken van hun topscorer Jan Urban. Mike Hoeffel scoorde twee goals evenals Carson McMillan en Fyodor Kolupaylo scoorde ook in zijn tweede wedstrijd voor Bremerhaven na zijn komst vanuit de VHL club Zvezda Moskva.

Straubing Tigers – Schwenninger Wild Wings 5-2

Straubing was heer en meester tegen de Wild Wings al werd het echte verschil pas gemaakt in de derde periode want na veertig minuten stond er 2-2 op het bord. Maar Jeremy Williams, en twee keer Sandro Schönberger waaronder een empty netter zorgde in de laatste twintig minuten voor het verschil.

THOMAS SABO Ice Tigers – Kölner Haie 1-2

In zeventien seconden werd het pleit beslecht voor de mannen uit Nürnberg. In de zestiende minuut waren de Tigers op 1-0 gekomen door Jason Bast maar in de tweeënvijftigste minuut ging het dus mis. Sebastian Uvira en Jason Akeson namen de drie punten mee naar Köln en daarbij kon ook de dank uit naar goalie Gustaf Wesslau die dertig schoten wist te stoppen.