Sluiting Thialf, Daniel Sprong, Seattle in NHL en Nylander’s contract


THIALF

Het grote nieuws uit Nederland kwam afgelopen week uit Heerenveen. De burgemeester heeft de ijshockeyhal vanwege veiligheidsoverwegingen per direct voor onbepaalde tijd gesloten. Wat is jouw mening hierover en wat betekent dit volgens jou voor Unis Flyers Heerenveen?

Rowdy: Voor mij persoonlijk is het sowieso een beetje een raar gevoel, omdat ik er een paar weken geleden nog zelf een wedstrijd heb gespeeld. Als je dan later hoort dat de veiligheid mogelijk in het geding kan komen in diezelfde hal, dan voelt dat gek. Maar dat terzijde, dit lijkt me een fikse streep door de rekening voor UNIS Flyers Heerenveen. Natuurlijk is het seizoen hiermee niet meteen ten einde, maar nu is het echt hopen dat er een alternatief kan worden gevonden. Qua afstand en qua hal zou Leeuwarden mij fantastisch lijken, maar daar moet Leeuwarden natuurlijk maar net tijd en zin voor hebben. IJstijd is al een schaarste op dit moment in Nederland, dus elke optie moet naar mijn mening serieus bekeken worden.

Ed: Ik heb geen idee of dit overtrokken is, want ik ben geen bouwkundig ingenieur. Wat mij wel opvalt is dat Thialf enorm opgeknapt is, maar dat de ijshockeyhal daarin niet is meegenomen. wat ik wel opmerkelijk vind: Ik meen ook dat het in september al bekend was, waarom doe je er dan in september in hemelsnaam niets mee? Waarom moet je wachten tot december? Als iedereen, niet alleen BeNe League, volop in competitie is? Is het in die periode een stuk verergerd? Geen idee. Nu is een complete vereniging gedupeerd. Anderzijds vind ik de reactie op de optie om bijvoorbeeld uit te wijken naar bijvoorbeeld Leeuwarden een tikkeltje arrogant overkomen. Begrijp me niet verkeerd, maar Heerenveen heeft -buiten hun schuld om- een giga probleem vooralsnog. Dan moet je denk ik vooral kijken naar wat kan en het ‘wensenlijstje’ terzijde leggen. Ja, Thialf is de grootste hal, Heerenveen heeft te maken met sponsors die betaald hebben enzovoorts. Maar als het échte partners zijn hebben ze echt wel begrip dat men mogelijk naar een andere hal moet. En ook dat is een uitdaging met ijstijd overal. Natuurlijk is het ook nog eens zuur dat er minder recette wordt gedraaid in een kleinere hal dan de eigen thuishaven, maar het lijkt mij dat de prioriteit is om deze uitdaging op te lossen. Dat is al lastig.  Stel: Thialf mag de komende maanden niet open. Dan heb je denk ik niet zo heel veel te eisen, maar dat is een persoonlijke mening. De situatie is ronduit ‘klote’ te noemen.

Tim: Dit is natuurlijk bijzonder vervelend voor de betrokkenen. Ik krijg echter wel de indruk dat hier eerder op geanticipeerd had kunnen worden. Dat geldt voor de gemeente, maar ook voor de club. Als je weet dat dit in september al bekend is, dan moet je ingrijpen of in ieder geval een back-up plan hebben. Wat dat betreft heb ik meer te doen met de andere teams die gebruik maken van de hal. Ik vind ook de reactie vanuit de Flyers over de schade in de toekomst en mogelijke verdwijnen van de Flyers een beetje ver gaan.

Tom: Een flinke klap voor Heerenveen. Ik hoop oprecht dat er snel een oplossing gevonden kan worden zodat het seizoen niet in gevaar komt. Wat betreft de technische kant van het verhaal kan ik hier niet echt over oordelen, maar het statement van de gemeente vind ik bijzonder vaag te noemen. Wel lijkt het mij, dat als er echt serieuze gebreken aan de ijshal zouden zijn, dit ook door de hurende partij opgemerkt zou moeten zijn en eerder aangekaart had kunnen worden bij de eigenaar van de hal om dit scenario te voorkomen.

Previous 'Woensdag meer duidelijkheid voor Flyers inzake Thialf'
Next Pilsen, Frölunda, Salzburg en München naar halve finales CHL