Sluiting Thialf, Daniel Sprong, Seattle in NHL en Nylander’s contract


Seattle NHL Face-Off

Vanaf 2021 doet Seattle haar intrede in de NHL. 32 teams, evenveel in iedere conference. Denken of hopen jullie hiermee dat er nog wat gaat veranderen in de NHL? Denk hierbij bijvoorbeeld aan de divisies of de play-off opzet.

Tim: Ik hoop het niet. Veel clubs zeuren hierom, maar een gekunstelde extra ronde waarin teams in één wedstrijd nog een ticket kunnen verdienen of een groter aantal ploegen dat meedoet (zoals de geruchten nu luiden), zie ik niet zitten. Het seizoen is al lang genoeg en na meer dan tachtig wedstrijden is de verhouding gewoon duidelijk denk ik.

Wel ben ik voor een systeem waarbij de playoff matchups op basis van conference stand worden bepaald. Dus 1 vs 8 in plaats van 1 vs 4 binnen de divisie. Zo hadden we de laatste seizoenen al heel snel Washington vs Pittsburgh en Toronto vs Boston. Dit mag wel anders. Aan de andere kant: er zijn geen zwakkere clubs in de playoffs. De Stanley Cup is niet voor niets de ‘hardest trophy to win in sports.’ Of het echt wat uit gaat maken, vraag ik me dan ook af.

Tom: Gewoon hetzelfde houden. Er staat nu een mooie competitie en met gelijke conferences zou dat nog mooier zijn. De setup is prima zoals hij is.

Ed: Nee. Wat ik begreep is dat Arizona naar Central zal verhuizen, iets dat ze zelf niet zo heel erg vinden. Seattle zal dan in de Pacific terecht komen en de rest blijft hetzelfde. Het enige waar ik al jaren van hoop dat ze qua playoffs zullen veranderen, is dat ze een 1-8 pairing doen per Conference. Wat ik het mooiste zou vinden in de toekomst is dat alleen de divisie-winnaars rechtstreeks geplaatst zouden zijn voor het post-season. En dat de rest via wild-cards aangevuld wort tot acht teams. Maar goed, dat is misschien wel iets té ver gezocht.

Rowdy: Van wat ik aan verslagen en geruchten lees wil de NHL zoveel mogelijk hetzelfde laten na het verwelkomen van Seattle. Op zich heb ik daar geen bezwaar tegen, omdat je bij het omgooien van de divisies altijd een paar teams overhoudt die (geografisch gezien) niet echt gunstig liggen. Denk aan een Tampa Bay Lightning of Florida Panthers. Dus echt een betere optie zie ik daar niet in. Wel zou ik graag een andere opzet voor de play-offs willen, waarbij de beste acht van elke conference zich plaatsen. Nu krijg je situaties waarin bijvoorbeeld de nummer 2 en 3 van de divisie én van de conference het in de eerste ronde tegen elkaar op moeten nemen (zoals Tim zei over Toronto en Boston). Daarmee ben je dus na één ronde al een topteam kwijt. Dat vind ik echt doodzonde en zou, bij het overgaan naar ‘beste acht plaasten zich’, grotendeels kunnen worden verholpen.

Previous 'Woensdag meer duidelijkheid voor Flyers inzake Thialf'
Next Pilsen, Frölunda, Salzburg en München naar halve finales CHL