Sluiting Thialf, Daniel Sprong, Seattle in NHL en Nylander’s contract


Foto: Sportsnet

William Nylander voor zes jaar vastgelegd door Toronto Maple Leafs. Heeft dit consequenties voor de contract verlengingen van Mitchell Marner en Auston Matthews?

Ed: Toronto zit in ieder geval met een langere termijn uitdaging met de salary cap. Die twee gaan ‘een tikkie meer verdienen’ dan Nylander. Dan moet je je afvragen hoeveel ‘cap space’ je nog hebt als je een speler van kaliber aan zou willen trekken. Sowieso kan ik heel slecht tegen zo’n houding van Nylander. Mike Babcock heeft in een aantal seizoenen een Stanley Cup contender gecreëerd. Natuurlijk met draft picks, maar hij laat ze echt beter spelen. Het is maar net wat je belangrijker vind: zes miljoen of vijf miljoen. Net of je dan een boterham minder eet. Je speelt verdomme bij één van de grootste clubs, kan historie schrijven door na dik 50 jaar weer eens een Cup naar Toronto te brengen en dan doe je dit? Dan ben je in mijn ogen een ordinaire trekveer. En dan ben ik mild.

Tim: Het heeft vooral de consequentie dat Toronto dit jaar all-in is. Toronto heeft nog zat cap space om Marner en Matthews te tekenen. Die twee krijgen gewoon 20 miljoen te verdelen en dat zal dan 11-9 of 12-8 worden. De vraag is echter of er in latere seizoenen nog ruimte is voor een sterke verdediger onder de budgetplafond. Als Toronto niet uitkijkt is dit seizoen al de beste mogelijkheid om de Stanley Cup te winnen.

Rowdy: Dat verwacht ik niet. Leafs-GM Kyle Dubas zal zeker een plan hebben voor hoe zijn salarishuis in wil delen, en dat plan draait om Marner en (vooral) Matthews. Met Tavares ook voor elf miljoen onder contract wordt het er allemaal niet makkelijker op, maar voor spelers met de kwaliteiten van een Marner en een Matthews creëer je ‘gewoon’ ruimte. Voordeel is dat ze in Morgan Rielly al een topverdediger vast hebben liggen voor de komende vier jaar voor een redelijk zacht prijsje. Dubas zal alleen niet al te lang moeten wachten met regelen van deze contractverlengingen, want vanaf 1 juli mogen andere teams ook een lijntje uitgooien naar deze twee (al heeft Toronto dan het recht om aanbiedingen van anderen te matchen). Toch heb ik er al het vertrouwen in dat deze contracten er gaan komen, zelfs al worden ze niet goedkoop voor de Leafs.

Tom: Kyle Dubas (GM van Toronto Maple Leafs) heeft aangegeven dat ze Marner en Matthews sowieso gaan en kunnen vastleggen. En ik heb daar ook alle vertrouwen in. De Leafs hebben het contract van Nylander slim opgedeeld zodat de cap hit voor de komende jaren lager uitvalt en dat dit jaar gecompenseerd wordt. Mijn geliefde Leafs leggen dus gewoon Marner en Matthews vast voor een flinke som geld!

Previous 'Woensdag meer duidelijkheid voor Flyers inzake Thialf'
Next Pilsen, Frölunda, Salzburg en München naar halve finales CHL