‘Wij betreuren dat het al onze teams belet om te trainen en wedstrijden te spelen’


THIALF

Gisteren werd bekend dat de constructie van Thialf, thuishaven van UNIS Flyers Heerenveen, mogelijk niet veilig is. Met vage termen als ‘Er kan niet met zekerheid gesteld worden dat de constructie van de hal veilig is voor gebruikers en toeschouwers. Er kan ook niet gezegd worden dat de hal onveilig is.’ werd een mistbank opgetrokken voor de Friese ploeg. Vandaag reageerde het bestuur van Heerenveen. Eerder liet Henk Hoekstra ontvallen, dat hij vreest voor de doodsteek van ijshockey in Heerenveen als deze kwestie lang gaat duren. De voorzitter reageerde bij Omroep Friesland in onvervalst Fries.

“Het bestuur van UNIS Flyers is donderdagmiddag door de Gemeente Heerenveen en Thialf geïnformeerd over de tijdelijke sluiting van de ijshockeyhal in verband met de mogelijke instabiliteit van de hal. De onzekerheid over de stabiliteit kwam naar boven tijdens een inspectie van de hal, die in opdracht van Thialf werd gedaan in verband met een mogelijke renovatie van de ijshockeyhal.

De Gemeente Heerenveen zal op vrijdag 7 december 2018 een constructeur opdracht geven om te onderzoeken of -en zo ja welke- maatregelen nodig zijn om de ijshockeyhal op korte termijn weer “veilig” te verklaren. UNIS Flyers betreurt de ontstane situatie die, naast het BeNe-League team, alle ijshockeyteams belet om te trainen en om wedstrijden te spelen.

Het BeNe-League team zal voorlopig trainen in De Elfstedenhal in Leeuwarden. De eerstvolgende thuiswedstrijd van UNIS Flyers staat gepland op zaterdag 15 december tegen HYC Herentals. De verwachting is dat deze wedstrijd moet worden uitgesteld.”

Previous Thialf IJshockeyhal per direct gesloten vanwege onveilige situatie
Next Rodney van Horrik - Mechelen Golden Sharks