Thialf IJshockeyhal per direct gesloten vanwege onveilige situatie


THIALF

De thuishaven van Unis Flyers Heerenveen, de ijshockeyhal van Thialf, is met onmiddelijke ingang gesloten door burgemeester Tjeerd Van der Zwan die dat heeft besloten na overleg met de directie van Thialf.

Het is niet zo dat de hal onveilig is, maar er kan ook niet met zekerheid gezegd worden dat de hal veilig is. Er komt een onhafhankelijk onderzoek naar de veiligheid. De oorzaak ligt in de stabiliteit van de hal. In de komende week wordt er uitgebreid constructief onderzoek gedaan. Met de uitkomsten van dit onderzoek wordt het vervolg bepaald.

Voorzitter Henk Hoekstra van de Unis Flyers praat over een desastreus besluit. Vrijdag 7 december is er een overleg gepland met de constructeur die de veiligheid moet beoordelen. Over een week zal blijken hoelang de hal dicht moet blijven. Hoekstra geeft aan dat, als de hal definitief dicht moet, de Flyers uit de competitie zullen moeten stappen. “Mocht blijken dat de hal definitief dicht moet, dan stappen we uit de competitie. Dan betekent dit het einde van het ijshockey in Heerenveen.”

Foto: UNIS Flyers Heerenveen

Op 34 kilometer afstand ligt een goede ijshockeyhal in de Leeuwarden. Mogelijk kan die als uitwijkmogelijkheid dienen. Wordt dus vervolgd.

Previous 'We willen naar een zo sterk mogelijke BeNe League competitie voor iedereen'
Next 'Wij betreuren dat het al onze teams belet om te trainen en wedstrijden te spelen'