Buffalo Sabres winnen er negen op een rij en staan bovenaan in de league

Atlantic Division: Nieuwe koploper, lange blessure bij Florida, Ottawa gatenkaas

Tampa Bay Lightning kop positie kwijt

Op maandag 19 november stond er de NHL kraker tussen Tampa Bay Lightning en Nashville Predators gepland. Ondanks dat Victor Hedman de score opende werd er niet gewonnen door Tampa Bay. Drie goals op rij van het thuis spelende Nashville kwam men niet meer te boven. Nikita Kucherov wist aan het begin van de derde periode nog wel de aansluitingstreffer te scoren, maar hier bleef het dus bij. Na deze wedstrijd werd er op woensdag 21 november de buren ruzie met Florida Panthers uit gevochten. Tampa Bay was de thuisspelende ploeg vandaag. Ze hadden het vizier op scherp staan en wisten zeven keer het net te vinden met zeven verschillende spelers. Aanvoerder Steven Stamkos nam er één voor zijn rekening en was daarnaast goed voor drie assists. Vrijdag 23 november kwam Chicago Blackhawks in gevlogen. Dit werd de wedstrijd van Tyler Johnson. Hij wist twee keer te scoren in de met 4-2 gewonnen wedstrijd. Nikita Kucherov was ook lekker op dreef en was goed voor drie assists.

Toronto Maple Leafs Een week vol William Nylander speculaties, maar nog steeds geen “witte rook”

Een thuis wedstrijd op maandag 19 november tegen Columbus Blue Jackets. Over de hele wedstrijd gezien was Columbus de beter ploeg en namen dan dan ook een twee goals voorsprong in de eerste periode. Toch kwam Toronto terug in de wedstrijd en stond het na twee periodes weer gelijk. De gelijk maker kwam van de stick van John Tavares. In de derde periode was het dezelfde John Tavares die Zach Hyman man van de wedstrijd maakte door de winnende goal binnen te laten tikken. Zach Hyman scoorde hierna ook nog eens in een leeg doel. Na deze wedstrijd volgen er twee uit wedstrijden. Op woensdag 21 november werd er tegen Carolina Hurricanes gespeeld en die wedstrijd ging kansloos verloren. Er werden vijf tegengoals geïncasseerd, terwijl men zelf maar twee keer het net wist te vinden. John Tavares en Kasperi Kapanen waren de goalmakers voor Toronto. De tweede uitwedstrijd is tegen het sterke Columbus Blue Jackets. Eerder deze week wist men thuis tegen deze tegenstander te winnen ondanks dat ze sterker waren. Nu was het omgekeerd en speelde Toronto een veel betere wedstrijd maar werd er met 4-2 verloren. Ron Hainsey en Kasperi Kapanen kwamen op het scorebord maar dit was dus niet voldoende voor de overwinning. Op zaterdag 24 november werd er zelfs nog en vierde wedstrijd gespeeld deze week. Philadelphia Flyers streek neer in Toronto. Eenmaal weer thuis werd er na twee verloren wedstrijden weer gewonnen. Toronto haalde weer eens flink uit. Andreas Johnsson scoorde zijn eerste NHL hattrick en deed dit in een tijdsbestek van een klein acht minuten in de de eerste periode.

Buffalo Sabres onverslaanbaar

In een gelijk waardige wedstrijd wist Pittsburgh Penguins een 4-1 voorsprong te nemen in de tweede periode. Maar in diezelfde periode werd de achterstand nog gereduceerd tot één goal. Het geloof in eigen kunnen is erg groot dit seizoen bij Buffalo. Zo verwonderlijk is het dan ook niet meer dat in de derde periode de gelijkmaker gescoord werd en er dus een verlenging afgedwongen werd. Daar liet aanvoerder Jack Eichel zien dat hij er ook nog was en de jongeling scoorde zijn vijfde van het seizoen om de wedstrijd te winnen. Op woensdag 21 november kwam Philadelphia Flyers op bezoek. Buffalo wist vier keer in de eerste periode te scoren en dat was een solide basis voor een 5-2 overwinning. Vijf verschillende namen op het scorebord. Sam Reinhart was goed voor een goal en assist. Na deze zevende overwinning op rij staan er twee divisie krakers op het programma deze week. Vrijdag 23 november komt Montréal Canadiens op bezoek een echt divisie battle. De wedstrijd gaat op neer. Casey Mittlestadt zet Buffalo op voorsprong. Hierna volgen twee goals van Montréal. Twee en halve minuut voor tijd is Jeff Skinner die de gelijkmaker scoort en hiermee een verlenging afdwingt. Na deze verlenging mag Jeff Skinner zich tot man of the match laten kronen. Opmaak geven van Jack Eichel weet hij de winnende te scoren. Op zaterdag 24 november staat er ook voor Buffalo nog een vierde wedstrijd deze week op het programma. Er word naar Detroit gevlogen om het daar tegen de plaatselijke Red Wings op te nemen. De tweede divisie kraker in even zoveel dagen. Jeff Skinner was nog red and hot van de avond er voor en wist dit om te te zetten in een vroege goal. In de tweede periode kwam Detroit langszij. Maar het was Tage Thompson die in derde periode Buffalo weer op voorsprong bracht. Wederom wist het taaie Detroit weer terug te komen. Verlenging hier werd niet in gescoord. Dus moesten shootouts de beslissing gaan brengen. Met maar twee keer verlies in de laatste negentien shootouts was Detroit ligt favoriet. Uiteindelijk was het Sam Reinhart in de zevende ronde van de shootouts die het verschil  wist te maken en zo de negende wedstrijd op rij winnend wist af te sluiten voor Buffalo.

Montréal Canadiens Drama week met twee punten uit vier wedstrijden.

Stanley Cup winnaar Washington Capitals kwam op maandag 19 november langs in Montréal. Montréal deed er alles aan om deze wedstrijd te winnen. Ze opende de score, kwamen daarna op achterstand en namen weer een voorsprong. Aan het eind van de derde periode stond er 4-4 op het score op het scorebord. Dat werd dus verlengen, hierin wist Washington de winnende goal te scoren. Jeff Petry verdediger van Montréal scoorde een goal en een assist in deze wedstrijd. Woensdag 21 november een uitwedstrijd tegen New Jersey Devils. Max Domi komt tot een puntenreeks in elf wedstrijden. Hij scoorde een goal, maar deze is niks meer dan een persoonlijke statistiek de wedstrijd ging met 5-2 verloren en mag wat Montréal betreft snel de vergetelheid in. Na thanksgivingday volgden twee divisie wedstrijden. Op vrijdag 23 november bezocht men Buffalo Sabres. Deze wedstrijd ging met 3-2 na verlenging verloren. Brendan Gallagher en Andrew Shaw scoorden voor Montréal. Op zaterdag 24 november kwam Boston Bruins op bezoek. De bezoekers namen een twee goal voorsprong in de eerste periode. In de derde periode wisten Jonathan Drouin en Tomas Tatar de stand gelijk te trekken. Drie minuten voor tijd wist Boston de winnende te maken. Een drama week met maar 2 punten uit vier wedstrijden voor Montréal.

Boston Bruins Spelen na drie dagen vrij.

Op bezoek bij Detroit Red Wings op woensdag 21 november wist Boston niet meer dan één punt te bemachtigen. Detroit wist in de verlenging voor de winst te zorgen. Jacob Forsbacka Karlsson en Chris Wagner wisten voor Boston te scoren. Pittsburgh Penguins kwam 23 november langs in Boston. De gasten namen een voorsprong in de tweede periode. Jake DeBrusk maakte de gelijkmaker nog in dezelfde periode. In de derde periode werd niet gescoord. In de verlenging was Joakim Nordstrom die met een intikker de wedstrijd won voor Boston. Een divisie clash met Montréal Canadiens sluit deze week af op zaterdag 24 november. Dankzij David Backes en Jake DeBrusk zorgden voor een twee goals voorsprong in de eerste periode. In de derde periode wist Montréal nog op gelijke hoogte te komen. Maar drie minuten voor tijd wist verdediger John Moore met zijn eerste goal van het seizoen de winnende te scoren.

Detroit Red Wings Weer eens geklopt in shootout.

Thuis tegen Boston Bruins was een intense wedstrijd. Boston opende in de tweede periode de score. Tyler Bertuzzi wist eveneens in de tweede periode de stand gelijk te trekken. In de derde periode nam Boston wederom een voorsprong. Toen werd de man van de wedstrijd wakker. Andreas Athanasiou maakte gelijk. Deze stand bleef staan tot 49 seconden in de verlenging en daar was Andreas Athanasiou weer om wederom met een wristshot te scoren. Winst voor Detroit. Thanksgiving diner was zwaar gevallen in Detroit op vrijdag 23 november mocht men op bezoek bij Washington Capitals. Het werd geen goede wedstrijd alleen Andreas Athanasiou kwam op het scorebord voor Detroit. Hij opende de score maar dat kon niet voorkomen dat er met 3-1 verloren werd. Op zaterdag 24 november kwam divisie genoot Buffalo Sabres langs. Een mooie wedstrijd die beslist zou worden in shootout en daar waar Buffalo het hele seizoen al verrast deden ze dit nu ook en bracht Detroit pas hun derde shootout verlies in de laatste twintig shootouts.

Florida Panthers geen black friday maar black monday in Miami.

Florida ging op bezoek in Ottawa een spectaculaire wedstrijd met twaalf goals. Mike Hoffman kwam terug in Ottawa en kwam voor de zestiende keer op rij in de punten. Zijn goal was de zevende voor Florida vanavond en verzekerde daarmee de winst. Maar voor Florida was er niet alleen winst en werd ook zwaar verloren. Vincent Trocheck werd met een brancard van het ijs gedragen. Nader onderzoek wees uit dat hij een gebroken enkel heeft en is ondertussen geopereerd. Vrijdag 23 november werd Carolina Hurricans bezocht. Florida had ondanks het nagenoeg gelijk aantal schoten op doel weinig in te brengen. Alleen Troy Brouwer wist het net te vinden en dat was bij lange na niet voldoende om de vier goals van Carolina te weerstaan. Zaterdag 24 november komt Chicago Blackhawks op visite in Florida. Mike Hoffman wist de score te openen. Florida nam een twee goals voorsprong en hield dit tot het einde van de eerste periode. In de tweede periode wist Chicago langszij te komen. Toch Florida met goals van Aaron Ekblad en Frank Vatrano weer een voorsprong te nemen van twee goals. In de derde periode viel dit wederom niet vast te houden en wist Chicago en verlenging af te dwingen. In deze verlenging wist Chicago aan het langste eind te trekken.

Ottawa Senators negentien tegen goals in drie wedstrijden.

Twee goals en een assist voor Matt Duchene konden maandag 19 november niet voorkomen dat het bezoekende Florida Panthers met een 7-5 overwinning vertrokken uit Ottawa. Woensdag 21 november ging Ottawa op bezoek bij Minnesota Wild. Ottawa is op zoek naar verbetering na een wedstrijd met zeven tegen goals. Het ging niet veel beter in Minnesota. Er werd wel vier keer gescoord maar er werden ook weer zes goals geïncasseerd. Vier verschillende goalmakers, dat betekent dat er verdedigend echt iets moet veranderen. Vrijdag 23 november op bezoek bij Dallas Stars. Het wordt eentonig maar het is niet anders. Opnieuw zes tegengoals, waar men er zelf toch ook nog vier weet te produceren. Een week met drie wedstrijden en negentien tegen goals is er niet om op voor te kunnen borduren.