Tilburg pakt zege in doelpuntrijke wedstrijd in Hamburg


Vrijdag won Tilburg Trappers met oogstrelend spel met 8-3 van Hannover Scorpions. Vandaag kon Tilburg Trappers de winningstreak voortzetten door te winnen in Hamburg van de Crocodiles. Na een lange busreis van 470 kilometer zagen de meegereisde fans Tilburg Trappers met 5-8 winnen van de Crocodiles uit Hamburg.

Snelle voorsprong

Direct na de puckdrop zette Tilburg Trappers druk. Dat resulteerde al snel na dertien seconde in een 0-1 voorsprong voor de Tilburgers. Even leek de goalie Carlos Warnecke van Crocodiles Hamburg de puck beet te hebben. Toch was het Brock Montgomery die de puck binnenschoot. In een periode waarin Tilburg betere kansen had kwamen de Crocodiles op gelijke hoogte. Een rommelige situatie achterin zorgde ervoor dat de puck klaar lag voor Patrick Saggau, die zonder te aarzelen binnenschoot. Vervolgens mocht Ryan Collier de wedstrijd toekijken vanaf de strafbank. Één minuut later mocht Kilian Van Gorp, Collier gezelschap houden. De dubbele powerplay voor de Crocodiles werd niet benut omdat zij na 30 seconde ook een speler naar de strafbank zagen vertrekken. Zo’n acht minuten voor het einde van de eerste periode kregen de Crocodiles twee straffen te verduren. Ook hier ontstond geen doelpunt uit.

Brock Montgomery de maker van de snelle 0-1.
Foto: Arie Leeuwesteijn

Na vijftien minuten spelen mocht teamcaptain Ivy Van Den Heuvel op de strafbank plaatsnemen. De ploeg uit Hamburg profiteerde van de powerplay en Dominik Lascheit bracht de thuisploeg op voorsprong. Zo’n twintig seconden voor tijd kreeg teamcaptain Van Den Heuvel de puck omdat hij volledig vrij stond, en schoot genadeloos binnen. De assists kwamen van Mickey Bastings en Montgomery.

 

Zwak Hamburg

In de tweede periode ging het gelijk op totdat na 9 minuten Nardo Nagtzaam flink kon uithalen. De kanonskogel werd afgevuurd op aangeven van Danny Stempher en Mitch Bruijsten. Met een powerplaygoal stond Tilburg Trappers weer op voorsprong. Na de 2-3 van Nagtzaam was het wederom het Nijmeegse trio dat met scherp schoot. Mitch Bruijsten kreeg de puck van zijn broer Kevin en Nagtzaam. Een halve minuut later was het defender Jordy Verkiel die met een prachtig schot de puck in de verre hoek schoot. Verkiel maakt de 2-5 op aangeven van Reno De Hondt en Ryan Collier. Net nadat Moritz Israël uit de strafbank kwam, krijg hij de puck aangespeeld en knalde met een hard schot achter Ian Meierdres. Met een 3-5 tussenstand gingen beide teams voor de laatste keer pauzeren.

Jordy Verkiel. Foto: Arie Leeuwesteijn.

Attractieve slotstuk

Aan het begin van de laatste periode begon Tilburg Trappers sterk. Dat resulteerde in strakke passes en gevaarlijke kansen voor de Tilburgers. De Hondt kreeg de puck van Verkiel en schoot de 3-6 zonder aarzelen binnen. Uiteindelijk was het de Crocodiles uit Hamburg die terug in de wedstrijd kwam. De 19-jarige Tom Kübler schoot op de goal van Tilburg. Vanwege de enorme drukte zag Meierdres de puck niet aankomen. Uiteindelijk was het wederom Israël die kon scoren uit een scrimmage voor de goal van Meierdres. Met 5-6 op het scorebord kregen de Crocodiles weer het vertrouwen terug. Nog geen halve minuut later was het Mitch Bruijsten die dat vertrouwen kapot maakte door de pucks langs de keeper, de goal in te schieten.

Empty-netter

De 5-7 was voor de coach van de Crocodiles een reden om de goalie er af te halen. Zo’n tweeënhalve minuut voor het einde speelde Hamburg met een lege goal. Uiteindelijk lukte het Nagtzaam om op aangeven van Boet Van Gestel en de teamcaptain een heerlijke empty-netter binnen te schieten. Met een 5-8 winst kunnen de Tilburg Trappers en de supporters terugkijken op een heerlijk ijshockey weekend.

Nardo Nagtzaam, de maker van de empty-netter.
Foto: Arie Leeuwesteijn

 

Interview van teamcaptain Ivy Van Den Heuvel na Hannover Scorpions(23-11-2018) terug kijken kan hier:

 

 

Previous Buffalo Sabres winnen er negen op een rij en staan bovenaan in de league
Next Uit de schaduw van Jack Hughes