Buffalo Sabres winnen er negen op een rij en staan bovenaan in de league


Metropolitan Division: Capitals raken op stoom

Vele onderlinge duels deze week waarin de Capitals, Hurricanes en de Islanders de beste resultaten behaalde.

Carolina Hurricanes drie keer winst een keer verlies

De Hurricanes begonnen met drie winstpartijen deze week. Tegen divisie genoot New Jersey Devils werd met 2-1 nipt gewonnen. Er werden wel binnen dertig seconden twee goals gemaakt door Justin Williams en Michael Ferland. Daarna kwamen de Maple Leafs op visite en daarin werd een nieuw record gevestigd. Er werden maar liefst 29 schoten op doel geschoten in een periode. De bij de Leafs weggestuurde goalie Curtis McElhinney maakte dertig saves en had een groot aandeel in de winst van 5-2. De Panthers kwamen op vrijdag op bezoek en die kregen een hattrick om de oren. De hattrick kwam van Jordan Martinook die zijn eerste hattrick in de NHL scoorde.

En op zaterdag werd uit van de Islanders verloren met 4-1.

Columbus Blue Jackets twee keer tegen de Leafs

Op bezoek bij de Leafs werd het in de derde periode verslagen door twee goals van Zach Hyman, die de eindstand bepaalde op 4-2. De revanche kwam twee dagen later want toen kwamen de Leafs op visite. Met twee goals van Josh Anderson en alweer voor de zesde wedstrijd op rij scorende Cam Atkinson werd het wederom 4-2 echter dit keer wel voor Columbus. Op bezoek in Pittsburgh was Jake Guentzel die zijn eerste hattrick scoorde in de NHL. Atkinson evenaarde het Columbus record door voor de zevende keer op rij te scoren.

New Jersey Devils van alles wat

De week van de Devils bestond uit 1-1-1, oftewel winst, verlies en een puntje na overtime verlies. Cory Schneider kreeg binnen dertig seconden twee goals om zijn oren. En alleen Pavel Zacha bleek te scoren dus verloor men met 1-2. Daarna ontving men de Montreal Canadiens, het was wederom Zacha die scoorde en wel twee keer en zodoende hielp hij in de 5-2 overwinning. In de overtime verlies wedstrijd werd er elf seconden voor tijd de gelijkmaker gescoord via Marcus Johansson, genoeg voor een punt maar niet voor twee omdat Barzal in overtime de twee punten pakte.

New York Islanders beleeft wisselvallige week

De Islanders begonnen met een dikke nederlaag tegen de Stars. 2-6. Op bezoek bij de buren van de Rangers in de rebuild werden ze wederom getrakteerd op een dikke 5-0 nederlaag met de eerste shutout van Alexander Georgiev. Tegen de Devils was er een overtime voor nodig en die werd winnend afgesloten door een goal van Mathew Barzal. Als laatste deze week was het weer een thuiswedstrijd tegen de goed presterende Hurricanes. Die werden met 4-1 teruggestuurd naar Carolina.

New York Rangers doen het voor de helft, twee keer winst en twee keer verlies

De Tsjech Filip Chytil scoorde alweer voor de vierde wedstrijd op rij. En tegen de Stars bleek het de game winning goal te zijn. Alexander Georgiev pakte tegen de Islanders zijn eerste nhl shutout. Chytil scoorde voor de vijfde wedstrijd op rij. Dit keer de openingsgoal. Cody McLeod scoorde zijn eerste goal van het seizoen in de 5-0 overwinning.

Op bezoek bij de Flyers liep men tegen Calvin Pickard op die alle schoten stopte en daar verloor men met 4-0. De laatste voor de Rangers deze week was toen de huidige Stanley Cup kampioen op bezoek kwam, helaas werd er met 5-3 verloren van de Caps maar was er wel de eerste goal voor de Rangers te noteren van Ryan Strome die de 3-3 maakte.

Philadelphia Flyers Calvin Pickard van held naar schlemiel

De week begon pas op woensdag voor de Flyers. Dat was niet zo’n goed begin voor back-up goalie Alex Lyon. Het werd zijn eerste duel en werd na de eerste periode vervangen want er lagen al vier pucks achter zijn oren. Eindstand 2-5 met de goals voor Philly van Claude Giroux en Wayne Simmonds. Op vrijdag deden ze het beduidend beter met een mooie shutout van Calvin Pickard en waarin Travis Konecny, Sean Couturier en Claude Giroux ieder drie punten scoorde bij de 4-0 overwinning.

Op bezoek bij de Leafs liep het anders af. Pickard kon na twaalf minuten al inrukken want er stond toen al 4-0 op het bord. Eindstand werd 6-0.

Pittsburgh Penguins raken weer een beetje in vorm met Crosby terug

Na de terugkeer van een geblesseerde Crosby ging het al wat beter met de Penguins. Alhoewel een 4-1 voorsprong werd verspeeld tegen de Sabres, er werd in overtime met 5-4 verloren ging het daarna bergopwaarts. De Stars werden met 5-1 verslagen met drie punten voor Sydney Crosby. Tegen Boston was er weer een puntje want in overtime werd verloren door een goal van Joakim Nodstrom. De enige Pens goal werd gemaakt door Evgeni Malkin. Tegen de Blue Jackets was er de hattrick te noteren van Jake Guentzel. Dat hielp mee in de 4-2 overwinning. Neerlands trots Daniel Sprong speelde tien minuten tegen de Sabres, vijf tegen Boston en zeven tegen Columbus.

Washington Capitals pakken er vier op een rij

De Caps lijken dan eindelijk in een goede flow te komen. Vier wedstrijden en vier keer winst. Op bezoek bij de canadiens was er wel overtime voor nodig maar Lars Eller was daar de matchwinner terwijl Ovi daar twee goals maakte. Chicago werd met een 4-2 nederlaag huiswaarts gestuurd. De Red Wings hielden het in de hoofdstad een periode vol daarna waren het Tom Wilson, Michal Kempny en Alex Ovechkin die de 3-1 winst binnen haalde. Tegen de Rangers was het wat moeilijker. In minuut 45 stond het nog 3-3 en waren het Bred Connolly en Tom Wilson die ieder hun vierde van het seizoen maakte voor de 5-3 overwinning.

Stand in de Metro:

1. Washington Capitals – 23 wedstrijden – 29 punten
2. Columbus Blue Jackets – 23 wedstrijden – 28 punten
3. New York Islanders – 22 wedstrijden – 26 punten
4. New York Rangers – 24 wedstrijden – 26 punten
5. Carolina Hurricanes –  23 wedstrijden – 25 punten
6. Pittsburgh Penguins – 22 wedstrijden – 23 punten
7. Philadelphia Flyers – 23 wedstrijden – 22 punten
8. New Jersey Devils – 21 wedstrijden – 21 punten

Previous Luik wint na overtime in Heerenveen, opnieuw prima zaken voor Leuven
Next Tilburg pakt zege in doelpuntrijke wedstrijd in Hamburg