Pittsburgh, Vegas en Los Angeles bungelen onderaan in de league


Metropolitan Division: Blue Jackets en Islanders lopen weg, Penguins bungelen onderaan

Er komt eindelijk een beetje vorm in de Metropolitan Division. De stand bovenin begint vorm te krijgen. Het zijn echter niet de twee laatste Stanley Cup-kampioenen die de leiding pakken. Nee, Pittsburgh Penguins staat zelfs onderaan.

Darling maakt indruk bij Carolina Hurricanes

De Hurricanes hadden een 50/50 week. Dat hadden ze voor een groot deel te danken aan goalie Scott Darling, die onder andere Patrick Kane beroofde van een goal. Ze wonnen op maandag in overtime van Chicago en verloren zaterdag kansloos van de Blue Jackets.

Columbus Blue Jackets grijpen de macht

Columbus draait, als één van de weinige teams in de metropolitan divisie, prima. De club uit Ohio verkeerd wellicht in onzekerheid over de toekomst van smaakmakers Artemi Panarin en Sergey Bobrovskiy, maar op het ijs is dat niet terug te zien. Naast klinkende overwinningen op de Dallas Stars, Florida Panthers en Carolina Hurricanes, was er deze week ook nog eens het heldhaftige gevecht tussen Josh Anderson en Jamie Benn.

Door de punten die Columbus vergaarde, staan de Jackets inmiddels twee punten los van de New York Islanders.

New Jersey Devils blijven wisselvallig

Zo af en toe spelen de Devils een duel waarmee ze laten zien mee te kunnen doen om de bovenste plaatsen. Maar dan verliezen ze vaak weer de wedstrijd erna. Zo ook deze week. Eerst winnen ze van Pittsburgh en dan verliezen ze weer van de Detroit Red Wings. Voorlopig zijn de Devils nog niet zeker van een playoff-plek.

Beauvillier schittert voor New York Islanders

De Islanders gaan gewoon door met waar ze vorige week waren gestopt: winnen. Vooral de zege op donderdag, tegen de Rangers, was er eentje om niet gauw te vergeten. Vooral niet voor Anthony Beauvillier, die zijn eerste hattrick maakte van zijn NHL-carrière.

New York Rangers

De Rangers winnen weer regelmatig. Op maandag werd afgerekend met de Canucks. Na een verliespartij tegen de Islanders, volgde opnieuw een overwinning tegen de Florida Panthers, ondanks deze merkwaardige goal.

Philadelphia Flyers blijven onderin hangen

De Flyers weten de weg naar boven nog niet te vinden en lijken hetzelfde lot te zijn beschoren als de andere ploeg uit Pennsylvania; Pittsburgh Penguins. Een verliespartij van Florida en Tampa Bay in overtime leveren samen slechts één puntje op.

Pittsburgh Penguins verliezen op en naast het ijs

Het was weer een week om snel te vergeten voor de Penguins. De ploeg met nog altijd toppers Kris Letang, Sidney Crosby, Evgeny Malkin en Phil Kessel aan boord, staat inmiddels laatste in de divisie. In de gehele NHL staan alleen Vegas Golden Knights en LA Kings nog onder de Penguins.

Op woensdag tradede GM Jim Rutherford voor Tanner Pearson van de Kings. Carl Hagelin bewandelde de omgekeerde weg. Echt resultaat had het nog niet, want de Penguins verloren ook hun volgende twee wedstrijden. Tegen Tampa was het spel nog aardig maar werden de Pens genekt door domme straffen en de dodelijke powerplay van de ploeg uit Florida. Overigens mistte Crosby beide wedstrijden met een upper body injury. Klein lichtpuntje voor de Nederlandse fans is dat Daniel Sprong weer in actie kwam op zaterdag in de verloren wedstrijd tegen Ottawa Senators.

Vooral verdedigend is het echt dramatisch bij de Penguins. Er gaat überhaupt heel veel fout en de verwachting is dan ook dat Rutherford nog niet klaar is met het maken van trades.

Washington Capitals verliezen Oshie en Kuznetsov, krijgen Wilson terug

Bij Washington was het de week van de terugkeer van Tom Wilson. De sloopkogel van de Capitals was twintig wedstrijden geschorst, maar zag die schoring teruggebracht tot veertien duels. Wilson had inmiddels al zestien wedstrijden gemist en kon dus gelijk weer meedoen tegen de Minnesota Wild. Dat deed hij op bekende wijze.

De Caps zelf deden het niet onverdienstelijk. Goed, het verlies tegen Arizona was een resultaat om snel te vergeten, maar tijdens hun roadtrip door het westen, is winnen van Minnesota en Colorado natuurlijk prima. Verliezen van Winnipeg kan gebeuren, dramatisch is anders. Wel liepen TJ Oshie en  Evgeny Kuznetsov wat schade op en mistten ze de wedstrijd tegen Colorado.

Stand in de Metropolitan Division:

1. Columbus Blue Jackets – 19 wedstrijden – 24 punten
2. New York Islanders – 18 wedstrijden – 22 punten
3. New York Rangers – 20 wedstrijden – 22 punten
4. Washington Capitals – 19 wedstrijden – 21 punten
5. Philadelphia Flyers – 20 wedstrijden – 20 punten
6. Carolina Hurricanes – 18 wedstrijden – 19 punten
7. New Jersey Devils – 18 wedstrijden – 18 punten
8. Pittsburgh Penguins  – 18 wedstrijden – 17 punten

Previous Andrei Vasilevskiy vier tot zes weken uitgeschakeld met gebroken voet
Next Tilburg Trappers maakt verwachtingen waar tegen EC Harzer Falken