BeNe League, scheidsrechters, de beste coaches en jonge talenten


Foto: Robert C. Bos

Hoe kan je begeleiding en opleiding van referees versterken op BeNe niveau?

Oscar: Je zal meer moeten samen werken met het buitenland. Denk hierbij ervaring op doen in Duitsland bij de DEL dat komt de referees en de kwaliteit voor het het ijshockey in de BeNe-League alleen maar ten goede.

Jonathan: Volgens mij begint de opleiding van referees net als de rest van de sport gewoon onderaan de ladder. Op een vroeger moment meer bijbrengen aan mensen die ook wel willen fluiten. De groep scheidsrechters voor de 1e divisie en hoger is gewoonweg (te) klein. Ik geloof erin dat een grotere groep scheidsrechters zichzelf enorm kan versterken. Uiteraard moet dat worden ondersteund door de bonden in de vorm van (extra) opleiding van scheidsrechters.

Luciano: Uitwisseling met het buitenland zodat de scheidsrechters ook ervaring op doen in competities waarbij het spelniveau hoger en sneller ligt dan in de BeNe-League. Ik denk dat de pre-season toernooien hier het meest geschikt voor zijn. Je kan namelijk niet verwachten dat een referee uit de BeNe-League een foutloze eerste wedstrijd in de Duitse competitie zal fluiten.

Cor: Ik sluit mij aan bij de rest van de antwoorden. Probeer een uitwisselingsprogramma op te zetten met de Oberliga, daar ligt het niveau al hoger dus kunnen de Nederlandse en Belgische referee’s zich misschien aan optrekken.

Previous Succescoach Quenneville ontslagen bij Chicago Blackhawks
Next Larry Suarez weg bij Tilburg Trappers Toekomstteam