Succescoach Quenneville ontslagen bij Chicago Blackhawks


Foto: Sportsnet.ca

In navolging van Kings-coach John Stevens is ook Joel Quenneville, of ‘Coach Q’,  van de Chicago Blackhawks ontslagen. Quenneville was sinds 2008 de hoofdcoach bij de Blackhawks. Hij won drie Stanley Cups (2011, 2013 en 2015) sinds zijn aantreden. Na de matige resultaten van de afgelopen twee seizoenen en de matige start van het seizoen 2018-19 heeft het management in Chicago genoeg gezien.

Met zijn 452 zeges in 797 wedstrijden staat Quenneville tweede op de ranglijst van coaches met de meeste overwinningen in Chicago. De Blackhawks maakten het vertrek met een tweet wereldkundig.

Jeremy Colliton wordt de nieuwe coach in Chicago. Barry Smith zal de taken als assistent coach op zich nemen. De Blackhawks nemen ook afscheid van Kevin Dineen en Ulf Samuelsson. De keuze voor Colliton kan overigens als opmerkelijk worden gezien. De 33-jarige Colliton is nu met afstand de jongste coach in de NHL. De een na jongste coach is John Hynes van New Jersey, en hij is tien jaar ouder dan Colliton.

Lange tijd leek Chicago de poot stijf te houden, maar uiteindelijk zijn ze toch tot de moeilijke beslissing gekomen. “Deze beslissing was enorm moeilijk, gezien ons respect voor Joel en alles wat hij voor de Blackhawks heeft betekend de afgelopen tien jaar”, liet president John McDonough optekenen.

Momenteel staat Chicago zesde in de Central Division en dus ver verwijderd van een playoffplek, ook al is het nog vroeg in het seizoen. Lees onze laatste NHL-update om helemaal op de hoogte te zijn van de stand in de NHL.

Previous Manitas Demelinne assistent coach bij CAIROX HIJS Hokij
Next BeNe League, scheidsrechters, de beste coaches en jonge talenten